Mišljenja korisnika

Zlatko Pinter

Suradnja s odgovornom osobom bila je od početka vrlo dobra, mogao bih čak reći izuzetna, iznad očekivanja. Bio sam ugodno iznenađen spremnošću na pomoć u svakoj prigodi i to od početka pripreme materijala do završetka procesa tiskanja moje knjige.

- Mislim da webknjižara REDAK radi dobro, kvalitetno i profesionalno

U Zagreb 3. 11. 2020.

Zlatko Pinter, autor knjige "Hrvati iz Srijema, Banata i Bačke u vrtlogu devedesetih - Progon i etničko čišćenje"

Aleksandra Kardum

"Redak" je zaista više nego ugodno otkriće! Profesionalna ekipa na čelu s Nikolinom, mjesto gdje znate da će sve biti točno onako i točno kada ste dogovorili, i gdje će vašu knjigu u nastajanju gledati kao najvažniju na svijetu. Ekipa od koje bi i puno veće izdavačke kuće imale štošta naučiti. Tople preporuke!

Aleksandra Kardum, autorica knjige ČEKAM TE OVDJE

U Splitu, 28. 10. 2020.

Mateo Balaban

Očaran sam kvalitetom suradnje s nakladničkom kućom Redak. Pisanje je samotan proces i nitko te neće držati za ruku i tapšati po glavi kroz proces pisanja i proživljavanja tvoji vlastitih riječi, misli i osjećaja. Hvala Bogu da postoji riječ "ali". Naklada Redak je tu da onaj "kraj" uljepša i pomogne ti pri realizaciji tvojih snova. Od prvog poziva do knjige u tisku imam samo riječi hvale. Toliko ugodnih i toplih ljudi rade na tvojim riječima kako bi rezultat bio i više nego bajan. I zato što postoji riječ "ali", zato biram nakladničku kuću Redak. Zato što ti učine da se osjećaš ugodno, zato što učine prijateljsku atmosferu da i ti, iako si možda nesiguran, osjećaš to da si dio cjeline. Nakladnička kuća Redak mi je novi prijatelj i svim budućim autorima savjetujem suradnju s njima. Pusa. Voli vas Mateo.

Mateo Balaban, autor knjige "Kiša bordo"

19. 10. 2020.

Karla Kuzle

20. 8. 2020.

Za web knjižaru i tisak na zahtjev vidjela sam preporuku na internetu. S obzirom da sam željela tiskati prvijenac, još neprepoznata od urednika, izdavača i čitalačke publike - to je bila za mene izvrsna opcija, poglavito u ova nesigurna vremena koronavirusa. Suradnja s Retkom bila je odlična, a posebice me oduševila s njihove strane preporučena lektorica. Tisak na zahtjev omogućio mi je da vrlo brzo u ruci držim svoju knjigu, uz prihvaćanje svih mojih sugestija i želja, a moja tiskana knjiga otvorila mi je vrata i u neke druge, meni do tada nepoznate, mogućnosti i perspektive.

Karla Kuzle autorica je knjige Čaj od ruže

Vinko Brešković

U Bolu, 12. 8. 2020.

Jurica Pavičić me je pročitavši moj tekst uputio na nakladničku kuću Redak. Pri tom mi je ispričao svoje fantastično iskustvo o izdavanju jedne svoje knjige. Ispričao mi je dobre strane tiskanja knjige na zahtjev, uputio me na dobru internet stranicu Retka koja mi je dodatno približila način njihovog poslovanja. Nikad nisam dotad čuo za Redak, a kako je ovo moja prva knjiga u životu, pozvao sam Nikolinu čiji mi je broj ustupio. I onda je započela naša sjajna suradnja. Nikolina je bila susretljiva, poslovna, precizna, brza. Dala mi je sijaset dobrih savjeta, dobrih preporuka, predložila još dodatnih uputa, dala najpovoljniju cijenu, ispoštovala sve naše telefonske dogovore. Nakon silnih ispravaka koje je tako strpljivo podnosila, poslala mi je poštom probni primjerak kojeg sam mogao ponovo ispravljati po mojim zahtjevima, možda ponekad bizarnim, ali to nikad nije dovodila u pitanje. Sve se odigravalo po dogovoru bez ijednog dana kašnjenja, uglavnom uvijek prije roka, uvijek bez nepotrebnog stresa. Sve primjerke tiskane knjige poslali su dostavljačem na kuću tako da nisam ni osjetio potrebu za bilo kakvim fizičkim kontaktom, sve se riješavalo telefonom, mailom. Lijepo je znati da ovakvih profesionalaca ima kod nas i preporučio bih ih svima. Nadam se da je ovo samo početak naše suradnje, vjerujem u to. Hvala Nikolini, hvala Retku.

Vinko Brešković, autor knjige Inventura života

Milan Maričić

U Ladimirevcima 27.3.2019.

Za webknjižaru Redak saznao sam preko interneta i to još prije 7 godina kada sam po prvi puta tražio izdavača za svoju zbirku pjesama. Tada nisam imao financijskih mogućnosti za tisak, ali gospodična Nikolina je bila profesionalna i unatoč svemu dala savjete kako i što ukoliko se odlučim izdati zbirku.

Ove godine napokon sam prikupio sredstva i ispunio si želju i zajedno s timom Retka i izdao svoju prvu zbirku.

Suradnja vrhunska. Same pohvale. Pristup vrlo profesionalan. Nikolina je uvijek dostupna i na email odgovara u vrlo kratkom roku. 27.2. poslan upit, 26.3. na kućnu adresu dobio 50 primjeraka koje sam naručio. Sve je teklo glatko i bez ikakvih problema.

Milan Maričić, mag. oec., autor je knjige Vječna lovišta.

Bože Bilobrk

U Splitu 9.1.2019.

Od srca hvala ekipi Retka što su se bez ostatka angažirali kako bi moj zgusnuti i plahi prvijenac na najbolji mogući način, ugledao danje svjetlo. Iskreno, sad kad ga gledam ovako ukoričenog među ostalim knjigama u svom regalu, doima mi se puno bolje nego li je to bio u mojoj bilježnici, dok je još bio u nastajanju. Zapravo sam jako ponosan na svoju knjigicu, i jedva čekam nastavak ove priče.

Bože Bilobrk autor je knjige Priče s Cetine.

Marlon Macanović

U Splitu 17.12.2018.

Za webknjižaru REDAK sam saznao tijekom 2017. godine pretražujući po internetu. Naime, bio sam u postupku tiskanja svoje prve knjige pa sam tako "doguglao" i do Retka. Kad mi je knjiga izišla iz tiska (kod drugog izdavača) dogovorili smo web prodaju iste koja uspješno traje do sada.

Od početka rada na drugoj knjizi tj. od predaje samog materijala Retku, imali smo nekoliko kontakata u intervalu od dva tjedna u cilju poboljšanja osnovnog teksta, a što je rezultiralo uspješnim završnim proizvodom. Dakako, ovaj put sam iz zahvalnosti odabrao REDAK kao izdavača. Ujedno smo sklopili ugovor za web prodaju i druge knjige na što sam posebno ponosan.

Mislim da je ponašanje cijelog tima, za svaku pohvalu. Parafrazirao bih pjesmu Miše Kovača - "Ostanite uvijek isti". Hvala najljepša na svemu.

Marlon Macanović autor je knjige VIKTOR (Kardinalova pobjeda).

Alen Gospić

U Zadru 12.12.2018.

Za Webknjižaru Redak sam saznao preko prijateljice koja mi Vas je preporučila.

Izuzetna profesionalnost, susretljivost i angažman od početka do realizacije je vrijedno svake pohvale cijelom timu webknjižare Redak.

Puno sam od Vas naučio što nikada ne mogu zaboraviti. Pohvale i jedno veliko hvala imate od mene kao autora djela realiziranih uz webknjižaru Redak.

Samo nastavite istim tempom i rekli bi u mojoj profesiji-Imate povoljan vjetar u leđa!!!

Alen Gospić autor je knjige Sredstva za spašavanje i njihova primjena na chem-oil tankerima.

Bruno Blažević

U Parizu 12.12.2018.

Ako se može izdvojiti barem jedan izuzetno važan artefakt ljudske povijesti zaslužan što smo se odmaknuli od trogloditskog načina života prema civilizaciji, onda je to zasigurno knjiga. Knjiga je od samih početka svjedok prošlog vremena, ali ne samo šturih činjenica i opservacija o svijetu do kojih su naši preci došli. Ona je također i vjeran zapis njihovih osjećaja, promišljanja, granica mašte i zbilje te kolekcija svih savjeta i upozorenja za nas buduće naraštaje.

Nažalost, danas sve više bezglavo jurimo prema postliterarnom svijetu, gdje se knjiga kao medij stavlja u sekundarni plan u odnosu na efemerne i uglavnom isprazne audiovizualne medije kao što su televizija ili Internet. Takvo stanje rezultira dvostrukom krizom - autora i izdavača, dok se samo težište prebacuje s knjige kao sredstva međugeneracijske komunikacije prema knjizi kao tek pukom marketinškom sredstvu uvećavanja prodaje. U takvim uvjetima mladi neafirmirani autori i oni koji ulažu dragocjeno vrijeme i trud u pisanje nečega s relativno niskom mogućnošću ekonomske isplativosti, često su od samog početka osuđeni na propast.

Upravo tu nastupa REDAK, kao tračak nade za sve knjigoljupce. Tiskanje na zahtjev je inovativan pristup koji ne zahtjeva žrtvovanje autorove slobode i kreativnosti uime povećanja prihoda ili opravdanog financijskog ulaganja, dok istovremeno nimalo ne zaostaje u nagrađivanju kvalitete. REDAK je upravo pozitivan primjer pravovremene prilagodbe tržištu te primjer stručnog, organiziranog, efikasnog i uzornog poslovanja, naročito kada dolazi u pitanje odnos s autorima. Ako ostanu dosljedni svojim poslovnim idealima i na razini kvalitete usluge koju pružaju, ne vidim razlog zašto ne bi dogurali do samog vrha izdavaštva u Hrvatskoj ili čak i šire. Za svaku pohvalu i preporuku.

Bruno Blažević autor je knjige Kritika religije – demistifikacija praznovjerja.

Mario Lovreković – Lovra

U Petrinji 11.12.2018.

Dugogodišnje pisano stvaralaštvo poezije, lirske proze i crtica snivalo je na tvrdom disku oronulog računala. Zatim se pojavila profesorica Marija Juračić te zaključila da djela trebaju biti objavljena. Razgovarali smo o tiskanoj zbirci, mogućnostima izdavanja u Hrvatskoj, književnoj sceni i ostalom, a zatim je Marija spomenula webknjižaru REDAK.

Nakon lekture i uređivanja tekstova, materijal je proslijeđen gospođi Nikolini Jelić koja je sa svojim vrhunskim timom u najkraćem mogućem roku krenula u realizaciju projekta.

Ubrzo smo definirali izgled naslovnice i ogledni primjerak knjige je u roku od dva dana bio u mojim rukama. Zadovoljan brzinom i kvalitetom, odlučio sam napraviti posljednji korak i prihvatiti suradnju s webknjižarom REDAK.

Naravno da nisam požalio. Naša suradnja je tek dijete koje je netom prohodalo, a do starosti imamo još puno vremena.

Mario Lovreković – Lovra autor je knjige Tanatos.

Ernest Mestrović

U Zagrebu 25.11.2018.

Kao ljubitelj dobre knjige nastojim pratiti što se događa na književnoj i publicističkoj sceni u Hrvatskoj. Tijekom razgovora o toj temi sa autoricom knjige „Danci i stranci“ Kristinom Wolsperger Danilovski saznao sam za njezina pozitivna iskustva vezana uz webknjižaru Redak. Upravo radi toga tok sam pisao knjigu „To si ti“ nisam trošio energiju i vrijeme na razmišljanje o tome kako knjigu objaviti, fokus sam stavio na pisanje i uređivanje teksta.

Nakon što sam završio rukopis te nakon provedene lekture javio sam se webknjižari REDAK. Na početku sam dobio vrlo jasne i detaljne upute, a uz to kada bi trebao dodatno pojašnjenje, u kratkom roku bi dobio dodatne upute. Iznimno sam zadovoljan s načinom na koji je čitav postupak priveden kraju, jer nije bilo niti jednog trenutka da nisam znao u kojoj je fazi priprema, prijelom ili tisak. Jednom riječju sve je načinjeno vrlo profesionalno, a uz to imao sam osjećaj da sam jedini autor kojim se tim bavi, premda sam znao da je u istom trenutku webknjižara radila sa četrdesetak autora. Posebno bih istaknuo gospođu Nikolinu, čija pomoć i pristup autoru zaslužuje sve pohvale.

Ernest Mestrović autor je knjige To si ti.

Mladenka Kučić

Na Cresu 1.7.2018.

Redak po redak , poziv za pozivom, razgovor za razgovorom i – eto moje knjige Povratak snovima djetinjstva! A ko se nada?

Muke po pisanju u mom slučaju počele se prije 10- ak godina kad sam bila sigurna da imam materijal za tiskanje. Ni društvene strukture ni razni službenici izdavačkih kuća nisu mi davali nadu. Suradnja bi završila odmah na početku zbog formalnih administrativnih fraza koju umjetnici i umjetnost ne vole ka crnog đ----. I tako su se moji rukopisi umnažali i čekali.

Pretražujući moguće izdavače, privukli su me vaši promidžbeni materijali: jednostavno pisani kao da dobronamjerno pružaju ruku podrške i tako nesigurnim budućim autorima. Pa sam tu ruku prihvatila.

Potom Nikolina! Znam, neće ta zamjeriti oslovljavanje bez atributa. Neposredna, nenametljiva , draga. Odmah sam se zakačila na Nikolinu. I prilično uvjerljivo pomislila da ima nade i za jednu smotanu Mladenku. I zvala ju kad i nije b a š trebalo. U glavi sam vrtila: Sad je već dosta gnjavim, sad bi mogla biti ljuta. Neee, Nikolina opet i opet i u bilo koje doba prijateljski i toplo. Prirodna – ono oko čega se sva svjetska pera i naša pera lome – da podsjete na iskonsko, dobro, plemenito u čoviku – ona ima! I zato se u jednom potezu dogodilo i moje književno djelo.

Znam da je u vašem timu još takvih ljudi. Podržavam, preporučujem i zahvaljujem Retku , a ja ću Nikolinu zvati svako malo zbog prijateljstva i kakve sitne naklade.

Mladenka Kučić autorica je knjige Povratak snovima djetinjstva.

Saša Zavrtnik i Damir Žubčić

U Varaždinu 2.7.2018.

Vjerujemo da se sve događa s razlogom, da ništa nije slučajno, pa je tako i ovo u providnosti bilo na neki način predviđeno. Naša suradnja s izdavačem Redak iz Splita ostavila je "ugodan okus u ustima" što nažalost nije bio slučaj s nekima ranije. Za Redak smo saznali "slučajnim" kontaktom i osobnom preporukom nakon neuspjeha s prijašnjim potencijalnim izdavačima. Od početka do kraja, a to je trajalo zapravo nepuna dva mjeseca, suradnja i komunikacija bila je korektna, pravovremena i bliska. Osoblje Retka uvažavalo je i prihvaćalo naše ideje i želje uz to da je bilo i korisnih savjeta i prijedloga s njihove strane koji su u konačnici rezultirali boljim prijelomom našeg djela. Tu veliko hvala dugujemo susretljivoj gđi. Nikolini kao i gdinu. Darku. Komunikacija i razgovori bili su osobni i sve nejasnoće pokušalo se razjasniti u što kraćem vremenu. Glede eventualnog poboljšanja usluge, može se samo reći (kako se to i inače u nas popularno veli) da uvijek može biti jeftinije. ? U nadi nastavka naše suradnje kroz ostvarenje naših nadolazećih djela, svakako ih preporučujemo.

Saša Zavrtnik i Damir Žubčić autori su knjige Zdravi međuodnos ljudi i životinja.

Milena Labud - Masal

U Puli 29.6.2018.

Za nakladničku kuću Redak saznala sam pretražujući Internet.

Kad sam otkrila njihovu web-stranicu, informacije koje sam vidjela izgledale su mi predobre da bi bile istinite, pa me lagana nevjerica pratila od početka do kraja suradnje. Tijekom priprema knjige za tisak, nakon uvodnih razgovora, bilo je nekih nedoumica s moje strane, uzrokovanih vlastitim nesigurnostima te je sve to zajedno, uz veliku i možda preveliku želju da knjiga bude savršena, utjecalo na to da cijeli proces traje dulje od očekivanog. Zato sam imala priliku upoznati strpljivu stranu kuće Redak. Ono što najviše cijenim u ovoj suradnji, je pristupačnost običnom čovjeku koji se može uklopiti i pronaći u konceptu printa na zahtjev, te također, što si ga može i priuštiti. Uz zahvalnost za mogućnost printa na zahtjev koji ne bi bio uspješan da ne stoje iza njega predani ljudi, zahvalna sam cijelom timu iz kuće Redak. Tako se niti ne moram nadati, jer sam sigurna, da će se suradnja njima nastaviti, uz korektno poslovanje i uzajamno poštovanje i uvažavanje.

Od izdavačke kuće Redak sam od početka do kraja, dobila kvalitetu, te im se od srca zahvaljujem na knjizi i velikom olakšanju u življenju života autorice.

Milena Labud - Masal autorica je knjige Marmelada i sol.

Saša Muminović

U Sloveniji 16.6.2018.

Ako utipkate u Google: „Kako izdati knjigu...“ - REDAK je neminovno jedan od rezultata.

Prvi korak: kontakt po mailu, telefonski poziv za svaki slučaj i odgovor: „Javit će se naša kolegica Nikolina...“

I stvarno javi se. I to ne na sekundu ili dvije, već na nekih pola sata da objasni cijeli proces. „Kvragu priša“ - rekli bi u Dalmaciji.

I onda se klupko odmota... jednostavno, učinkovito, profesionalno i nenametljivo.

Ako tako „kupe“ mladog autora, amatera, nema razloga da ih se ne preporuči dalje....

Saša Muminović autor je knjige: Kratke priče od aprila do travnja.

Nataša Jukić

U Splitu 27.2.2018.

Za Redak sam saznala preko facebook društvene mreže. Nakon što sam napokon odlučila izaći sa svojim pisanjem vani,ostalo je izabrati izdavača. Krenula sam u istraživanje. Nije bilo teško naletjeti na Redak. Kad je netko obasut samo pohvalama, lijepim riječima i zahvalama onda se nametne kao pametan izbor - jer ja još uvijek najviše vjerujem ljudima, umjesto plaćenim reklamama.

Ono s čim sam se susrela teško ću prenijeti riječima. Bez da sam uopće trebala izlaziti iz kuće, uz pomoć sposobne, ljubazne i nadasve susretljive gospođe Nikoline (od milja je zovem Anđeo na neviđeno), moja je knjiga bila u mojim rukama u roku nekoliko dana. Prvi mail... par telefonskih razgovora, hrpa podrške i mrvicu strpljenja. Sve se posložilo u najljepšu priču.

Hvala od srca Redak d.o.o., veselim se što jesmo i što ćemo surađivati i dalje.

Iskrena preporuka!

Nataša Jukić autorica je knjige Zagrebi sivu.

Zlatko Đurić

U Zaprešiću 12. 2. 2018.

Nakladnička kuća Redak… Dobio sam priliku za nekoliko posvetnih riječi-da ih objavim, sad već nostalgično, potaknut svim onim što me se dojmilo. Najdublja iskustva uvijek imaju svoju pozadinu. Ona utiru put i teško je reći tko tu koga prvi pronađe. Nema nikakve dvojbe, Redak je Velika Obitelj, rijetka pojava međusobnog uvažavanja u čije su okrilje prihvaćeni i oni beskrajno brodolomni autori na način kako to oni izvjesno i potpuno priželjkuju. Dana lakoća s kojom se posvete autoru je nemjerljiva u lutajućem poklonstvu pisane riječi. Traženje izdavača život zna pretvoriti u zloguku satiru, nešto nezamislivo i uzaludno. Ne postoji odredivo iskušenje kad se pokrene prvi nemirni potez autorova pera, ne postoji sigurnost konačno objavljene knjige. Upravo stoga je veća vrijednost prostora kojeg otvara izdavačka kuća Redak. Kroz njihovu brzinu reakcije, poslovnu etiku, diskretnost, suradnju bez zamjerke, izdavačku ekipu značajnu i edukativnu u percepciji posve Splitske bajke. Usto, puno je to više od pohvala i impresija koje sam pročitao, a meni je već i samo ona iznimna: “to hrabro, svakodnevno postignuće za rastući život knjige”.

Srdačnoj i štovanoj gospođi Nikolini Jelić za sve njene fascinantne književne bitke, želim da i dalje nadohvat ima taj odvažno-utjecajan i magičan klobuk tima Redak i za sve vas samo nalazim značajku od mirijade posloženih riječi hvale.

Zlatko Đurić autor je knjige Vrata koja možeš otvoriti.

Diana Čerenšek

U Zagrebu, 6. 2.2018.

Koristim ovu prigodu kako bih pohvalila Vašu izdavačku kuću koja mi je omogućila da kroz Vaše stručno vodstvo moja prva knjiga bude upravo ono što sam željela.

Hvala svima iz kuće REDAK na velikoj pomoći od same ideje designa, uređivanja materijala, stručnih savjeta i prijedloga i nadasve odlično obavljenog posla.

Posebno se zahvaljujem Nikolini koja je bila uvijek na dispoziciji i imala potpunu kontrolu od početka do završetka posla, svaka čast!

Iako sam za REDAK znala i prije kao čitatelj,ovom knjigom: JAZZ FLUTE TRANSCRIPTION, ja kao autorica, nadam se daljnjoj suradnji, što bih preporučila svima koji se pripremaju izdati svoju knjigu.

Diana Čerenšek autorica je knjige JAZZ FLUTE TRANSCRIPTIONS.

Vesna Čerenšek

U Zagrebu 6. 2. 2018.

Poštovani pisci, autori, obični ljudi koji žele izdati svoj rad,

koristim ovu prigodu pohvaliti WEB knjižaru REDAK iz Splita, sve one koji su sudjelovali u izdavanju prve knjige autorice iz područja glazbe, koja u sebi sadrži notni tekst, što je specifična materija.

Posebno se oko svega založila Nikolina, nadasve stručna i draga osoba uvijek na usluzi, s prijedlozima i idejama koje pomažu autoru da ostvari svoj cilj.

REDAK sam pratila kao čitatelj i kupac njihovih izdanja i prije i svakako ga želim preporučiti svima koji se pripremaju povjeriti nekome izdavanje svoje knjige.

Hvala još jednom, pravi ste profesionalci!

Vesna Čerenšek suradnica je pri izdavanju knjige JAZZ FLUTE TRANSCRIPTIONS autorice Diane Čerenšek.

Renato Badenić

U Zagrebu 24.12.2017.

Nakon što je izdavač moje prve knjige završio u stečaju, obratio sam se Retku i doživio ugodno iznenađenje. Ne samo susretljivost, nego i trud koji su uložili u grafičku pripremu i tiskanje mog romana, učinili su našu suradnju vrlo ugodnom.

S obzirom na složene okolnosti u izdavačkoj djelatnosti u Hrvatskoj općenito, REDAK kao izdavačka kuća djeluje poput pravog osvježenja jer u susret autoru ide bez ikakvih predrasuda, iznimno srdačno i druželjubivo, s jasno postavljenom konstrukcijom suradnje od samoga početka. Sveukupno gledano, REDAK stvara vrlo pozitivnu klimu i nadam se da će drugi izdavači naučiti nešto iz njihova primjera.

Ovim putem zahvaljujem se cijeloj ekipi RETKA na iznimno profesionalnom i ljubaznom pristupu, na strpljenju, jednostavnosti, korektnosti u radu i dosljednosti. Želim da i dalje ostanete visoko profesionalni uz vaš ležeran pristup koji kod autora stvara dojam nezaboravnog iskustva koje vrijedi ponoviti. Nema nikakve sumnje da ću i svoja buduća pisana djela povjeriti upravo vama jer surađivati s vama pravi je užitak.

Renato Badenić autor je romana „Deveti sat“.

Andrea Sorić

U Splitu 8.11.2017.

Za Redak sam saznala preko kolegice odgojiteljice, koja je također nedavno objavila svoju slikovnicu. Čula sam od nje sve najbolje i pokušala kontaktirati Nikolinu Jelić, kako mi je sugerirala.

U jako kratkom vremenskom periodu ta draga žena je ostvarila sve moje želje.

Za svako slovo, svaku riječ, svaku čak i nebitnu izmjenu, stajala je na usluzi i ispravljala po mojim željama brzinom kao da sam jedina koja objavljuje.

Tako sam se i osjećala svo vrijeme naše suradnje: kao da je svaka moja izmjena najvažnija.

Hvala na suradnji u kojoj u nijednom trenu nisam osjetila nelagodu zbog nedoumica ili banalnih pitanja.

Hvala cijeloj ekipi Retka, i onima koji se ne vide i ne čuju, a djeluju.

Hvala Nikolini, koja vraća vjeru da postoje ljudi koji svoj posao vole i odrađuju ga temeljito, profesionalno, ma besprijekorno.

Andrea Sorić autorica je knjige Velike i male životinje su znale.

Davorka Črnčec

U Čakovcu 07.11.2017.

Teško mi je držeći u ruci prvijenac biti objektivna. Suradnja s Retkom rodila se iz preporuke zadovoljnih kolega pjesnika, bez lutanja i traženja. Zaista je teško bilo što reći osim preporučiti ovaj izvrstan tim ljudi, dati im se u ruke jer je suradnja vrhunska, a rezultat zadovoljna autorica.

Izuzetno profesionalni, korektni i susretljivi, što podrazumijeva savjete i prilagodbu svim željama korisnika.

Velika hvala gospođi Nikolini Jelić s kojom mi autori kontaktiramo svjesni da iza telefonskih dogovora i razmjenjenih mailova stoji tim profesionalaca koji realizira svaku zamisao, ideju, želju autora. Znam to jer sam ovog ljeta imala priliku upoznati ih osobno u njihovom kutku u Splitu gdje sam nenajavljena bila primljena srdačno i profesionalno.

Želim vam svima puno uspjeha u daljnjem radu, sebi želim novu suradnju s vama.

Hvala vam svima.

Davorka Črnčec autorica je knjige Boja meda.

Damir Maras

U Splitu 6.11.2017.

Za tiskaru Redak saznao sam preko Vašeg zadovoljnog klijenta, a mog kolege po peru, mladog pjesnika Luke Premera kojem ste također tiskali knjigu i koji je zadovoljan Vašom uslugom.

Moja suradnja s Vama tekla je vrlo korektno i u skladu sa svim dogovorima, za razliku od nekih drugih, što me je vrlo ugodno iznenadilo.

Mislim da ste do sad bili odlični. Jedino što Vam mogu sugerirati je - ostanite i dalje takvi kakvi jeste.

Damir Maras autor je knjige U naručju snova.

dr. sc. Martina Fabris

U Zagrebu 6. 11. 2017.

Što reći o Retku, a da netko od korisnika već nije napisao? Kako bismo svoja izdanja ponudili širem krugu korisnika bez stvaranja zaliha, tiskanje knjiga na zahtjev nametnuo nam se kao jedini način objave naših priručnika pa smo tako, pretražujući Internet, došli do Retka. On je uz tisak na zahtjev ponudio i prodaju naših izdanja putem Webknjižare što je nama izgledalo toliko idilično da smo pomislili da je nestvarno.

Nazvali smo ih i imali bezbroj pitanja. Gospođa Jelić je bila toliko strpljiva i detaljna da nam nije ostavila mjesta za ikakva premišljanja i krenuli smo u jednu ugodnu i profesionalnu suradnju za nas i naše čitatelje. S Retkom smo dosad objavili 6 naslova i nadamo se da će ih ubuduće biti barem još toliko.

dr. sc. Martina Fabris , Institut za javne financije.

Gordana Frgačić

U Zagrebu 10.10.2017.

Za webknjižaru REDAK saznala sam preko druge zadovoljne autorice koja je njihovu uslugu opisala kao brzu, jednostavnu i kvalitetnu. U to sam se ubrzo i sama uvjerila te sam u međuvremenu preko njih izdala već tri knjige, a pripremam i četvrtu. Izuzetno sam zadovoljna suradnjom, a prije svega brzinom reakcije, kvalitetom tiska i fleksibilnošću. Svoj posao shvaćaju vrlo ozbiljno i nije im važno knjigu samo "izbaciti", već da i svi u tom procesu budu zadovoljni.

Gordana Frgačić autorica je knjiga Sezonka, Zašto smo manje plaćene? i Amor.

Snježana Pavić Džeko

U Livnu 3.10.2017.

Tragajući za izdavačkom kućom, koja bi bila spremna objaviti moju prvu zbirku pjesama, spotaknula sam se na Redak i hvala Bogu da se to dogodilo. Nisam gubila vrijeme, odmah sam nazvala. S druge strane linije me začarao ugodan ženski glas. Pošto sam već prije toga puno dobroga pročitala o Nikolini Jelić, tražila sam nju. Rečeno mi je da je trenutno na sjednici i čim uzmogne da će me nazvati i da ostavim svoj telefonski broj. "Ma vidi molim te, ona će nazvati mene"! I nazvala je! Od toga trenutka moj život se pretvorio u bajku. Znate onoj osjećaj, kada vam sve u vama i oko vas govori da će biti sve kako treba. Odjednom se sve činilo tako lako.

Od samog početka, suradnja s Retkom je bila opuštena, bez napetosti, bez grča u želucu. S puno strpljenja i razumijevanja. Sve je odrađeno besprijekorno. Ja danas držim u rukama moju prvu zbirku pjesama i najsretnija sam osoba na svijetu. Od srca zahvaljujem Nikolini Jelić i ostatku ekipe Redak. Bit će mi veliko zadovoljstvo ponovo s njima surađivati.

Snježana Pavić Džeko autorica je knjige Sjene mirnih snova.

Zrinka Ana

U Biogradu 26.9.2017.

Ovaj kišni dan postao je sunčan dolaskom dostave i knjigice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Htjela bih Vam se još jednom zahvaliti na ljubaznosti, stručnosti, jednostavnosti, uslužnosti, profesionalnosti i dragosti! Zahvaljujući Vama, jedan san postao je stvarnost!

Vjerujem da to čujete puno puno puta, no nek to čujete još jednom i od mene!

Zrinka Ana autorica je knjige Ipak se kreće.

Željko Pištelek

U Vukovaru 19. rujna 2017.

Za Redak sam saznao putem interneta i odlučio s njima dogovoriti tiskanje knjige. S obzirom da sam ljetovao u Kaštelima iskoristio sam blizinu Splita i posjetio izdavačku kuću.
Tamo sam ostvario jedan vrlo korektan, stručan i nadasve prijateljski kontakt, rekao bih gotovo obiteljski. Za mene više nije bilo dvojbe, rekao sam sam sebi „ovo je tvoja izdavačka obitelj“.

Ta obitelj mi je nedavno izdala i treću knjigu, a trenutno radim na još dvije i mogu slobodno reći kako će i to biti realizirano s kućom Redak tj. mojom izdavačkom obitelji.
Hvala Vam svima, bilo mi je zadovoljstvo postati dio obitelji Redak!

Željko Pištelek autor je knjige U našem limanu te još mnogih drugih.

Petar Matković

U Splitu 12.9.2017.

Kad sam prije 10 godina počeo pisati svoju prvu (poprilično opsežnu) knjigu razmišljao sam samo jedno - kad ću završiti rukopis. O izdavaču nisam ni razmišljao. Pretpostavljao sam da će izdavanje i tisak biti samo rutina. Bez prethodnih iskustava poslušao sam savjete prijatelja koji su mi preporučili tada „renomiranog“ nakladnika. I tada nastaju mnogi problemi, meni neshvatljivi i neobjašnjivi. Izgledalo je - kako je lakše napisati knjigu nego ju objaviti.

Poučen tim iskustvom odlučio sam da za drugu knjigu sve mora biti drukčije. I bilo je.

Za Redak sam saznao putem interneta. Na moj upit nekolicini izdavača poslan e-poštom, Redak je odmah (prvi) reagirao. Prvi kontakt je bio ugodan i profesionalan, meni jasan, jednostavan i edukativan. Pokazalo se kasnije i financijski najprihvatljiviji od svih.

Izbor nakladničke kuće Redak za izdavača bio za mene pravo rješenje. Najbolji dokaz tome je da sam završavajući svoju treću knjigu već unaprijed znao da je izdavač webknjižara Redak. Bilo je dovoljno javiti se voditeljici Nikolini Jelić (s kojom imam ugodno iskustvo izgrađeno na prethodnom međusobnom povjerenju i uvažavanju) i sve drugo je samo rutina. Knjiga je u rukama čitatelja.

Preporučam svima koji još uvijek dvoje ili ne znaju kako objaviti knjigu - izaberite webknjižaru Redak.

Petar Matković autor je knjige Rodoslovlja Medova Doca I Dobrinača te Stanovništvo Zagvozda od sredine XVII. stoljeća do početka I. svjetskoga rata.

Jakoslav Rojnica

U Splitu 6.9.2017.

Kako mi je palo na pamet da na internetu potražim izdavačku kuću koja će mi tiskati knjigu i kako sam došao do izdavačke kuće Redak pitajte me i ja Vam neću znati odgovoriti! Nešto drugo mogu. Od prvog mog e-pisma i njihovog poziva do dana kada sam imao knjigu u rukama naša suradnja je bila jednostavna, profesionalna i sustavna, bez svega suvišnog i nepotrebnog! I dobro je da je tako!

U Retku je sve podređeno knjizi, a simpatična i energična voditeljica Nikolina Jelić vodi računa da sve bude, ne dobro i prosječno, nego izvrsno. I bude izvrsno! "Ja sam 6387" je urednički i tehnički izvrsna knjiga, a ostalo ocjenjuju njeni čitači! Tako je s mojom knjigom i tako će biti i s Vašom, ako dođete u Redak s istom potrebom koju sam i ja imao! Ne tražite! Sretni ste što ste kod mnogobrojnih izdavača pronašli najboljeg, a to je, iskustveno tvrdim, Redak.

Jakoslav Rojnica autor je knjige Ja sam 6387.

Marina Mađarević

U Virovitici 4.9.2017.

Čovjek je vizualno biće i najčešće voli vidjeti nešto što je lijepo, nešto što ga čini sretnim, nešto što ga fascinira. Mene oduvijek fasciniraju knjige i čitanje pa se tako javila potreba da konačno na policama ugledam i nešto svoje. Željela sam objaviti svoju priču. Ne zbog slave, već zbog sebične potrebe da u rukama držim nešto svoje. To sam i uspjela zahvaljujući izdavačkoj kući Redak. Upravo sam ondje objavila svoj prvi roman na koji sam veoma ponosna. Ovim putem zahvaljujem gospođi Nikolini Jelić i njezinu timu na ostvarenju mojih želja te se nadam da će još dugo uspješno poslovati i ostvarivati želje mladih književnika u začetcima.

Marina Mađarević autorica je knjige Noć knjige: nemoguće i svemoguće.

Marina Kruljac

U Zagrebu 29.8.2017.

Za webknjižaru Redak saznala sam preko interneta. Nakon iscrpljujuće, mučne i bezuspješne potrage za izdavačkom kućom koja bi bila zainteresirana tiskati moju duhovnu knjigu, knjižara Redak za mene je bila poput Apaurina. Već u prvom, srdačnom, ugodnom i otvorenom kontaktu s njima osjetila sam neko veliko olakšanje, kao da mi je ogroman kamen pao s leđa. Naši daljnji kontakti pretvorili su se u jedan predivan poslovni odnos koji se temeljio na povjerenju i međusobnom uvažavanju. Izdavačku kuću Redak, osim što bih preporučila svima, istaknula bih je kao primjer maksimalno organizirane, odgovorne i profesionalne tvrtke.

Hvala Vam!

Bila mi je čast i zadovoljstvo poslovati s Vama!

Marina Kruljac autorica je knjige I ja Tebe volim.

Dino Sekso

U Šibeniku 2.5.2017.

Cijelom fantastičnom timu webknjižare Redak veliko hvala na strpljenju, razumijevanju i profesionalnosti.

Posebno hvala Nikolini Jelić čiji entuzijazam u kombinaciji s pozitivnom energijom čitav proces izdavanja knjige čini nevjerojatno ugodnim i opuštenim.

Sve iskrene pohvale i preporuke s moje strane. Radujem se novoj, skorašnjoj suradnji!

Dino Sekso autor je knjige Na adresi zalutalih duša.

Marijana Đukić

U Rijeci 1.5.2017.

Nakon što 13 godina prođe u želji za ostvarenjem tvog najvećeg sna i taj dan napokon dođe svatko bi pomislio „To je to“. Međutim to je tek prvi u nizu od mnogih zahtjevnih koraka koji te vode ka ostvarenju onoga za čime čezneš. Nakon što sam sabrala sve pjesme i smislila naziv zbirke mislila sam da je sve ostalo „ piece of cake“ dok nisam zapela u vrtlogu pronalaženja nakladničke kuće koja bi iskazala želju za tiskanjem zbirke pjesama. Nakon puno raspitivanja i istraživanja po internetu slučajno sam nabasala na nakladnički kuću „ Redak d.o.o.“ iz Splita i sada kada je sve gotovo mogu reći da je u pitanju bila ijedna druga nakladnička kuća ne bi bilo isto zadovoljstvo . U Nikolini sam pronašla izuzetno susretljivu, sposobnu i nadasve profesionalnu voditeljicu koja mi je svojim savjetima i stručnošću olakšala tiskanje moje prve zbirke. Ne mogu naći riječi kojima bih izrazila svoju zahvalnost. Na kraju mogu reći samo da se veselim daljnjoj suradnji koja je s ovom nakladničkom kućom zaista to: veselje!

Marijana Đukić autorica je knjige Misaona revolucija.

Patrik Weiss

U Rijeci 30.4.2017.

Za knjižaru Redak saznao sam slučajno na googleu prilikom pretraživanja izdavačkih kuća. Kontaktirao sam ih i u roku od sat, dva sam dobio odgovor. To je bio početak naše lijepe suradnje. Komunikacija je tekla brzo, jednostavno i razumljivo. Nisam imao nikakvih poteškoća prilikom cijelog procesa, a iz knjižare Redak su sve učinili potpuno bezbolnim i ugodnim iskustvom. Neopisivo sam zadovoljan radom koji su obavili, cijenom te općenitim pristupom prema klijentima/autorima. Definitivno ću se vratiti knjižari Redak prilikom izdavanja drugih radova.

Patrik Weiss autor je knjige Šutnja je zlato i ostale životne laži.

Marica Žanetić Malenica

U Splitu 25.4.2017.

Za Redak print studio sam prvi put čula krajem 2015-e kada je kod vas tiskana knjiga "Na ovo sam baš ponosna", u kojoj sam bila autorica jedne od priča. Informacija da se može s malo sredstava ostvariti snovi nas koji pišemo oduševila me i potaknula na moje prve samostalne pothvate. I tako je krenulo. Prošle godine Redak mi je tiskao prvu knjigu, ove godine drugu... treća se priprema... Redak je za mene postao sinonim za ostvarivanje mojih spisateljskih snova na najbolji mogući način.

Kad kažem Redak, zapravo prvo vidim simpatično Nikolinino lice, prvi i zadnji kontakt pri realizaciji mojih malih projekata. Susretljiva, srdačna, sugestivna, empatična... dobra vila koja je učinila sve da od nje odem s knjigama u ruci i osmjehom na licu, jednom riječju - zadovoljna. I tako jedna poslovna suradnja postupno dobiva neka nova obilježja - topla ljudska.

Priču o Retku širim dalje kako bi još mnogi, poput mene, ovdje u ruci držali svoje realizirane želje, do sada teško ostvarive. Stoga ja vrijeme dijelim na ono prije i poslije Retka. Jer oni, kao što to sami kažu, "prave razliku."

Marica Žanetić Malenica urednica je knjige Hommage Zoranu Malenici.

Ljiljana Meštrić

U Novom Marofu 28.3.2017.

Webknjižaru REDAK preporučio mi je Kruno Šafranić, moderator facebook grupe PIK. Ne znam kako funkcioniraju druge izdavačke kuće, ali Redak je rijetko profesionalna firma! Sve što treba obave brzo i profesionalno, tako da sam imala osjećaj da sam posebno važan klijent i da im je izuzetno stalo da sve bude najbolje za mene! Tako je i bilo. Cijeli postupak oko objavljivanja moje knjige protekao je u najkraćem roku i ja sam prezadovoljna sa svime što su napravili!

Ljiljana Meštrić autorica je knjige Zbog tebe šutim.

Mirko Mihaljević

U Sisku 23.3.2017.

Suradnju s izdavačkom kućom "Redak" iz Splita mogu ocijeniti kao izuzetno profesionalnu i korektnu. Do "Retka" sam došao putem tražilce "Google", tražeći izdavačke kuće u Hrvatskoj. Ponuda koju su mi ponudili bila je najbolja, te sam se odlučio za njih i nisam požalio.

Mirko Mihaljević autor je knjige Treći Reich: Totalni rat i strategijsko prerastezanje.

Danny Hauptman

U Limericku u Irskoj 21.3.2017.

Nakon šta sam napisao knjigu nisam imao nikakve ideje gdje i kako dalje. Na internetu sam naišao na webknjizaru REDAK i tamo pročitao mišljenja drugih autora koji su već imali uspješnu suradnju s njima. Po njihovom opisu nisam mogao vjerovati da je REDAK toliko pojednostavnio i olakšao proces izdavanja knjige novim i nepoznatim autorima kao šta sam ja, ali i nekim poznatim imenima.

U međuvremenu sam se odselio u Irsku i ipak odlučio da ću ih kontaktirati i vidjeti da li je to ostvarivo posto se ne nalazim u Hrvatskoj.

Ubrzo nakon poslanog upita, dobio sam odgovor. Poslao sam im svoj tekst i dobio ponudu od njih nakon čega smo krenuli u realizaciju objavljivanja moje prve knjige. Da budem iskren da su me ugodno iznenadili sa svojom brzinom, susretljivošću, profesionalnošću. Imali su toliko puno strpljenja i objasnili mi sve u detalje i vodili korak po korak kao malo dijete. Svima toplo preporučam webknjizaru REDAK i znam da nećete biti razočarani. Meni osobno su ostvarili moj san, jer da budem iskren već sam se dvoumio da li da izdam knjigu dok nisam naišao na njih.

Danny Hauptman autor je knjige Borbe života.

Romana Duvnjak

U Gradini 16.3.2017.

Za Redak sam saznala interesirajući se za objavu svog romana. Od prvog kontakta susretljivost osoblja webknjižare ukazali su mi na to da bi moja želja za objavom romana mogla biti realizirana u kratkom roku. To se i ostvarilo. Preporučila bih svim autorima knjiga, da se jave u Redak i da od njih zatraže uslugu tiskanja i objave svojih djela. Osobno sam se uvjerila u njihovu profesionalnost i sveobuhvatnost pri radu.

Sve pohvale, uz želju za uspješan nastavak suradnje.

Romana Duvnjak autorica je knjige Bogata nasljednica.

mr. sc. Branka Gotovac, v. pred.

U Splitu 14.3.2017.

Osobito mi je drago što imam priliku i na ovaj način iskazati zadovoljstvo suradnjom s nakladničkom kućom Redak.

Za webknjižaru Redak saznala sam od kolegice koja me je povezala s njima. Od početka pa do objave moje knjige kontaktirala sam u principu samo s gđom Jelić, i to s lakoćom. Uvijek je bila dostupna, i učinkovito i brzo pronalazila rješenja. Iskreno zahvaljujem gđi Jelić i svim ostalim Retkovim "ljudima iz sjene" koji su radili na knjizi i profesionalno obavili svoj posao.

Ugodno sam iznenađena pažnjom nakladničke kuće Redak za Novu godinu, kao i sadržajem i originalnošću primljene pošiljke. Uistinu lijepa gesta.

Nadam se da će Redak i dalje poslovati na tom tragu. Profesionalnost, brzina, stručnost i suradnički odnos, kvalitete su koje će znati cijeniti sadašnji i prepoznati budući autori.

mr. sc. Branka Gotovac, v. pred. autorica je knjige Matematički album - Zbirka zadataka otvorenog tipa.

prof. dr. sc. Josip Stepanić

U Zagrebu 13.3.2017.

Za webknjžaru REDAK saznao sam preko Facebooka kad su prije nekoliko godina tamo napisali da počinju s radom. Više se ne sjećam kako je do mene došla ta poruka, ali se sjećam da sam ih odmah kontaktirao i ubrzo dobio odgovor - čime je započela višegodišnja suradnja koja je cijelo vrijeme takva - na svaki upit dobije se brzi i konstruktivni odgovor.

prof. dr. sc. Josip Stepanić predsjednik je Hrvatskog interdisciplinarnog društva.

Marina Radosavljević, Maja i Slavica Bakšaj

U Varaždinu 25. 2. 2017.

Surađivati s ljudima iz knjižare Redak je zadovoljstvo.

Njihov način rada, srdačnosti, ljubaznosti i predanosti poslu je za svaku pohvalu.

Kako mi volimo ono što napišemo, s ljubavlju i predanošću pisanju, tako jednako i oni s poštovanjem, ljubaznošću i susretljivošću tiskaju napisano.

Kada je knjiga gotova uz uvažavanje svake želje koju imamo, sretni su i zadovoljni kao i mi, koji u rukama držimo na papir otisnuto, ljepše nego li smo i očekivali.

Što im drugo reći nego - hvala.

Za Redak sam saznala iz mišljenja ljudi koji su bili jednako zadovoljni kao i ja lani prilikom izdavanja moje prve knjige "U potrazi za odgovorima".

Jučer smo u ruke dobile našu zajedničku zbirku poezije "Zapisano u zvijezdama". Moje kćeri i ja. Sretne smo i zadovoljne.

Postoje ljudi koji svojim radom, ljubaznošću i ljudskošću, sami sebe reklamiraju. To su djelatnici Retka.

Trebate li nešto objaviti u miru iz svog dnevnog boravka, najtoplije preporuke za Web knjižaru Redak.

Marina Radosavljević, Maja i Slavica Bakšaj autorice su knjige Zapisano u zvijezdama.

Nikola Turkalj

U Križevcima 21.2.2017.

Neizmjerno mi je drago da je moja zbirka pjesama "Menuet za svijet" izdana u nakladničkoj kući Redak. Susretljivost prilikom svakog poziva ( a bilo ih je možda i previše s moje strane) nemjerljiva je u današnje vrijeme. Požrtvovnost i volja da se ugodi autoru u svakom pogledu, pa čak i ako je stiska sa vremenom ili ako su možda želje autora nerealne, graniče sa genijalnošću i siguran sam da ću se opet vratiti nakladničkoj kući Redak, kako bi izdali moj roman koji je u završetku nastajanja. Jednom riječju: FANTASTIČNO iskustvo!

Nikola Turkalj autor je knjige Menuet za svijet.

Maja Šiprak Brletić

U Sisku 9.2.2017.

Nakon što mi je Redak d.d. Split tiskao tri stihozbirke, mislim da sa punim pravom mogu prije svega napisati jedno veliko H V A L A.

Prije svega gospođi Nikolini, koja svojom profesionalnošću, susretljivošću, toplinom i jednostavnim pristupom naprosto ulijeva osjećaj da sam okrenula pravi broj telefona tiskare, u kojoj se prije svega poštuje želja i sugestija autora.

Činjenica da prijelom, dizajn, grafičku pripremu /pa i samu lekturu ako je potrebna/ možete dobiti na jednom mjestu mnogo znači, posebno onima koji se prvi puta susreću sa tiskanjem svoje knjige, pa možebitno i ne znaju što je sve potrebno da bi zbirka ugledala svjetlo dana u svojem punom sjaju.

Sve moje tri stihozbirke napravljene su bez ikakvih zamjerki, vrlo profesionalno i na najvišem nivou.

Ono što mi se najviše sviđa jest činjenica da je stihozbirka dostupna na webu pa je dostupna za kupnju svima koji ju požele imati diljem kugle zemaljske, a sam autor ne mora kod kuće skladištiti ogromne količine knjiga te brinuti o njihovoj distribuciji.

Tiskaru sam preporučila prijateljima književnicima koji su također izuzetno zadovoljni izdavaštvom, a za istu sam čula najprije od kolege pjesnika Opinian, a kasnije od cijenjene prof. Marije Juračić na portalu Očaravanje.

Sve pohvale i moja preporuka tiskare kao takve.

Maja Šiprak Brletić autorica je knjiga Nebo je granica, Boje tvojih dodira i Vatra jasnog pripadanja.

Ankica Brekalo

U Splitu 18.1.2017.

Kad sam završavala s pisanjem svoje prve knjige OTAC, SIN I JA, znanci su mi govorili: „Sada moraš tražiti izdavača i pripremi se na mnoga bezuspješna kucanja na njihova vrata. A honorar... To je uglavnom sića za koju ćeš se načekati dok bude isplaćena.“ Pretraživala sam po raznim forumima iskustva ljudi u tom smislu, kao i kritičke osvrte stručnih ljudi (lektora i književnika) na temu izdavaštva te se uvjerila da i oni govore slično. U tom pretraživanju nabasala sam na stranicu tiskare Redak i njihove Web knjižare. Proučila sam uvjete izdavanja i korisne savjete za autore. Ono što sam tu saznala bilo je u svemu proturječno ranijim saznanjima; ličilo je na čistu utopiju. Nakon prvih kontakata stekla sam povjerenje u njihovu stručnost i korektnost poslovanja vidljiv iz precizno razrađenog svakog koraka te odučila prepustiti izdavanje upravo njima.

Sada, kad je knjiga izdana, mogu reći da je utopija postala realnost. Suradnja s njima bila je iznimno korektna i s puno ljudskosti. Da mi je netko prije rekao da će voditi računa o mom novcu više nego ja, vjerojatno bih ih u startu otpisala vjerujući kako je to tek mamac kojim žele pridobiti klijenta.

Poslije svega, u meni još uvijek vlada čuđenje da u našem okruženju postoje poslovni subjekti koji su toliko susretljivi i strpljivi prema klijentu, koji poštuju rokove i sve dogovorene pojedinosti. Kruna iznenađenja je primljeni Novogodišnji poklon.

Ankica Brekalo autorica je knjige Otac, sin i ja.

Maja Vukoja

U Zagrebu 17.1.2017.

Nakon siječanjske novele 'Tata, daj mi droge', ugodna suradnja s Nakladom Redak se nastavila i u listopadu je na svjetlo dana izašla i moja zbirka pjesama 'Kiša je bila fascinantno siva'.

Već pri objavi novele rekoh da se nadam da je ovo samo početak druženja, a sada mogu samo reći: "Priča se sigurno nastavlja."

Maja Vukoja autorica je knjiga Tata daj mi droge i Kiša je bila fascinantno siva.

Barica Šljivarić - Buttel

U Starom Slatiniku 15.12.2016.

Moje iskustvo s webknjižarom Redak:

Od prvog razgovora kao i danas dok držim svoju knjigu u rukama prati me ista misao.

Znate li onaj dobar osjećaj kada je sve na svome mjestu, kada je sve kako treba i baš sve će biti u redu.

Osjećaj sigurnosti i povjerenja, a za mene i osjećaj da dragi ljudi iako se ne poznaju, dobro se razumiju.

Hvala od srca, uz nadu ćemo se ponovo sresti kod izdavanja nove knjige!

Barica Šljivarić - Buttel autorica je knjige Cesta sanjara.

Emil Gebeješ

U Splitu 12.12.2016.

Sve što Vam želim reći, može se svesti u jedno veliko Hvala.

Hvala Vam na pruženoj pomoći i razumijevanju kod realizacije moje zbirke poezije, bez Vas sve bi bilo mnogo teže.

Bez straha od pretjerivanja, mogu tvrditi kako je suradnja s Vama i Retkom jedna veoma ugodna šetnja proljetnim vrtom, da se tako pjesnički izrazim.

Kada se u književnim krugovima spomene Vaše ime, svi dijele ista ugodna iskustva, zbog čega je meni osobno veoma drago.

Vi ste naše svjetlo nade u ovom moru prijevara i skupih troškova izdavanja knjiga.

Mnogim piscima, a i meni osobno, ste nesebično pomogli ostvariti naše snove, izdavanje naših najsvetijih rečenica.

Veliko Vam hvala na tome, sve pohvale za profesionalnost i susretljivost prilikom suradnje, takve odlike se danas rijetko susreću.

U nadi kako će se naša suradnja nastaviti još dugi niz godina, srdačno Vas pozdravljam.

Emil Gebeješ autor je knjiga Tiger, Atentat na Boga i Koraci na odlasku.

Ruža Rukavina Majstorović

U Rijeci 23.11.2016.

Dragom cijelom timu, zahvaljujem se na ljubaznosti, otvorenosti i poslovnoj korektnosti.

Od prvog kontakta s Nikolinom Jelić pa do realizacije knjiga, poslovi su tekli lagano i sa puno razumjevanja.

Sretna sam što takav način rada postoji u Hrvatskoj.

Za nakladnik „REDAK“, sam čula prvi put i sve najbolje u Sveučilišnoj knjžnici Rijeka.

Ruža Rukavina Majstorović autorica je knjige Duboke spoznaje 1. i 2.

Siniša Kekez

U Splitu 21.11.2016.

Za web knjižaru Redak saznao sam kada je nastajao prvi facebook roman. I poslije kada su kolege i prijatelji, zadovoljni, u Retku objavljivali svoje knjige i zbornike.

Od prvog susreta s Retkom osjeti se pozitivan pristup, uvjerenje da nakladničke konce drže čvrsto u rukama. Tako teče od priče o izdavanju knjige, izradi prve ponude, slaganja i korigiranja rukopisa, prijeloma, izrade naslovnice, odobravanja, tiskanja. Sve je bilo na vrijeme i pouzdano. Dobio sam vrijednu, lijepo opremljenu knjigu bez grešaka, po dobroj, dogovorenoj cijeni.

Siniša Kekez autor je knjige Splita mi je puna kita.

Renata Glogoški Pavoković

U Zagrebu 20.11.2016.

Neizmjerno sam uživala u pisanju knjige, ali znala sam da me najteži posao čeka kad je završim: traženje tiskare, jer kako ću znati kome povjeriti svoju knjigu?

Istražujući po internetu, naišla sam na webknjižaru Redak i sve je zvučalo savršeno, jedan sasvim novi način tiskanja.

Dok sam čitala pohvale upućene njima, pitala sam se bih li i ja mogla doživjeti takvo pozitivno iskustvo i nakon nekog vremena odgađanja, jer zvučalo je nestvarno, okrenula sam broj.

A s druge strane Nikolina koja me odmah uvukla u njihov svijet i ja sam jednostavno odmah povjerovala toj ženi. I nisam požalila.

Ona je bila moja spona do ostvarenja sna, uključujući, naravno, i njen tim.

Od početka do kraja sve se odvijalo s nevjerojatnom lakoćom, udovoljili su mi sve, do najsitnijeg detalja, odnoseći se s velikim poštovanjem prema meni kao autorici.

Ljubaznost, strpljenje, angažiranost, ažurnost... sve to i još puno više od toga, dobila sam u Retku.

I evo me, sad ja pišem pohvale i znam, zvuči nestvarno, ali moje knjige koje držim u rukama su stvarne, kao i moje zadovoljstvo.

I čim završim svoju drugu knjigu, "trčim" u Redak.

Jer onaj najteži dio s početka priče, pretvorio se u predivan dio nastanka moje knjige.

Hvala dragom Retku na tome!

Renata Glogoški Pavoković autorica je knjige Ukradena ruža.

Nataša Matošin Grbić

U Sisku 1.11.2016.

Za Redak sam saznala od nekoliko meni bitnih ljudi, koji imaju bogato iskustvo s izdavanjem knjiga. Slušajući njihova iskustva prije iskustva s vama, uplašila sam se.

Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam donijela odluku da će moju knjigu izdati Redak. Nakon puno telefonskih razgovora, emailova, bezbroj mojih pitanja, i dalje ste bili ljubazni kao da zovem prvi put. Radost u Nikolininom glasu, spremnost da objasni sve je zarazna. Naravno da ću pisati još i da će to opet biti Redak. Zaslužili ste sve pohvale. Moja preporuka za sve autore koji ne žele brinuti kako će sve napraviti. Lako, uz Redak. Na autorima je samo da se prepuste i pišu. Veliko hvala Nikolini, Vinki i ostatku tima.

Nataša Matošin Grbić autorica je knjige Ne, šefe.

Jelena Benčić

U Otočcu 25.10.2016.

Za webknjižaru Redak saznala sam preko interneta tražeći tiskaru za svoju zbirku pjesama.

I sve je krenulo brzo nakon kontakta mailom i telefonskog razgovora. Naišla sam ne veliku ljubaznost, stručnost a ugodno iznenađena brzinom kojom je sve realizirano.

Zahvalna sam im na tome i preporučam ih svima koji žele ostvariti san za tiskanjem svoje knjige jer Redak web knjižara ostvaruje Vaše snove. Veliko im Hvala.

Jelena Benčić autorica je knjige Cesta moga zavičaja.

Milena Budimir

U Splitu 3.10.2016.

Raspisao tako Redak natječaj za najbolju kratku priču i ja prvi put čula za njih. Dobro. Natječaj je primamljiv – onaj sretnik koji pobjedi – dobiva za nagradu objavu knjige. Sjajno.

Nagovorena od Prijatelja - napisah priču. Priča pobijedila. Dobih nagradu. Samo mi je još falila – knjiga, gotov materijal, zbirka...

Tko me ne zna, vele moji Najdraži, skupo bi me platio.

Prvi susret sa Ninom (raspitajte se koja je to!) bio je susret sa izgubljenom sestrom, ćakula koja mi je vratila vjeru u to da se prijatelji pronalaze baš cijeloga života.

Razgovor. I ja otplovih dalje. Ne misleći na nagradu. Na san.

Godina. Druga.

U jednom Facebook statusu napisah: „Danas šest tisuća znakova, jučer isto toliko, još malo pa knjiga!“, a Redak, moj virtualni prijatelj, mi odgovori: „Mi čekamo!“.

I bi me sram!

Sjedoh i dovrših ono što je ionako živjelo u meni.

Donesoh Nini materijale.

I prestadoh mislit!

Sve od njenih ideja treba prihvatiti, jer – mislili se, ne mislili – žena zna znanje! Lektori, grafičari, čudotvorci iz Retka donijeli su na svijet moje malo blago, moje čudo, moju radost najveću (sorry, djeco!), a ja nisam imala niti jedne jedine zamjerke!

Ono što me fascinira jest način na koji su posložili svoj posao – sve su razradili do u detalje, nema u Retka pitanja kojem ne znaju odgovora.

Uglavnom, neka ostane među nama, pišem ponovno, slažem slike, redam retke i kada sve bude spremno za napisati „The end“ – pogodite gdje ću? Ma, pravac Redak! Nema boljih. A i ona Nina s početka je, rekli bi Sinjani – posve. Baš.

Milena Budimir pobjednica je natječaja za najbolju kratku priču u organizaciji nakladničke kuće Redak, autorica knjige „Sol života“

Veseljko Šeparović

U Veloj Luci 29.9.2016.

Vi ste zaslužili najvišu ocjenu koja se može dobiti -- veliko hvala.

Za vas sam saznao od moje recenzentice - prijateljice Mirjane Bačić kojoj ste vi tiskali tri knjige.

Nikad neću zaboravit požrtvovanost vas i vašeg tima koji ste bili na redovnom godišnjem odmoru a moja promocija knjige bila u pitanju. Radilo se samo o par dana vremena kad smo vas na privatnom telefonu uznemiravali a vi ste ipak našli vremena za tiskanje mog libra. Nije bilo vremena već smo mi došli na potpisivanje primjerka i ugovora. Niste žalili truda da bi knjiga bila tiskana u vrlo kratkom roku i ne odgodila se promocija. Sve u superlativima o vašoj požrtvovnosti. Već sam vas preporučio dvojici iz mog mjesta da budu vaši suradnici.

Veseljko Šeparović autor je knjige Timbar moga ditinstva.

Nada Komazec

U Splitu 25.8.2016.

Doznala sam za webknjižaru Redak preko interneta a moja kolegica pripravnica me je također pitala jesam li sam čula za print na zahtjev preko webknjižare iz Splita. Nakon naših razgovora odmah sam vam se javila jer i prijašnjim pokušajima izdanja moje knjige sa drugim nakladnicima nije uspjelo. Rekli da ne znaju kolika bi im bila zarada.

Suradnja s vama je jako ugodna i otvorena bez tabu tema. Pravi ste tim, sjajna ekipa. Radite profesionalno. Vrlo ste tolerantni i uslužni. Komunikacija sa Nikolinom je izvrsna. Radili smo korak po korak,kontinuirano po fazama.

Sve što sam mislila i osjećala dijelila sam s vama, koji radite vrhunski. Maksimalno ste susretljivi i moje su preporuke za webknjižaru Redak.

Veoma sam zadovoljna uslugom ove nakladničke kuće. Ljudski faktor je na visini bez obzira što se sve događa uglavnom online, odnosno e-mailom.

Nada Komazec autorica je knjige Learning grammar should be interesting and enjoyable.

Rudolf Pavleković

U Splitu 24.8.2016.

Suradnja je bila vrlo dobra. S obzirom da mi je "Povratak iz prošlosti" prva knjiga, mnogo ste mi pomogli kod tehničkih detalja. Također sam zadovoljan sa kvalitetom gotove knjige. Slike i karte, iako su male, lijepo se razaznaju. Sve pohvale. Jedva čekam sljedeću suradnju.

Rudolf Pavleković autor je knjige Povratak iz prošlosti.

Slavica Bakšaj

U Splitu 22.7.2016.

Tražeći na internetu izdavača za moju knjigu, našla sam i stranicu web knjižare REDAK. Njihov način štampanja knjige i uvjeti činili su mi se najpristupačniji.

Nisam pogriješila.

Stupila sam u kontakt tvrtkom Redak. Tako je počela naša suradnja na realizaciji moje knjige.

Vjerujte da sve ono što kažu i naprave. I više od toga.

Ljubaznost, susretljivost. Rade brzo i kvalitetno. Realiziraju svaku Vašu zamisao.

Ono u što niste sigurni pitajte i pomoći će vam.

Uz onaj osjećaj sreće kada dobijete odštampanu svoju knjigu, osjetite i zahvalnost prema ljudima koji su knjigu ukoričili.

Topla preporuka svima koji svoju knjigu žele štampati bez nervoze, bez čekanja, bez nepotrebnog hodanja, sve iz svog dnevnog boravka (na način kako sam gore napisala) svakako je WEB knjižara Redak iz Splita

Slavica Bakšaj autorica je knjige U potrazi za odgovorima.

Duška Mušić

U Pločama 14.7.2016.

Dala sam štampati svoju knjigu „Valunzi" u ograničenom broju primjeraka, obzirom na visinu moje mirovine i – knjiga se u par dana razgrabila ... obzirom da je interes za knjigu i dalje postojao razmišljala sam kako da, kao ubogi hrvatski umirovljenik, štampam još stotinjak komada te knjige ... pronašla sam se u tim svojim „zvjezdanim trenucima", u smijehu, u tom šušuru oko mene, u hvalama poznatih i nepoznatih ... s druge strane mirovina nije dopuštala da kod istog izdavača naručim još stotinjak komada knjige, bilo mi je to preskupo ...

i tada, kao naručena, moja fb prijateljica gordana majdak napisa par hvalospjeva o web tiskari „redak" iz splita, njihovom radu i o tome kako je od srca zahvalna ljudima koji su joj jeftino i vrlo promptno štampali njen prvijenac, prvi put ja čula tada za njih ...

isti trenutak uhvatih se mobitela na kojem sam imala još nešto besplatnih minuta, zazvah redak, javi se gospođa, ja njoj ukratko tko sam, što sam i zašto sam – usput napomenuh da sam umirovljenica sa 1700 kn mjesečno i da tražim jeftinoću i ... prekide se veza ...

ni snašla se nisam, ponovo zazvoni telefon, zove me radak na svoj trošak ... kupili me, kupili me tim pozivom za sva vremena !!!! toliko razumijevanja, toliko želje da se uradi najbolje moguće, divnih savjeta i uputa ... imala sam osjećaj da su ti ljudi u retku napravili raspored i da me nonstop netko od njih drži za ruku i neda mi da skrenem ... tako je dobro imati ove ljude u javi i u snu ... oni nisu sa ove planete, to su, sigurna sam, vanzemaljci ... zato i inzistiram na osobnom poznanstvu sa njima, prvom prilikom kad odem u split, posjetit ću ih zasigurno – tek toliko da se uvjerim da su stvarni ...

moje drugo izdanje „valunga" je na stolu ispred mene, sve su moje probleme uvažili, dali mi mogućnost da platim kada mogu, čekali zajedno sa mnom moju mirovinu ... trebam li uopće reći da su oni mene stalno zvali da ja ne trošim ... upućivali su me u isplate honorara, slali mi ugovore i objašnjavali sve, ama baš sve što sam pitala ... kako bi rekli „oni" sve je tu transparentno, sve financije su do u sitnice razrađene, nema varanja ...

svi oni koji su izdali svoje knjige u retku znaju o čemu pišem ... oni koji im se još nisu javili, a htjeli bi uzdići svoje guzice do zvijezda neka ne čekaju ... zovnite ih, uvjeravam vas da su oni ostvarenje vašeg sna ... moj su san ispunili, vas koji ovo čitate pitam – kako se takvim ljudima zahvaliti ... šezdeset mi je godina, ne bih se opet udavala, ali ako mi takva glupost ikad padne na pamet (tko zna što mi ova nenadana popularnost donosi u budućnosti he he he) znajte da će kompletan redak dobiti pozivnicu za svadbu, oni su sad moji najbliži ... može li od mene više ... za sada ne može, ali užurbano pišem drugu knjigu i ajde da vas vidim – pogodite tko će mi je štampati ...

Duška Mušić autorica je knjige Valunzi.

Hedda Martina Šola, dr.sc.

U Zagrebu, 29.06.2016.

Koliko puta ste pročitali na internetu nečije pohvale? Koliko puta su Vas osobno zatražili da napišete par riječi preporuke (možda vam i kauzalno ponudili proizvod/uslugu zauzvrat po sniženoj cijeni)?! U današnje vrijeme pojavom digitalnog marketinga i novih tehnologija, uistinu teško je identificirati "pravu" preporuku od "umjetno plasirane" preporuke (što se stručno u marketingu zove: "community management"). No, moram priznati da iščitavajući impresije nekolicine autora Izdavačke kuće Redak, iščitala sam njihov iskreni i pozitivan duh, te sam i osobno ponukana upravo tim preporukama i to pravim preporukama, odlučila se za Izdavačku kuću Redak. Kao profesor na nekoliko privatnih fakulteta, raspitala sam se među kolegama i kolege su mi također dali prekrasne preporuke. Osobno mogu reći, kako sam ugodno iznenađena da u današnjem svijetu postoji Izdavačka kuća u kojoj se njeguje intelektualni kapital, a to su upravo ljudi koji daju konačni obol svakoj knjizi. Izdavačka kuća Redak zrači visokoprofesionalnim timom koji je na dispoziciji autoru i izvan formalnog radnog vremena, štoviše, kada sam zaprimila prvi otisnuti primjerak svoje knjige, zamislite, gospođa Nikolina Jelić me je molila da joj na večer i na Viber javim da li sam zadovoljna?! Uistinu, nemam riječi, osim visokih riječi hvale i poticaja da se druge Izdavačke kuće ugledaju na predan i visokomotiviran rad, kako to radi REDAK!

Hedda Martina Šola, dr.sc. autorica je knjige Marketinška Oružarnica prve knjige o neuromarketingu u Hrvatskoj!

Iva Kolega

U Zadru 24.6.2016.

Za Redak sam doznala preko Interneta dok sam bila u potrazi za odgovarajućim izdavačem koji će tiskati moju knjigu. Pročitavši sve informacije o firmi Redak, iskustva zadovoljnih korisnika i podatke o ponudi za tiskanje knjiga, odmah sam znala da je moja potraga završena i da je to - to!

Brzo uspostavljena suradnja i njezin tijek potvrdili su moj najbolji izbor: poštivanje rokova i brzina realizacije dogovorenog, vrijedni savjeti, entuzijazam i profesionalnost kojima se odlikuje tim Retka, pri čemu bih posebno istaknula gospođu Nikolinu Jelić, za svaku su pohvalu.

Također vrlo je značajna i webknjižara jer omogućuje i kupnju i isporuku brojnih naslova na pogodne načine.

Trenutno nemam prijedloga za poboljšanje usluga, već samo tople preporuke za sve koji žele izdati knjigu u suradnji s nakladničkom kućom Redak i iskrene zelje cijelom timu za nastavak ovako uspješnog rada. Hvala!!

Iva Kolega autorica je romana Ljubavna glad.

Stjepan Crnić

U Zagrebu, 6.6.2016.

Tražeći najjednostavniji i što jeftiniji način za izdavanje knjige, na Internetu sam našao podatke o firmi Redak d.o.o. i njihovoj ponudi tiskanja knjige kroz uslugu „print na zahtjev“.

Ponuda mi je bila zanimljiva posebno s aspekta manjih ulaganja jer je tiskanje knjige u velikoj nakladi skup i vrlo rizičan pothvat, posebno za neafirmirane pisce. Postoji veliki rizik da se knjiga neće rasprodati. Na ovakav način tiskanja knjige taj je rizik eliminiran i to je za mene bilo od velike važnosti. Osim toga, firma Redak d.o.o. ima svoju web knjižaru koja pomaže otvoriti put ka čitateljima.

Od prvog kontakta pa do izdavanje knjige bio sam oduševljen susretljivošću Nikoline Jelić i njenog tima koji radi na pripremi knjige za tisak. Oduševio me entuzijazam i želja tima da knjiga izgleda odlično kako bi uz sam tekst i svojom „dotjeranom vanjštinom“ privlačila čitatelje. Posebno bih istakao volju da se konstruktivnim prijedlozima, temeljenim na iskustvu, pomogne autoru u svakom segmentu vezanom uz knjigu od izgleda teksta i knjige u cjelini do savjeta oko marketinga nakon izlaska knjige iz tiska.

Suradnja je doista izvrsna i u pogledu svih dogovorenih rokova. Sve je bilo odrađeno u dogovorenom vremenu.

Ukupno uzevši, radi se o marljivom, odgovornom i susretljivom timu koji svakom autoru može biti od velike pomoći kako bi uz minimalna ulaganja i u kratkom vremenu, njegova avantura izdavanja knjige bila uspješna.

Stjepan Crnić autor je knjige Tajna divljeg kestena.

Marina Mađer

U Sisku 25.5.2016.

Želim se zahvaliti poslovnom timu tvrtke Redak d.o.o. na nesebičnoj i profesionalnoj podršci pri objavi mojega romana "Miris Ruža". Predivno je naići na ljude koji vole svoj posao i posve su mu predani. Dobila sam puno savjeta, jer sam prvi put objavljivala roman - i trebali su mi; ali su oni također prihvaćali, sa uvažavanjem, svaku moju primjedbu i ideju. Gospođa Nikolina Jelić, moja prva i najvažnija suradnica iz Retka pokazala je gotovo više entuzijazma i dobre volje za objavu moje knjige nego ja osobno; bila je neumorna na putu do cilja. Suradnju s tvrtkom Redak d.o.o. toplo preporučam svima koji žele objaviti knjigu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu.

Marina Mađer autorica je knjige Miris ruža.

Edim Šahović

U Puli 9.5.2016.

Za Web knjižaru Redak d.o.o. saznao sam listajući na internetu u potrazi za nakladnikom koji bi bio voljan objaviti moju knjigu, Godinu i pol dana prije toga bezuspješno sam slao poruke i rukopise skoro svim velikom nakladnicima Hrvatske, neki su me jednostavno odbili, drugi nisu nikada niti odgovorili i zahvalan sam im na tome, je u protivnom nikada ne bih saznao za nakladu Redak.

Telefonski poziv i dogovor, lektorirati sadržaj i poslati rukopis. Profesionalnost na visokoj razini. Zahvalio bih svima iz naklade Redak i veliki pozdrav gospođi Nikolini koja me je strpljivo upućivala i davala sve moguće savjete do realizacije. Nadam se dugoj i uspješnoj suradnji s nakladom Redak i preporučio bih je svima onima koji žele objaviti svoj pisani uradak i prikazati ga javno.

Edim Šahović autor je romana Nemir i Sjena.

Ogren Variola

U Zagrebu 30.4.2016.

Nije mi uopće teško reći nešto pohvalno za knjižaru Redak. Prvenstveno zbog toga jer sam se surađujući s njima osjećao kao u znanstvenoj fantastici koju sam upravo izdao.

Od trenutka kad sam 'slučajno naletio na njih', uopće čuo za Redak, listajući izdavače na internetu, pa dok nisam dobio odštampani kontingent knjiga prošlo je 40 dana. Prvo pitanje koje mi se pojavilo je, jesam li u Hrvatskoj? Brzo, točno i učinkovito. Treba li više?

U nekoliko razgovora na mobitel i nekoliko mailova upute vas u sve što treba napraviti, i pomognu vam oko priređivanja (objasne one detalje koje niste znali kod pripreme teksta).

A kako vidim da su već drugi pisali i o kvalitetnom papiru i o vrhunskoj suradnji, to je nepotrebno da ponavljam, pa ću se osvrnuti na drugu stvar. Ovo je moderno izdavaštvo. Nema više čekanja da neki urednik to odobri, da štampa uđe u nekakav program izdavača, da vas zafrkava ovaj ili onaj, da morate imati vezu itd. To su dinosauri koji nestaju. Što ste napisali to štampate i sami ste odgovorni za svoje djelo! Knjižara Redak se bavi svojim poslom, vi se bavite svojim i upravo zato to savršeno funkcionira. Zato bih mirne duše svakom preporučio ovaj način izdavanja.

Ogren Variola autor je romana Europa, Jupiter.

Dolores Rajić

U Karlovcu 27.4.2016.

Za Redak sam doznala preko interneta dok sam tražila informacije o tome kako izdati knjigu. U to vrijeme sam pisala priče i crtala neke od slika koje su ih pratile.

Prve informacije koje sam dobila bile su ohrabrujuće.

Tako smo počeli surađivati još za vrijeme stvaranja knjige. Savjeti koje sam dobila, bili su mi vrlo značajni.

Suradnja je bila srdačna i profesionalna, od savjeta i lekture do pripreme i objavljivanja...

Bilo je to za mene jedno potpuno novo, poučno i pozitivno iskustvo.

Moje preporuke...

Dolores Rajić autorica je knjige Priče čarobnog dodira za djecu i odrasle.

bojnik dr. sc. Željko Heimer

U Zagrebu 17.4.2016.

Za knjižaru Redak saznao sam tražeći na Internetu hrvatskog izdavača koji posluje po modelu izdavanja knjiga na zahtjev "print on demand". Ovakav novi pristup, koji se pojavio u svijetu prije nekoliko godina prva je u hrvatskoj primijenila nakladnička kuća Redak.

Ovakav pristup izdavanju knjiga osobito je pogodan za znanstvene studije i druge radove iz područja znanosti koja nisu u glavnoj sferi interesa institucija koje inače (a sve skromnije) podupiru znanstveno izdavaštvo. S obzirom da se upravo bavim jednim takvim "opskurnim" područje koje se teško smješta u klasične okvire kulture i znanosti, ovakav način omogućuje da svoje radove podijelim s relativno malom stručnom i znanstvenom javnosti koju te teme zanimaju. Drugim riječima, omogućuje mi da svoje rukopise koje smatram vrijednima, a koji bi teško pronašli put do objave klasičnim putem, ostavim dostupnima onima koji će ih sada ili u budućnosti htjeti proučavati.

Suradnja s timom knjižare Redak pri tome je zaista pravo zadovoljstvo. Već pri prvim kontaktima i mojim upitima vrlo su mi ljubazno i strpljivo objašnjavali sve detalje postupka - koji nije uopće složen, ali oni već znaju sve moguće "zamke" na koje pisac može naletjeti i unaprijed vas upozoravaju da ih izbjegnete. Na kraju - oslobađaju me obaveze da se bavim svim ostalim stvarima oko objavljivanja knjige, već da se mogu koncentrirati na njezin sadržaj. Pa, tko može tražiti više?

bojnik dr. sc. Željko Heimer, predsjednik Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva, autor je knjige Sintaksa suvremenog hrvatskog heraldičkog blazona grba i veksilološkog opisa zastava.

Danijel Polanec

U Splitu 5.4.2016.

Prije mnogo godina sam napisao i uvezao jednu knjigu koja je samo skupljala prašinu. Jedan svezak te knjige je trebao ugledati svjetlo dana i biti dostupan svima koji vole knjigu, ne samo za čitanje nego i za dublje istraživanje.

Potražio sam informacije o izdavaštvu na internetu i naišao na web knjižaru Redak i na knjigu “Granica“ koju je moj prijatelj Željko Puharić izdao preko firme 'Redak' i njihove web knjižare. Sve što sam saznao mi je bilo dovoljno da se odmah odlučim za njih. Preko kontakt mailova i telefona sam dobio nekoliko važnih savjeta oko vlastitog uređivanja knjige koju sam u sljedećih mjesec dana pripremao za tisak, a nakon što sam predao tekst i izgled korice, knjiga je bila gotova za desetak dana.

Uspoređujući neke knjige koje sam imao prilike držati u rukama, a koje se prodaju u drugim knjižarama od drugih izdavača, ova knjiga koja je izašla ispod tiskarskih strojeva knjižare Redak je imala kvalitetan tisak na kvalitetnom papiru što me je ugodno iznenadilo.

Zato imam dovoljno razloga da ih zbog njihove profesionalnosti preporučim svima koji traže izdavača i žele objaviti svoju knjigu. Moja knjiga “Posljednji ADAM“ možda nije namijenjena svim čitateljima iako bi je bar iz znatiželje trebali svi pročitati, ali je zato “Redak“ stvoren za autore svih književnih djela.

Danijel Polanec autor je knjige Posljednji ADAM.

Lana Roje Miličević

U Splitu 26.2.2016.

Za Redak sam doznala preko interneta. Suradnja je bila odlična; profesionalna i učinkovita.

Od mog prvog javljanja pa do objave knjige, prošlo je svega nekoliko mjeseci.

Jako mi je drago što, zahvaljujući Vašem načinu rada, svatko tko želi može tako jednostavno i brzo izdati knjigu.

To će mi svakako biti dodatni poticaj da nastavim pisati.

Također sam sretna što je moja prva knjiga ujedno i Vama prva knjiga za djecu koju ste objavili 🙂

Sada imam uspomenu za cijeli život, ali i za svoju kćer, i hvala Vam na tome.

Lana Roje Miličević autorica je knjige Lina i Jež.

Maja Vukoja

U Zagrebu 8.2.2016.

Za webknjižaru Redak sam saznala preko interneta prije dosta mjeseci dok sam pregledavala gdje bih mogla izdati svoju priču.

Od tada sam pratila njihov rad i nešto me vuklo k njima kao da sam predosjetila da će baš oni biti temeljni dio mog pismenog izražavanja, u iznošenju napisanog u obliku knjige. Prvi kontakt uslijedio je ubrzo nakon što sam ih kontaktirala na mail adresu. Od tada se redao niz mailova i poziva, uvijek ljubaznih, ma koliko ja pitala, prepravljala, razmišljala.

I nakon nekoliko tjedana, moja novela je dio iste stranice koju sam tako dugo pratila. Kako dosta pišem, voljela bih i dalje nastaviti suradnju sa timom Redak.

I, nadam se, vrlo skoro!

Zato ih svima od srca preporučujem!

Maja Vukoja autorica je knjige Tata, daj mi droge.

Gordana Majdak

U Splitu 11.1.2016.

Nakon što završite svoj roman koji je svakako bio velik izazov za vas, suočite se s činjenicom da trebate izdavača i nekoga tko će barem malo pažnje posvetiti vašem radu, kome će biti važno što vi kao autorica želite. Osobno sam imala sreću da mi je s potpunim povjerenjem Redak webknjižaru preporučila književnica i profesorica Marija Juračić, vlasnice poetskog internetskog portala "Očaravanje" te pjesnikinja Maja Šiprak čija je suradnja s Retkom bila svakako dobra i pohvalna, time potaknuvši moj interes. Bez previše pompe i hvale, kratko i jasno sam dobila naputak i konkretne informacije o kakvoj se tu suradnji radi i već prilikom prvog kontakta s gospođom Nikolinom Jelić imala sam dojam da ćemo ostvariti dobru, jednostavnu, produktivnu suradnju.

Danas je prilično teško pronaći nekoga tko vam pristupa sa srcem i unosi u svoj rad emocije i brigu za druge, za njihove potrebe i želje, a malo manje je koncentriran na financijsku konstrukciju. Upravo su Nikolina Jelić i tim suradnika Redak webknjižare pokazali sve ono što sam kao autorica priželjkivala kada sam se odlučila na izdavanje svog prvog romana.

Gordana Majdak je autorica knjige Venerina muholovka.

Igniss

U Kutini 10. 1. 2016.

Za Webknjižaru i tvrtku Redak sam saznao kroz komentare čitatelja koji su u novinama čuli da je netko iz Hrvatske objavio priručnik zavođenja putem te stranice.

Ogledao sam se po svom blogu i vidio što imam - vidio da imam 200-injak članaka, imam pohvale iz svih krajeva svijeta, imam pozive da napišem knjigu - i tako sam sam sebe zapitao "Pa dobro Ignisse, u čemu je problem?" Problema naravno nije bilo, jer uz puno rada, malo strpljenja i spretnu i uslužnu ekipu iz tvrtke Redak moraju nastati ovakvi izvrsni rezultati. Knjiga je do danas prodana u troznamenkastom broju primjeraka i interes za nju s vremenom samo raste.

Izdavaštvo kod Webknjižare funkcionira vrlo jednostavno. Pošaljete svoj rukopis i prijedlog naslovnice, odaberete format knjige, i oni vam sve urede i oblikuju (ili vas upute kako to napraviti, ako želite uštedjeti), te obave sve pravne i druge postupke kako bi se vaše djelo moglo naći u prodaji. Na svaku vašu ideju reagiraju brzo i uslužno. Od začetka ideje do objave nije prošlo više od nekoliko tjedana.

Osim toga, Webknjižara ne pravi probleme oko teme i sadržaja, ne igra se moralne policije, te omogućava objavu pod pseudonimom što je (nažalost) danas vrlo korisno.

Ono što bih posebno naglasio je jednostavan način praćenja i ispate honorara. Za svaki mjesec u kojemu je prodana makar jedna knjiga dobivate izvješće o prodaji, a pripadajući iznos vam sjeda na žiro-račun. To se izvrsno uklapa u moj moto da je najbolji način za postajanje popularnim napisati nešto korisno što konkretno pomaže ljudima i zatim pričekati nekoliko godina.

Ja pišem i pomažem, Webknjižara prodaje i obrađuje, svi sretni i zadovoljni.

Igniss je autor knjige Umijeće Igre.

Sanela Kovačević Nelly

U Kutini 9.1.2016.

Za knjižaru Redak saznala sam slučajno putem web-a, tražeći najbolji način objave knjige za koju sam znala da će postići veliki uspjeh. Nije mi bilo previše važno tko će biti izdavač knjige, samo sam željela naći što jednostavniji način koji ne zahtjeva vlastiti angažman oko nekih administrativnih pitanja. Kao tekstopisac - prije svega u glazbenim vodama, tada još nisam imala iskustva s objavom knjige. Knjiga "Muškarac u šaci - ili o tajnama osvajanja" bila je tek u nastajanju kada sam stupila u kontakt s izdavačkom kućom Redak. Zbog njihove stručnosti i jasnih smjernica, odmah sam odlučila da neću tražiti dalje - za mene je potraga za izdavačem bila završena. Dogovorili smo se da ćemo se čuti kada knjiga bude gotova i lektorirana, a tako je bilo. Izuzetno sam zadovoljna s ovom suradnjom, te svima koji žele objaviti knjigu toplo preporučujem webknjižaru Redak. Knjiga "Muškarac u šaci - ili o tajnama osvajanja" vrlo je brzo ostvarila popularnost u Hrvatskoj i susjednim zemljama te će se uskoro naći i na svjetskom tržištu.

Sanela Kovačević Nelly autorica je knjige Muškarac u šaci - ili o tajnama osvajanja.

Olga Štajdohar-Pađen

U Zagrebu 29.12.2015.

Redak i Webknjižaru bi se moglo nazvati – Izdavaštvo kakvo bi i trebalo biti. Izdavaštvo koje je prilagođeno autoru i njegovim čitateljima.

Trenutno se na webknjižari nalaze dvije moje knjige, a sigurno će ih biti još. Hvala Nikolini na svemu. Na brzim odgovorima, podrški, razumijevanju, dragocjenim savjetima u trenucima kad treba donijeti odluke, spremnosti da uvijek djeluje u najboljem interesu autora.

Kod Retka je sve jasno i transparentno od samog početka, onako kako se dogovorite, a koliko će vremena proći od prvog kontakta do gotove knjige ovisi prije svega o vama, Redak će svoje odraditi prije nego što očekujete. Brzi, tihi, profesionalni. A autori se mogu usredotočiti na ono što oni najviše vole, na pisanje.

Olga Štajdohar-Pađen je autorica knjige Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnom i privatnom životu, te urednica knjige Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče.

Ivana Knežić

U Splitu 01.11.2015.

Za webknjižaru REDAK saznala sam preko kolege koji je ondje objavio svoju knjigu. S obzirom da je on bio iznimno zadovoljan njihovim uslugama, odlučila sam se podrobnije informirati o njihovu načinu rada. Nakon što sam dobila detaljne informacije o postupku i cijeni tiskanja knjige, nije bilo više nikakve dvojbe da ću upravo kod njih objaviti knjigu. Dva čimbenika koja su pri mojoj odluci igrala ključnu ulogu bila su brzina i cijena usluge. Tijekom suradnje s webknjižarom REDAK, uvjerila sam se i u druge njihove kvalitete, pri čemu bih posebno istaknula profesionalnost, susretljivost i spremnost na uvažavanje zamisli klijenta. Zbog svega navedenog, njihove sam usluge i osobno preporučila zainteresiranim kolegama.

Ivana Knežić autorica je knjige Antropološke pretpostavke političke misli Thomasa Hobbesa.

Suzana Crnčević

U Metkoviću 19.10.15.

Volim knjige, pa sam i sama odlučila napisati jednu.

Nakon što sam dovršila prvu verziju knjige, tražila sam po internetu adrese izdavačkih kuća na koje bih ju mogla poslati nekome na uvid, čitala razne forume i općenito se živcirala zbog toga. Na kraju sam odlučila da još nije vrijeme i poslala knjigu najboljem kritičaru kojeg sam mogla pronaći. Sestri.

Zahvaljujući njoj, moja knjiga je dobila još nekolike verzije i na kraju iz jedne izrasla u seriju od pet knjiga.

Kad sam napokon bila zadovoljna konačnim sadržajem, ponovno sam tražila adrese, slala mailove, ali kao anonimcu nitko mi nije odgovorio. Točnije, nitko osim web knjižare REDAK.

Gđa. Nikolina me je nazvala i pojasnila kako funkcionira print na zahtjev i tako je krenulo. Najviše mi se svidjelo što autoru daju mogućnost da većinu posla odrade sami i onako kako oni to žele. Nema nepotrebnih izmjena osim onih koje sam autor želi.

Na kraju, svakom je autoru najvažnije stvaranje, a dok razmišlja o izdavaštvu jednostavno nema vremena stvarati. Zato je web knjižara REDAK upravo ono što nam treba. Oni su tu da misle o svim tim dodatnim i zamornim poslovima, da nas usmjeravaju na ono što bi bilo najbolje za nas.

Toplo preporučam web knjižaru REDAK svima koji namjeravaju objaviti svoje buduće remek-djelo. To je najbrži i najbolji put prema čitateljima.

Suzana Crnčević autorica je knjige Otok Anđela 1- Novi svijet.

Ivka Ivanka Prskalo

U Zagrebu 9. 10. 2015.

Odlučila sam objaviti knjigu, a pošto nisam književnica, čak nemam ni neke veze s književnošću, osim što puno čitam, pretraživala sam internet u nadi da nađem neku informaciju kako da to učinim.

Na moju sreću brzo sam naišla na Redak i njihovu detaljnu uputu što napraviti ako:

Želite izdati knjigu?

Treba Vam nakladnik?

A upravo to je meni trebalo. Odgovor na ta pitanja koja sam tu našla.

Dalje nije bilo dvojbe. Napisala sam mail i poslala na njihovu adresu. E, tu malo nisam imala sreće jer su upravo nastupili godišnji odmori, pa sam morala pričekati dok mi se nije javila draga gđa Nikolina.

Dalje je sve išlo brzo, uz dogovor i razumijevanje s obje strane. Knjiga je ugledala svjetlo dana.

Za nas potpune amatere koji nismo pisali vodeći se zaradom i željom za uspjehom, print na zahtjev je idealno rješenje. U svakom momentu mi, ili netko drugi zainteresiran za našu knjigu, može naručiti pojedinačno, jedan komad ili koliko već želi. Tako izbjegavamo plaćanje unaprijed većih količina knjiga koje bi onda tko zna koliko dugo stajale i čekale potencijalnog kupca.

Stoga, sva moja preporuka ide u korist Retka.

Ivka Ivanka Prskalo autorica je knjige LILA - istinita priča jednog psa.

Hrvoje Landeka

U Zagrebu 9. 10. 2015.

Objavio sam roman ˝Napušteni brodovi˝ preko webknjižare REDAK. Pisanje je moja strast i svoje buduće knjige ću objaviti u webknjižari REDAK. Za web knjižaru REDAK sam doznao preko interneta. Nakon prvog kontakta ljubazno i odmah mi je odgovoreno na sva pitanja što daje pozitivan dojam i povjerenje. Fleksibilnost, jednostavnost i potpuna transparentnost. Izuzetno povoljan i korektan odnos izdavača prema piscu. Kvalitetna i profesionalna tehnička potpora u realizaciji knjige, jasno postavljena autorska prava pisca, jasni pravni i financijski odnosi od samog početka do realizacije i daljnje prodaje knjige. Pisac i njegovo djelo su u prvom planu što je jasno definirano ugovorom. Sve to ulijeva povjerenje. Držim da je koncept webknjižare izuzetno napredan i inovativan model nakladništva. Možda još neotkriven koliko bi trebalo, ali čije vrijeme sigurno dolazi. Nadam se da će ovako hrabar početak srušiti s trona komercijalni izdavački lobi koji guše nove, mlade pisce, njihov put do čitatelja uvjetujući svoje interese i niske kriterije. Dalje ostaje sve na publici i ljubiteljima knjige da pruže priliku novome i naprednijem- weknjižari! Velike pohvale i jako pozitivno iskustvo.

Hrvoje Landeka autor je knjige Napušteni brodovi.

Tomislav Braco Antonijević

U Melbourneu 2. 9. 2015.

Od prvog trenutka kad sam stupio u kontakt s izdavačkom kućom Redak po preporuci dragog kolege i prijatelja koji je već objavio knjigu s njima, nisam imao dvojbe da ću surađivati s profesionalnim timom. S obzirom da živim u Australiji iznenadila me lakoća komunikacije i brzina usluge (posebno hvala Nikolini!), a svaki zahtjev s moje strane riješen je bez problema i u najkraćem roku.

Lektorske i grafičke usluge su za svaku pohvalu. Bez ustručavanja mogu reci da ću se u skoroj budućnosti, kad budem spreman objaviti još jednu knjigu, svakako obratiti izdavačkoj kuci Redak za nove usluge uz tople preporuke svima da učine isto.

Tomislav Braco Antonijević autor je knjige Pismena ostavka ljubavnom svijetu.

Doc. dr. sc. Sonja Cindori

U Zagrebu 8. 7. 2015.

Postupak izdavanje knjige i suradnja s Web knjižarom za svaku je pohvalu zbog pojedinaca koji su izvrsni u svom poslu i odlično se nadopunjuju u uspješnom ekipnom radu. Rezultat toga je vrhunska usluga koju nude, uz dodatak fleksibilnosti i inovativnosti. Svi uvjeti su od početka jasno navedeni, a zahtjevi prema autorima nedvosmisleni. Pitanja su postavljana na način koji olakšava autorima posao i rješava dvojbe, a odgovori slani u najkraćem roku. Niti jedan problem nije ostao neriješen. Dodatne usluge u smislu lektorske i grafičke obrade teksta samo potvrđuju da profesionalci za suradnju biraju profesionalce!

Ekipa za pohvalu, a suradnja za preporuku!

Doc. dr. sc. Sonja Cindori autorica je knjige Porez na dodanu vrijednost u teoriji i praksi.

Jovica Nikšić

U Novoselecu 19. 6. 2015.

Uvijek sam maštao o jednoj „tvornici".

Na primjer; zamislim neki proizvod, opišem ga i nacrtam, te tu moju ideju odnesem u tvornicu.

Tvornica sve napravi i prodaje moj proizvod, a ja pomalo smišljam neki novi i drugi proizvod.

Sad imam „tvornicu". Zato sad idem „izmisliti" drugi proizvod i treći...

Moj proizvod je Knjiga 1.-„Podrumarov Dnevnik", možda najinovativnija knjiga uopće, ali sigurno je iz područja vinarstva.

Moja tvornica iz mašte je Redak d.o.o. Preporučam svima da svoje ideje „pošalju" u ovu odličnu tvornicu sa vrlo vrijednim djelatnicima, te se iskreno zahvaljujem na oživljavanju moje ideje, a poštovanoj Nikolini hvala na pomoći.

Jovica Nikšić, autor, inovator, vinski entuzijast, predsjednik udruge „e-vinarstvo".

Prof. dr. sc. Biserka Bergman Marković

U Zagrebu 31. 3. 2015.

"Suradnja s tvrtkom Redak traje od 2008, kada je Društvo nastavnika opće/obiteljske medicine napravio svoj prvi Simpozij. Od tada svake godine Zbornik radova kongresa, sa nizom preglednih članaka na zadanu temu, koji služe kao nastavni tekstovi, izlazi na vrijeme s nevjerojatnom lakoćom. Bude malo kreativne nervoze, stvaralačkog uzbuđenja i konačnog zadovoljstva kada sve završi kako treba. Vrlo ugodan rad vođen iskusnom Nikolinom Jelić. Vrlo zahtjevan posao ona pretvara u niz jednostavnih radnji koje naslanjajući se jedna na drugu vode vas do kraja. Web knjižara je nastala i stasala uz tu našu suradnju kao nešto sasvim prirodno, nadasve potrebno. Ne bi mijenjala ništa, pogotovo ekipu."

Prof. dr. sc. Biserka Bergman Marković urednica je niza knjiga iz serijala DNOOM.

Neven Šerić, M.Sc. PDP, Ph.D.

U Splitu 25.4.2017.

Mladi znanstvenici su danas u vrlo kompleksnoj situaciji u Republici Hrvatskoj s aspekta znanstvenog napredovanja koje im se nikada ranije nije tako kompliciralo i otežavalo. Pored te činjenica, za napredovanje su potrebne i znanstvene knjige. Na mnogim fakultetima procedure objave znanstvenih knjiga su složene premda u konačnici znanstvenik treba osigurati sredstva potrebna za štampanje knjige, koja nisu mala jer da bi knjiga imala prihvatljivu maloprodajnu cijenu (i tako vratila znanstveniku uložen vlastiti novac u tisak) mora biti tiskana u značajnijoj količini.

Digitalni tisak, koji je moguć preko digitalne tiskare REDAK omogućava praktičniju, jednostavniju i jeftiniju realizaciju projekt nove znanstvene knjige. Nema složenih procedura. Autor i tako sam traži i dogovara recenzente, pa se tu ništa ne mijenja. Ukoliko je primarni cilj znanstvena knjiga, a ne vanjski dojam, prihvatljiv je mekani uvez, jednobojni tisak i sl., ukupni trošak izdavanja nove znanstvene knjige je više nego simboličan. Projekt se realizira već i sa 20-ak primjeraka knjige, a budućim kupcima knjige naručeni se primjerci tiskaju na zahtjev. Autoru redovito mjesečno stižu izvješća o prodaji tako naručenih knjiga, a na žiro račun mu se uredno uplaćuje određeni autorski honorar.

Konačno, REDAK u svom timu ima sve potrebne eksperte lektore, dizajnere. Zašto komplicirati kada se može jednostavno. Ja sam odabrao REDAK za svoju prvu, i za sljedeće znanstvene knjige.

Neven Šerić, M.Sc. PDP, Ph.D., Professor of Marketing strategies, Product management, Logistic, and Branding in tourism, autor je knjige Istraživanje tržišta za turističke subjekte.

Kristina Wolsperger Danilovski

U Zagrebu 7. 4. 2015.

Moj život je pun pozitivnih slučajnosti.

Skroz slučajno, kroz cilljanu web potragu našla sam na tvrtku REDAK.

Nakon prvog telefonskog razgovora s gospođom Nikolinom, znala sam da je to to.

Uz odlično navigiranje i kratke upute, vrlo je brzo moja knjiga DANCI i STRANCI ugledala svjetlo dana.

Od prvog dana pa sve do danas, a to je sad već skoro pune dvije godine, sve savršeno funkcionira. Tko kaže da ljubav na daljinu ne funkcionira. Split – Zagreb, i evo ide već druga godina uspješne suradnje s tvrtkom REDAK, pardon ljubavi.

Knjiga Danci i Stranci živi svoj život – kratak, ali sladak. Među ostalim, u 2014. godini proglašena je debitantskim hitom.

Na koncu što reći mojoj velikoj sreći: jednostavno toplo preporučujem suradnju s tvrtkom REDAK!

Kristina Wolsperger Danilovski autorica je knjige Danci i stranci.

dr. Stjepan Lapenda

U Splitu 26. 3. 2015.

Nisam dugo razmišljao: Osvrnuti se na moju suradnju s RETKOM opširno ili lapidarno?

Odlučih se na ovo posljednje. I to s razlogom.

Većina bi rekla

Of cause, a ja ću radije -

Pour cause et avec raison!

Slučajno sam "nabasao" na Redak... i hvala Nebesima!

Vjerujem da će mi i iduća knjiga biti tiskana u Retku.

Zašto?

Tu je već od prvoga dana debelo

zasjela civilizirana Europa.

Dr. Stjepan Lapenda
Professeur emerite des universites
Officier dans l'Ordes des Palme academiques
de la Republique Francaise

Slavica Vlahov

U Šibeniku 26. 3. 2015.

Za Redak d.o.o Split. sam saznala preko mlade poznanice Katarine. Proučila sam njihovu web stranicu i odlučila poslati mail. Bilo je to početkom 2014.g

Svidjelo mi se što su mi odmah odgovorili i objasnili sve što me zanimalo oko postupka "print na zahtjev". O takvom suvremenom načinu objave knjiga sam nešto znala i prije, ali ne dovoljno, pa su mi ti prvi mailovi bili dragocjeni.

Uspostavili smo odličnu komunikaciju i ja sam im, zbog toga, odlučila povjeriti objavu svoje knjige. Tijekom rada na knjizi Pelinčice uspostavili smo jako dobru suradnju. Knjiga je bila objavljena u dogovorenom roku.

Zadovoljna s prvom suradnjom, na jesen 2014,g., krenuli smo u realizaciju i druge knjige, Otok Prvić u šibenskom arhipelagu, koja je bila veća i zahtjevnija (zbog velikog broja fotografija u boji ) od prethodne. O svim detaljima smo se, bez ikakvih problema, dogovorili, pa je i ta knjiga objavljena, na vrijeme i u roku koji je dogovoren.

Oduševila sam se njihovim pristupom, razumijevanjem i profesionalnošću u radu. Svoju profesionalnost su pokazali i oko isplate honorara. Honorar je uplaćen, a o tome su me i službeno obavijestili. Zbog svih tih pozitivnih iskustava namjeravam i dalje surađivati s njima, pa će Redak biti nakladnik i mojih sljedećih knjiga i publikacija.

Srdačan pozdrav

Slavica Vlahov autorica je knjige Otok Prvić u šibenskom arhipelagu.

Dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije

U Rijeci 21. 3. 2015.

Mrežne stranice nakladničke kuće „Redak“ pronašao sam tražeći pogodnog izdavača za moju prvu napisanu knjigu. Svidjeli su mi se uvjeti pod kojima „Redak“ tiska knjige autora koji tek ulaze u svijet izdavaštva, kao što je to mogućnost manje naklade i tiskanje na zahtjev preko webknjižare. Također, pregledom izdanja u webknjižari uočio sam knjige nekih meni poznatih autora iz medicinskih krugova. Ističem brzu i učinkovitu komunikaciju s g-đom Nikolinom Jelić koja me je na jednostavan način informirala o svim koracima koje je potrebno poduzeti da bi knjiga ugledala svjetlo dana.Vjerujem da ćemo nastaviti s uspješnom suradnjom.

Dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije autor je knjige Sitna riba SOM.

izv. prof. dr. sc. Mila Nadrljanski

U Splitu 24. 3. 2015.

Tvrtka Redak jedna je skladana ustanova u njoj radi profesionalan tim, vrijedan i simpatičan. Kad god dođete, atmosfera koja ih obavija vrlo je ugodna, opuštena. Redak mi je preporučila moja draga prijateljica red. prof. dr. sc. Anči Leburić.

Objavila sam u suradnji s njima desetak knjiga i u svakoj izdavačkoj situaciji obostrano smo učili, razvijali se, usavršavali i međusobno bogatili jedan drugoga.

Poštuju rokove nadasve, ažurni su u svemu, reagiraju odmah na svaku moguću primjedbu i zamolbu. Grupa jako dragih ljudi koji imaju uvijek osmjeh na licu. Mislim da je to jako važno. Svaki klijent voli živjeti u uvjerenje da je on važan a oni to upravo uspijevaju.

Jednom riječju – tu je stručnost, golemi entuzijazam, šarma i kreativnosti u dizajniranju, opremanju knjiga, prijelomu i njihovoj grafičkoj obradi.

S njima surađujem vrlo intenzivno od 2010. godine.

Smatram da bi njihov stil i radna strategija mogli biti uzorom drugim malim firmama u zemlji, a njihovo ponašanje bi moglo postati društvenim tipom u poduzetništvu i šire.

Svakako ih preporučujem svojim kolegama i kolegicama, te svima ostalima koji će u životu zatrebati neku uslugu iz njihove široke ponude.

izv. prof. dr. sc. Mila Nadrljanski autorica je sedam knjiga u izdanju Webknjižare.

Sadika Bajutti, spec. publ. adm.

U Sisku 24. 3. 2014.

Napisani uradak prvo sam razmišljala učiniti javno dostupnim kao digitalnu knjigu, bez ikakvih dodatnih troškova i gnjavaže. Na prijedlog i nagovor struke ipak sam kontaktirala nekoliko izdavača, te nisam žurila. Putem internetskih stranica saznala sam za izdavačku kuću Redak, koja me znatiželjno privukla svojim logom i sloganom.

Poslala sam e-mail i nakon prvog kontakta znala da sam u sigurnim rukama Nikoline i Darka, koji me nisu ispuštali dok knjiga nije ugledala svjetlo dana. Pristupačnost, korektnost, fleksibilnost, povjerenje i cjelokupna suradnja bili su bez premca i zato ću opet izabrati Redak, jer Redak stvara razliku.

Sadika Bajutti, spec. publ. adm. autorica je knjige Koncept dobre vladavine i institucija pučkog pravobranitelja u Republici Hrvatskoj.

Marija Dragičević

U Dubrovniku 24. 3. 2015.

Za nakladničku kuću „Redak“ sam se odlučila temeljem preporuke koju sam dobila od svog kolege doc. dr. sc. Iva Šperande.

Poslovnu suradnju s tvrtkom „Redak“ mogu ocijeniti izuzetno uspješnom. Isto tako sam izuzetno zadovoljna komunikacijom i profesionalnošću kojom dogovaraju i obavljaju obećano, uvažavajući i imajući strpljenjA za sve moje želje. Osoblje je vrlo ljubazno, kreativno i dostupno u svakom trenutku.

Korektnost u smislu isplate autorskih honorara je također na visokoj razini i redovito dobivam izvješće o prodaji mojih knjiga. Do sada sam u suradnji s njima objavila dvije knjige, a zasigurno mogu reći da ću u suradnji s „ReTkom“ objaviti i treću knjigu, koja je trenutno u pripremi.

Svima koji žele surađivati s tvrtkom koja će sve dogovoreno izvrsno, brzo i cjenovno povoljno, preporučujem da nazovu ili posjete tvrtku „Redak“.

Marija Dragičević autorica je knjige Upravljanje kvalitetom u hotelijerstvu - Hrvatska i svijet.

Damir Duplančić

U Splitu 25. 3. 2015.

Za web knjižaru redak saznao sam zaslugom svoje supruge koja je puno sistematičnija, pedantnija i strpljivija od mene, pa je surfajući preko interneta naišla na Redak, pročitali smo kritike, uočili neke svoje drage ljude koji su tamo već izdavali svoje knjige… odmah sam nazvao mog prijatelja Ivu Šćepanovića koji se također pohvalnim riječima izrazio o Retku, tako da sam već na početku priče, bio siguran da ću projekt knjige do kraja izgurati sa web knjižarom redak i prije nego li sam ih nazvao… suradnja je bila jednom riječju „prenormalna“, točno onakva kakva meni kao autoru treba, bez zavlačenja, floskula i demagogije, već „jednostavno jednostavna“ i glatka sa poštivanjem svih mogućih rokova... Kako u pogledu datuma izdavanja knjige tako i pri isplati samih honorara…sretan sam što sam, evo, sasvim slučajno, a poslije i namjerno svoj život obogatio sa još jednim normalnim prijateljem…Web knjižarom Redak…želim im tiskanje narednih stotine milijardi stranica u životu…

Damir Duplančić autor je knjiga Izgubljena generacija i Bestfeller.

Marija Juračić

U Splitu 25. 3. 2015.

Kada sam prije nekoliko godina otvorila internetski portal za objavu poezije Očaravanje, mislila sam da poezija pripada srcu, a izdavaštvo trgovini. Kako sam se samo prevarila!

Danas mogu reći da sam u izdavačkoj kući REDAK našla suradnike visoke poslovne etike, stručne ljude koji svoj posao obavljaju brzo, stručno i transparentno.

Kada sam im poslala prvi mail, nisam mnogo očekivala. Iznenadio me poziv gospođe Nikoline Jelić, njezina neposrednost, ljudska toplina i poslovna efikasnost.

U tri godine suradnje članovi portala Očaravanje objavili su u ediciji te izdavačke kuće dvadesetak knjiga i uvijek su bili zadovoljni rezultatom suradnje autora i izdavača. Nisam očarana samo poezijom, očarana sam i načinom na koji REDAK vodi svoj posao.

Mislim da me sama sreća vodila k njihovim internetskim stranicama.

Naša se suradnja odvija na temelju obostranog potpunog povjerenja i čistih računa jer i REDAK i autori žele stvoriti dobru, grafički i ilustrativno lijepo uređenu knjigu, onu koja može trajati pokoljenjima.

Marija Juračić autorica je deset knjiga u izdanju Webknjižare.

doc. dr. sc. Ivo Domijan Arneri

U Dubrovniku 8. 7. 2014.

Za nakladničku kuću "Redak" sam saznao od svog prijatelja i kolege prof.dr.sc. T. Lukovića. Nakon dva telefonska razgovora sa kućom "Redak" uvjerio sam se da mi baš to treba. Naime, budući da je knjiga koju sam napisao i želio izdati usko specijalizirana pa joj je kao takvoj i tržište u Hrvatskoj prilično malo, trebao sam nekoga tko će je moći izdati u manjoj nakladi i uz pristupačne troškove tiskanja. Pokazalo se da je takav fleksibilan tip nakladnika upravo "Redak". Stekao sam dojam da se s njima sve mogu dogovoriti. I zaista tako je i bilo. Od prvog kontakta, preko ponude u različitim varijantama, pa do izlaska moje knjige, pokazali su se izuzetno profesionalnima, više nego korektnim, vrlo fleksibilnim i efikasnim. Na koncu, ne samo da sam zadovoljan suradnjom, nego i kvalitetom tiska i opreme moje knjige.

Doc.dr.sc. Ivo Domijan-Arneri autor je knjige Poslovanje u morskom brodarstvu.

prof. dr. sc. Mirko Štifanić

U Rijeci 4. 6. 2014.

Tražio sam izdavača moje knjige koji će biti brz, efikasan, pošten i financijski dostupan. Slučajno sam na internetu našao Redak iz Splita. Pogledao sam čime se bave i neka njihova izdanja. To me potaknulo da stupim u komunikaciju s tim izdavačem. Nakon obavljena posla iskreno mogu reći da sam zadovoljan sa Redkom, odnosno sa svime: suradnjom, komunikacijom, brzinom, kvalitetom i cijenom.

prof.dr.sc. Mirko Štifanić je autor knjige Demokratski diktatori.

dr. sc. Joško Badžim

U Zagrebu 11. 3. 2014.

Za tvrtku Redak saznao sam slučajno preko internetske reklame u jesen prošle godine. Upravo u to vrijeme razmišljao sam o traženju izdavača za knjigu, a nakon što sam prethodno nekoliko mjeseci dogovarao izdavanje iste knjige s jednom drugom poznatom izdavačkom tvrtkom. No, realizacija knjige s tim izdavačem ovisila je ili bila uvjetovana stvarima na koje nisam mogao utjecati (širi poslovni planovi i financijske prilike, pronalaženje suizdavača, dobivanje potpore ministarstva i sl.) pa mi je projekt izgledao spor i neizvjestan. S druge strane ja sam želio čim prije izdati knjigu računajući, između ostaloga, da bi protekom duljeg vremena morao knjigu prilagođavati naknadnim promjenama propisa koji se u knjizi analiziraju. Stoga sam informativno poslao opći upit e-mailom na Redak i potom obavio i telefonski razgovor nakon čega sam odmah bio gotovo siguran da je Redak za mene najbolja opcija odnosno da ću u kratkom roku i bez ovisnosti o okolnostima na koje ne mogu utjecati, moći realizirati knjigu.

Naime, poslovni model koji primjenjuje Redak je individualiziran ili prilagođen autoru i njegovim željama te u tom smislu nije ovisan o vanjskim okolnostima ili širim poslovno-financijskim planovima ili pozicijama izdavača. Redak zapravo nudi autoru uslugu rješavanja organizacijsko-tehničkih pitanja koja su unaprijed poznata i koja se rješavaju elegantno i u roku koji zapravo diktira sam autor prema svojim željama i mogućnostima. Ukupan odnos mene kao klijenta s tvrtkom Redak evidentno je bio dio dobro uhodane, osmišljene, jednostavne i unaprijed poznate procedure, tako da čak nije bilo potrebe za održavanjem niti jednog neposrednog susreta, već je sve riješeno s nekoliko e-mail i telefonskih kontakata te na kraju slanjem knjiga poštom na moju kućnu adresu u najkraćem roku. Ponuđeni ugovor sam odmah prihvatio sa zadovoljstvom i mislim da na optimalan način uređuje odnose između izdavača i autora. Nadam se nastavku odlične suradnje kroz realizaciju ugovora. Na temelju ukupnih dosadašnjih iskustava preporučujem tvrtku Redak i svim drugim zainteresiranim autorima.

dr. sc. Joško Badžim je autor knjige Obavještajna državna tijela i kriminalitet.

dr. sc. Mirjana Nazor

U Splitu 11. 9. 2013.

S firmom Redak suraðujemo od 2005. godine. Za nas je bilo i dalje je jako važno da relativno mala naklada ne bude preskupa. U traženju pravog izdavača, u tom smislu, Redak je bio bez konkurencije.

Od te davne godine do danas tiskali smo u Retku 20 knjiga. Problema nikada nije bilo, dogovori su uvijek poštivani. Ponekad smo neku pogrešku učinili mi, jednom je pogriješio Redak, ali sve je uvijek riješeno profesionalno, na obostrano zadovoljstvo.

Jako nas je obradovala pojava web-knjižare jer nam više nisu potrebne zalihe knjiga koje okupiraju dragocjen prostor, a uz to i koštaju. Tko surađuje s Retkom zaista može biti siguran u kvalitetu, brzu i uspješnu komunikaciju u bilo koje doba dana i iskrenu zainteresiranost za klijenta

Dr.sc. Mirjana Nazor je urednica knjižnice Dijalog, Hrvatske akademske udruge Split - Čovjek nadasve.

Predrag Gjuro Kladarić

U Podcrkavlju 5. 9. 2013.

U lipnju 2013., moj 85-godišnji otac je rekao „Htio bih knjigu podijeliti za feštu“. „Knjiga“ je u to doba već odavno bila lektorirana, preoblikovana s A4 na B5 format, s kolor fotografijama zamijenjenim crno-bijelim. A „fešta“ je bila ugovorena za 3. kolovoza 2013. Trebalo je još „samo“ naći izdavača. Kako ja radim u firmi koja za svoje potrebe tiska stotinjak knjiga godišnje, zamolio sam kolegu da ispita gdje bi se to moglo tiskati, po kojoj cijeni, s kojim rokovima, za količine 20, 30 i 50 komada. Na dan odlaska na godišnji 12. srpnja 2013. ostavio sam kolegi definitivnu PDF varijantu, očekujući neke cijene sutradan.

Sutradan je bilo. I prošlo. I još jednom. I još. I još. A od ponude, od informacija, od cijena – ništa. Piši, zovi, kukaj… ne pomaže. Od kolege sam dobivao samo isprike da su izdavači u gužvi, da je doba godišnjih odmora itd.

I onda, shvativši da čekanje ne pomaže prevrćem po stolu i nalazim ispis radnog naslova „Kako izdati knjigu“, kolekciju pabiraka s Interneta – savjeta autorima kako da izdaju svoju knjigu - koju je moj otac prikupio još u ožujku. Bilo je tu desetak isječaka s raznih web adresa. Nakon pažljivog čitanja odlučujem se obratiti firmi Redak iz Splita, jer imaju nešto što kod ostalih nisam vidio – mogućnost da kasnije svi zainteresirani na njihovoj web-knjižari naruče primjerak, bez da se mi moramo posebno zanimati time.

Napišem im mail 22. srpnja ujutro. Cijeli dan - ništa. Iduće jutro nazovem i kažem da sam pisao. Ok, to radi Nikolina, kažu. I onda je *naglo* krenulo. Nikolina je zvala i pisala. I zvala i pisala. I zvala i pisala. Gužva, godišnji, navala s poslom, no sad će oni to, pa smo tako već 25. srpnja pričali o tome da nam knjige trebaju 3. kolovoza, detaljima naslovnih stranica i što još treba popraviti u knjizi da bi se lakše otisnula. 26. srpnja su već bili poslali probni primjerak. 29. srpnja (HP express slabo radi vikendom) je otac potpisao probni primjerak, ugovor i narudžbenicu i sve smo poslali natrag firmi Redak. Fotografije potpisanih ugovora sam im poslao mailom. Predračun dobivamo 30. srpnja i plaćamo ga. 31. srpnja kažu: „Sutra šaljemo knjige“. 2. kolovoza prijepodne stižu četiri paketa, 90 od 100 naručenih knjiga. Uz to, okviru svog dijela posla firma Redak je bez posebnog angažmana i dodatnog troška s naše strane pribavila ISBN broj, CIP zapis iz Sveučilišne knjižnice u Splitu, poslala 10 obaveznih primjeraka na prava mjesta i osigurala mjesto na svom webu za buduće kupce.

Posao je odrađen bez prigovora, sa smiješkom, u obećanom roku, za obećane novce. Nigdje prijevare. To je tako izrazito neobično za okolinu u kojoj živimo da smo i nas dvojica i svi ostali kojima pričamo tu priču o izdavanju posebno ugodno iznenađeni. Fešta je prošla, knjige su podijeljene, na vrijeme. I pri tome, mi smo svoje knjige dobili (i dobar dio već izdijelili familiji i prijateljima) a svi zainteresirani za knjigu je za razumnu cijenu mogu dobiti na njihovom webu, bez ikakvog našeg daljnjeg angažmana. Doista, savršena varijanta.

Predrag Gjuro Kladarić je urednik knjige Priče iz mog života autora Antuna Kladarića.

Martina Milina

U Omišu 28. 5. 2013.

Redak su mi preporučili kolega knjižničar i njegova supruga koja je ravnateljica gradske knjižnice.

Zahvaljujući web knjižari Redak uspjeli smo ostvariti davni san autora knjige "Gropi".

To je ekipa visoke profesionalnosti, izuzetne susretljivosti i nadasve ljudskog pristupa u svim segmentima od pripreme do realizacije.

Od srca hvala čitavoj ekipi, rado ćemo ih preporučiti drugima.

Martina Milina urednica je knjige Gropi autora Josipa Bauka.

Dea Devidas

U Zagrebu 22. 5. 2013.

Za "Redak" sam saznala tražeći na internetu kako objaviti knjigu, a da se zaobiđu gnjavežni pregovori i grozni uvjeti s razvikanim izdavačima... Oduševila me mogućnost tiska malog broja knjiga, i cijeli stav tima - otprve efikasni, komunikativni, otvoreni, i tako do kraja, do zadnjeg slova suradnje. Kad nešto ne znaju, što nužno ni ne moraju znati jer nije njihovo područje, pobrinu se doznati jer treba autoru a i, citiram, "možda će ih još neki autor pitati"... Iznimna kooperativnost, podrška, suosjećanje, koje pokazuju i kao ljudi, i kao profesionalci, je zadivljujuća.

Dea Devidas autorica je knjiga Svjetla i Srca.

mr. sc. Ivan Mance

U Zagrebu 20. 5. 2013.

Za tvrtku Redak saznao sam preko njihovih internetskih stranica. Kada sam dovršio svoj uradak i odlučio isti objaviti u formi knjige, obzirom da nisam imao iskustva u tome, krenuo sam pretraživati Internet sa željom pronalaženja postojećih opcija.

Uz Redak komunicirao sam i s nekoliko drugih tvrtki, no njihova ponuda nije mogla niti približno konkurirati tvrtki Redak.

Najkraće, od prvog do zadnjeg kontakta (e-mailom, telefonom), ostao sam iznenađen preciznošću, korektnošću i poslovnom ozbiljnošću tvrtke Redak u smislu apsolutno svih dogovorenih i definiranih aktivnosti oko postupka objavljivanja knjige. Dakle, mene tada kao potpunog laika u tom dijelu, tvrtka Redak vodila je od početka do kraja, upoznavajući me s cijelom procedurom, učeći me poslu objave knjige te nerijetko odgovarajući na sijaset mojih pitanja i nepoznanica.

Cijeli posao odrađen je korektno, u rokovima koje smo zajednički definirali, u okviru cijena koje smo dogovorili (što je vrlo značajno u cijeloj priči – a povoljnije s obzirom na „print na zahtjev“ trenutno ne postoji u RH) te po kompletnom hodogramu koji je potreban da bi jedno autorsko djelo ugledalo svjetlo dana u formi knjige. Zaštita podataka, zaštita samog autorskog djela jest kategorija koja je kod Retka neupitna.

Bez obzira na ugovorno definiran i ovjeren poslovni odnos, kod tvrtke Redak poslovna suradnja i korektnost u smislu isplate autorskih honorara je na vrlo visokoj razini, gdje zaista redovito dobivam sva izvješća o prodaji moje knjige, redovito mi sjedaju uplate autorskih honorara na ugovoreni žiro račun te u svako doba mogu zatražiti i dobiti kompletnu analitiku prodaje, narudžba i drugu evidenciju. I u tom dijelu zaista nemam nikakvih zamjerki, a što danas, obzirom na stanje mase pravnih osoba u RH, isto tako ne može biti zanemarivo.

Za kraj mogu reći da sam osobno izuzetno zadovoljan s poslovnom suradnjom tvrtke Redak i mene kao autora te smatram da tvrtka Redak posluje s visokim standardom komunikacije s klijentima, a što mi daje za naslutiti da su u Retku implementirali visoku razinu marketinških aktivnosti, a poglavito u dijelu upravljanja odnosima s klijentima (engl. Customer Relationship Management – CRM).

Da li je to posljedica intuitivne želje za privlačenjem klijenata ili, po meni, sustavnog pristupa unaprjeđenju komunikacije s klijentima, ostaje za odgovoriti Retku, no mi kao kupci (klijenti) svakako možemo biti zadovoljni pristupom i poslovnošću tvrtke Redak. Osobno znam da ću i dalje poslovati i komunicirati isključivo s Retkom (moguće i u mojim novim radovima – ako takvih bude) jer su običnom čovjeku (koji samostalno radi, financira i objavljuje neko književno djelo) posao olakšali do krajnjih granica.

Tvrtka Redak marketinški je osviještena na visokom nivou, u smislu fokusiranosti na klijente, pa i na ispunjavanje njihovih prijedloga i želja, no prostora za napredak svakako da još ima... jer, ma koliko dobri bili, uvijek možemo biti i bolji. Toga su sigurno svjesni u tvrtki Redak, tako da u budućnosti možemo očekivati još bolje i kvalitetnije usluge od ove tvrtke koja već sada zaslužuje moj veliki respekt i profesionalno poštovanje, a što je zalog za našu moguću poslovnu suradnju i u budućnosti.

mr.sc. Ivan Mance autor je knjige Kosinj - Izvorište hrvatske tiskane riječi.

dr. sc. Ante Orlović

U Zagrebu 21. 4. 2013.

O postojanju tvrtke Redak saznao sam slučajno, u razgovoru s radnim kolegom, koji je prije mene istraživao tržište nakladnika u Hrvatskoj te mi je spomenuo da postoji ''neka'' mala tvrtka u Splitu koja je fleksibilna u načinu poslovanja. Primarno se to odnosilo na poslovni model tiskanja knjiga ''na zahtjev'' odnosno na mogućnost vrlo ograničene naklade, čime se izbjegava nepotrebno tiskanje pa i stvaranje zaliha knjiga, a što direktno utječe na razinu troškova za autora koji traži put da svoje djelo plasira na tržište, u vlastitom aranžmanu.

Kontakti koji su uslijedili putem maila i telefona, inicirani s moje strane, stvorili su dojam da se radi o odgovornoj, profesionanoj i kreativnoj tvrtki čiji zaposlenici imaju dovoljno poslovnog iskustva i radnog elana, komunikativnosti, poslovnosti i dinamičnosti, a koje karakteristike ulijevaju povjerenje da suradnja s njima može biti uspješna, na obostrano zadovoljstvo. Ovi moji dojmovi su potvrđeni i na jednom radnom sastanku uživo, održanom u prostorijama tvrtke Redak, a oni su i u stvarnosti verificirani kroz kasnije ostvarenu poslovnu suradnju konkretiziranu objavljivanjem moje knjige. Važno je napomenuti da sam istovremeno o istoj stvari (objavi knjige) ostvario kontakte s pojedinim, velikim i vrlo renomiranim, hrvatskim nakladnicima, u kojim kontaktima nisam naišao na ''tretman'' kao kod tvrtke Redak, a što je možda i očekivano s obzirom na njihovu veličinu i tržišni renome kao i moju ''anonimnost'' kao autora. Upravo u tim i takvim činjenicima i okolnostima, tvrtka Redak ima priliku ostvariti dobru tržišnu pozicioniranost na hrvatskom nakladničkom tržištu, što ona izgleda vrlo dobro i čini.

Vrlo brzo sam odlučio svoj projekt izdavanja svoje prve knjige realizirati u suradnji s tvrtkom Redak kao nakladnikom što se pokazalo dobrom poslovnom odlukom. Naša suradnja rezultirala je uspješnim objavljivanjem moje knjige, kao i njezinom distribucijom, tako da moj poslovni odnos s tvrtkom Redak mogu ocijeniti vrlo solidnim do odličnim. Tijekom pripreme materijala za tisak pisao sam i predgovor u kojem sam, potaknut dobrim odnosima s nakladnikom, uvrstio eksplicitnu zahvalu nakladniku - tvrtki Redak koja je, stvaranjem svih organizacijsko-tehničkih pretpostavki, bitno doprinijela činjenici da je moja knjiga objavljena odnosno da je ugledala ''svijetlo dana''.

Tvrtka Redak marketinški je osviještena na visokom nivou, u smislu fokusiranosti na klijente, pa i na ispunjavanje njihovih prijedloga i želja, no prostora za napredak svakako da još ima... jer, ma koliko dobri bili, uvijek možemo biti i bolji. Toga su sigurno svjesni u tvrtki Redak, tako da u budućnosti možemo očekivati još bolje i kvalitetnije usluge od ove tvrtke koja već sada zaslužuje moj veliki respekt i profesionalno poštovanje, a što je zalog za našu moguću poslovnu suradnju i u budućnosti.

dr.sc. Ante Orlović autor je znanstvene publikacije "Gospodarski kriminalitet u Republici Hrvatskoj".

Prof. dr. sc. Anči Leburić

U Splitu 16. 1. 2011.

Firma Redak jedan je skladan „stroj“, dobro podmazan i redovito servisiran. Sigurno zato što u njoj radi profesionalan tim, vrijedan i simpatičan. Kad god dođete, atmosfera koja ih obavija vrlo je ugodna, opuštena, ali i radna u svim mogućim smislovima.

Objavila sam u suradnji s njima petnaestak studija i u svakoj izdavačkoj situaciji obostrano smo učili, razvijali se, usavršavali i međusobno bogatili jedan drugoga. A to je “ono pravo“... što bi trebalo njegovati danas i ovdje u svakom efikasnom i korisnom poslu!
Nikada me nisu prevarili kada su nešto obećali, poštuju rokove nadasve, ažurni su u svemu, reagiraju odmah na svaku moguću primjedbu i zamolbu. I što drugo očekivati ?! Mislim da u hrvatskoj svakodnevici takvih ima premalo ili ih uopće nema... ja se zapravo i ne sjećam da sam surađivala u svom radnom vijeku, na sveučilištima i van njih, s nekim sličnim. Jednom riječju – tu je stručnost, golemi entuzijazam, punina šarma i kreativnosti u dizajniranju, opremanju knjiga, prijelomu i njihovoj grafičkoj obradi.
S njima surađujem vrlo intenzivno od 2006. godine i sve mi to bijaše veliki užitak, nevjerojatno zadovoljstvo i što je najvažnije – kontinuirani poticaj za buduće, veće, složenije i ambicioznije izdavačke projekte.
Smatram da bi njihov stil i radna strategija mogli biti uzorom drugim malim firmama u zemlji, a njihovo ponašanje bi moglo postati društvenim tipom u poduzetništvu i šire.
Svakako ih preporučujem svojim kolegama i kolegicama, te svima ostalima koji će u životu zatrebati neku uslugu iz njihove široke ponude.

Prof.dr.sc.Anči Leburić, redovita prof.

Sveučilište u Splitu

Filozofski fakultet – Odsjek za sociologiju

Prof.dr.sc. Anči Leburić autorica je preko 15 knjiga objavljenih u našoj nakladi

Željko Gizdić

U Splitu 11.06.2011.

Suradnja s firmom „Redak“ je kao da se čovjek upušta u izdavački pothvat u svome dnevnom boravku. Zateći ćete se u ponešto skučenom poslovnom prostoru, ali ništa zato. Osmijeh, velika želja, srdačnost i profesionalnost djelatnika učinit će da se osjećate kao u prijateljskom okružju. Zapravo, da pružene usluge nisam morao platiti, dojam bi bio upravo takav – kao da sam među dobronamjernim prijateljima.

O svemu se (osim o cijeni, dakako) može dogovarati i raspravljati, poslovni duh i politika vrlo su elastični, prilagodljivi klijentima i projektima. Tijekom pripreme za izdavanje romana „U ime kralja“ višekratno sam pohodio sjedište tvrtke s novim idejama, sugestijama ili primjedbama na grafičku pripremu i naslovnicu, banuvši ponekad nenadano, bez prethodna dogovora, ali uvijek sam nailazio na otvorena vrata i spremnost na suradnju. Dakle, dok pišete prikupite sredstva i sretno…

Željko Gizdić autor je romana "U ime kralja".

Maja Šiprak Brletić

U Sisku 9.2.2017.

Nakon što mi je Redak d.d. Split tiskao tri stihozbirke, mislim da sa punim pravom mogu prije svega napisati jedno veliko H V A L A.

Prije svega gospođi Nikolini, koja svojom profesionalnošću, susretljivošću, toplinom i jednostavnim pristupom naprosto ulijeva osjećaj da sam okrenula pravi broj telefona tiskare, u kojoj se prije svega poštuje želja i sugestija autora.

Činjenica da prijelom, dizajn, grafičku pripremu pa i samu lekturu ako je potrebna možete dobiti na jednom mjestu mnogo znači, posebno onima koji se prvi puta susreću sa tiskanjem svoje knjige, pa možebitno i ne znaju što je sve potrebno da bi zbirka ugledala svjetlo dana u svojem punom sjaju.

Sve moje tri stihozbirke napravljene su bez ikakvih zamjerki, vrlo profesionalno i na najvišem nivou.

Ono što mi se najviše sviđa jest činjenica da je stihozbirka dostupna na webu pa je dostupna za kupnju svima koji ju požele imati diljem kugle zemaljske, a sam autor ne mora kod kuće skladištiti ogromne količine knjiga te brinuti o njihovoj distribuciji.

Tiskaru sam preporučila prijateljima književnicima koji su također izuzetno zadovoljni izdavaštvom, a za istu sam čula najprije od kolege pjesnika Opinian, a kasnije od cijenjene prof. Marije Juračić na portalu Očaravanje.

Sve pohvale i moja preporuka tiskare kao takve.

Maja Šiprak Brletić autorica je knjiga Nebo je granica, Boje tvojih dodira i Vatra jasnog pripadanja.