GOSPODIN POLLY, H.G. WELLS, prijevod Norma Lovrić

GOSPODIN POLLY, H.G. WELLS, prijevod Norma Lovrić

SKU: W-0745

22,30  (168,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Herbert George Wells (1866.-1946.) je engleski pisac iznimno velikog i raznolikog opusa. Premda u svijetu najpoznatiji po svojim znanstvenofantastičnim pripovijetkama i romanima Vremenski stroj (The Time Machine), Nevidljivi čovjek (The Invisible Man), Rat svjetova (The War of the Worlds) itd., svoju je umjetničku zrelost dostigao u romanima Ljubav i gosp. Levishan (Love and Mr Levishan), Kipps, Bealby i Gospodin Polly (The History of Mr Polly). Wells je bio i veoma politički i društveno angažiran, socijalist po uvjerenju i čitav se život borio za pravičnije društvo, i kao član vrlo utjecajnog Fabijanskog društva i kao pisac i publicist.

Gospodin Polly nosi laskavi epitet Wellsova remek-djela. Nazivaju ga i društvenom komedijom, no mogao bi se lako nazvati i tragedijom da nije Wellsove sveprisutne duhovitosti. To je priča o malom čovjeku viktorijanskog doba koji živi u vremenu velikog zamaha kapitalizma, vrlo osjetljivom i formalno neobrazovanom, koji se intuitivno opire dehumaniziranom životu koji mu sustav nameće i strahovito, mogli bismo reći, trpi život a istodobno ga je beskrajno željan.

Bilješka o autorici:

Norma Lovrić je profesorica engleskog jezika i književnosti. Do sada je objavila nekoliko knjiga prijevoda.

Ključne riječi: Polly, brak, požar, viktorijansko doba, individualizam,

E-mail:  Norma Lovrić

Naslov: Gospodin Polly
Autor: H.G. WELLS, prijevod Norma Lovrić
Broj stranica: 238
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-471-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.