DEKAMERON HRVATSKIH KAPETANA, Josip Kljaković Šantić

DEKAMERON HRVATSKIH KAPETANA, Josip Kljaković Šantić

SKU: WPRZ-110035

7,96  (59,97 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Junaci priča, hrvatski kapetani i pomorski časnici, vezani su morskim rutama s cijelim svijetom. Odgojeni u hrvatsko-mediteranskoj tradiciji, oni vrlo često plove u surovoj svakodnevnici broda, mora i neba, što pojačava maštanja o ženi s kojom dijele čaroliju ljubavi. To čine na način kako je hrvatski književnik, pjesnik s otoka Zlarina, Mladen Bjažić opisao u pjesmi: ‘Oče’ : ‘Ćaćo moj…Moj oče! Ne znan kako bi te zva da san te zna. U meni su samo tvoji geni, ljubav za Zlarin, za more i brode,…za žene – sve žene ke su nan bile pronte dati ljubav i kima smo se davali punoga srca.’(*) ili kako autor završava zadnju priču ‘Dekamerona’: ‘Bio sam sretan zbog sreće te drage, mlade, krhke žene…Osjećao sam se kao iscjelitelj koji je spojio tijelo i dušu jedne nježne žene, kao kipar koji je isklesao i slikar koji je naslikao svoju najljepšu Veneru.’

(*)Mladen Bjažić: ‘Nevere i bonace’,str.20.izd.Gradska
knjižara  “Juraj Šišgorić”,  Šibenik, 2007.

 

Bilješka o autoru:

Josip Kljaković Šantić, r.1941.g.Gradac(Ploče). Od 1962. oficir JRM; 1972. do 1977. novinar ‘Narodne Armije’, Beograd; ratni dopisnik iz Kaira u IV A/I ratu 1973.g. Završio novinarsku i Visoku vojnu školu JNA; Zbog šikaniranja u službi napustio JRM 1987; položio ispit kapetana duge plovidbe; Rujna 1991. učestvovao u obrani Splita. Od kraja 1991. Do 2006. navigaje širom svijeta. Napisao: “Iseljeničke i mornarske elegije” (pjesme), sa sestrom; “Hrvatski patrioti protiv velikosrpske tiranije”; povjesni roman. Ovo je autorova druga samostalna knjiga.

 

Ključne riječi: More,nebo,žena,ljubav,avantura

E-mail: Josip Kljaković Šantić
Naslov: Dekameron hrvatskih kapetana
Autor: Josip Kljaković Šantić
Broj stranica: 170
Nakladnik: Josip Kljaković Šantić
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-55087-2-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.