ZAGRLJAJ, Zlatko Lukić

ZAGRLJAJ, Zlatko Lukić

SKU: WPRZ-100020

9,29  (70,00 kn)

Autor: Zlatko Lukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:
Ljepota zagrljaja je nagrada za istinsko življenje, osjećaj radosti bića i radost koja nas svojim pogledom pokriva. Pogled nam uvijek nedostaje, jer u njemu je skrivena jednostavna mudrost svijeta. Topla i nježna, i ponekad nedostižna. Čitajući pjesme u prozi Zlatka Lukića, imati ćete cijelo vrijeme osjećaj da ste u zagrljaju poznatih žena o kojima autor piše. Obavijeni čarolijom ljubavi, nošeni zagrljajem njihovih riječi, cijelim putem grijati će vas ljepota njihove duše i tijela. U prvom ciklusu „Sve su žene u tebi“ veličajući slavnu prošlost možete „čuti“ Penelopu, Nofretetu, Šeherezadu, Beatrice i Karmen. O njima pjeva autor jer u svima njima vidi svoju ljubav, nevinu i veličanstvenu, strastvenu i vatrenu, u svima vidi samo nju, svoju Ivanu kojoj je posvetio pjesme. U drugom ciklusu “Intima” pjesnik se povlači iz galerije poznatih da bi sasvim intimno i nježno, a na momente strastveno, opjevao svoje emocije. U trećem ciklusu “Erotikon” poput konstrukcije sonetnog vijenca započinje svaku pjesmu krajem prethodne pjesme. Na kraju u zadnjem pjevanju trećeg ciklusa kao krunu svojoj ljubavi, autor daje sintezu svog uzvišenog spjeva jer povezuje sve elemente iz sva tri dijela zbirke.

Bilješka o autoru:
Zlatko Lukić (11.2.1953. Zagreb) do 1992. živio u Banjaluci, a od 1992. u Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i sada u Hrvatskoj.
Izvedene drame: “Crveni kesten”, “Djeca noći”, “Hibernatori”.
Objavljeni romani: “Antigona Bosanska”, “Tajna knjiga”, “Progonstvo”, “Posrtanje knjige”, “Karađoz”, “Kino Bosna” (svaki naslov je tiskan u dva izdanja), i “Katarza”.
Ostalo: “Bosanska sehara” (poslovice i fraze u BiH), “Geneza Bošnjaka” (esej), “Anatomija zla na Balkanu” (esej)
Nagrade: Pjesma “Moja naiva”, nagrada Književne omladine za poeziju BiH 1975, Pripovijetka “Njih dvojica” nagrada “Oslobođenja” za novinska priču 1978, Drama “Djeca noći”, nagrada za originalni dramski tekst, Travnik 1982. Roman “Katarza”, nagrada za najbolji roman, Kreševo, 2007.
Uvršten u antologiju bh pripovijetke 1979. u redakciji časopisa “Život” s pričom “Golubovi ne umiru”.

e-mail: Zlatko Lukić
web: www.zlatkolukic.com

Naslov: ZAGRLJAJ
Autor: Zlatko Lukić
Broj stranica: 138
Nakladnik: Redak d.o.o.
Godina izdanja: 2010.
ISBN: 987-953-7596-16-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.