VITEZ ZRINSKI, Sanja Sabolić

VITEZ ZRINSKI, Sanja Sabolić

SKU: W-0805

15,79  (118,97 kn)

Autor: Sanja Sabolić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Brojni napadi i spletke protiv Zrinskoga, zavada dviju velikaških obitelji, pokušaj ubojstva, burna previranja i nezadovoljstvo Turopoljaca, borba za vlast, konstantni napadi i obrana od Turaka samo su dio ovog zanimljivog povijesnog romana koji se temelji na povijesnim činjenicama ali ujedno odražava umjetničku slobodu autorice koja vješto opisuje probleme tog vremena na našim prostorima. Roman prati život Nikole Zrinskog od trenutka kada mu brat Ivan Zrinski pogine u pokušaju napada na Vinodol kako bi povratio svoje ime i čast, pa sve do tragične, ali junačke smrti pod Sigetom. Ovaj povijesni roman uputiti će vas u hrvatsku povijest s kraja srednjeg vijeka i pokazati zašto je Nikola Šubić Zrinski živio i umro kao vitez i junak slavljen kroz povijest pa sve do danas.

Bilješka o autorici:

SANJA SABOLIĆ, rođ. Perić rođena je 17. veljače 1981.g. u Osijeku, gdje se i školovala. Nakon završene škole studirala je ekonomiju na ogranku Splitskog Sveučilišta u Vukovaru. Od 2007.g. živi i radi u Zagrebu.

Od rane dobi piše poeziju i kratke literarne uradke. Pjesma pod nazivom “Pismo baki u Dalj” koju je napisala uoči rata 1991.g. sa 10 godina, prevedena je na engleski jezik i u sklopu UNESCO-a obišla svijet. 1995.g. u listu OŠ “Tin Ujević” objavljene su joj 3 pjesme uz koje je i “Pismo baki u Dalj” nastaloj za vrijeme ratne okupacije u Hrvatskoj. Nastavila je pisati i u srednjoj školi i tijekom studija, uglavnom prozu i poeziju, od kojih su neki radovi objavljivani u zajedničkim zbirkama pjesama ili priča.

Iako nema puno objavljenih radova, za privatnu kolekciju otiskano je svega nekoliko primjeraka vlastite zbirke pjesama pod nazivom “Vrtlog života” koja je nastala u period borbe sa teškom bolesti.
Povodom 450. Obljetnice smrti Nikole Šubić Zrinskog, napisala je povijesni roman “Vitez Zrinski” koji opisuje život slavnog junaka.

Ključne riječi: Zrinski, Nikola Šubić Zrinski, Roman, Povijesni roman, Opsada Sigeta, Siget, Keglević, Ban, Čakovec, Zrin, Katarina Zrinski, Juraj Zrinski, Frankopan, Ferdinand I, Sulejman Veličanstveni, Sulejman, Ferenc Črnko, Hrvatska povijest, vitez, Turopoljci, zavada, velikaši, spletke,

Link: https://www.facebook.com/SabolicTrilogijaZrinski/
E-mail: Sanja Sabolić

Naslov: Vitez Zrinski
Autorica: Sanja Sabolić
Broj stranica: 232
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-508-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

  

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.