VODNJANSKE RELIKVIJE OČIMA ZNANSTVENIKA - ANTROPOLOŠKI PRISTUP, Grupa autora

VODNJANSKE RELIKVIJE OČIMA ZNANSTVENIKA – ANTROPOLOŠKI PRISTUP, Grupa autora

SKU: W-0796

38,49  (290,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Znanstvena monografija Vodnjanske relikvije očima znanstvenika – antropološki pristup pisana je dvojezično, na hrvatskom i engleskom jeziku. U knjizi su predstavljeni rezultati antropološke i radiografske analize vodnjanskih relikvija, i to koštanog materijala i mumificiranih tijela svetaca. Knjiga ima osam poglavlja, a autori pojedinih poglavlja su: prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, doc. dr. sc. Željana Bašić, prof. dr. sc. Stipan Janković, don Marjan Jelenić, doc. dr. sc. Darko Kero, doc. dr. sc. Ivana Kružić, doc. dr. sc. Frane Mihanović, prof. dr. sc. Dragan Primorac dr. sc. Snježana Štambuk, prof. dr. sc Katarina Vilović. Autori slikovnog materijala su: doc. dr. sc. Frane Mihanović, Zoran Ferenček, krim. teh. i doc. dr. sc. Ivana Kružić.
Monografija se podijeljena na sljedeća poglavlja:
1. Dužnost znanstvene obrade relikvija
2. Životopisi svetaca
3. Biološka antropologija
4. Metode procjene biološkog profila
5. Katalog vodnjanskih relikvija iz drvenog sarkofaga
6. Procjena stupnja očuvanosti koštanih ostataka i najmanjega broja osoba na vodnjanskim relikvijama
7. Individualizacija relikvija iz drvenog sarkofaga
8. Snimanje Svetih tijela kompjuteriziranom tomografijom (CT-om)

Bilješka o autoru/autorici:

Prof dr. sc. Šimun Anđelinović rektor je Sveučilišta u Splitu, specijalist patologije i specijalist sudske medicine. Obnašao je dužnosti Predstojnika Kliničkoga zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju, KBC-a Split te Pročelnika Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, Sveučilišta u Splitu. Autor je triju knjiga, 14 poglavlja u knjigama, tri udžbenika, 44 rada u časopisima koji se indeksiraju u Current Contentsu, 81 izlaganja na znanstvenim skupovima te mentor 21 disertacije, magistarskog i završnog rada. Doc. dr. sc. Željana Bašić nastavnica je i znanstvenica na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti, Sveučilišta u Splitu. Obnaša dužnost Pomoćnika pročelnika za znanost i međunarodnu suradnju. Autorica je jedne knjige, tri poglavlja u knjigama, 10 radova u časopisima koji se indeksiraju u Current Contentsu, 21 izlaganja na znanstvenim skupovima te mentorica 11 magistarskih radova. Doc. dr. sc. Ivana Kružić nastavnica je i znanstvenica na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti, Sveučilišta u Splitu. Obnaša dužnost Pomoćnika pročelnika za nastavu i Voditelja odbora za unapređenje kvalitete. Autorica je jedne knjige, tri poglavlja u knjigama, 10 radova u časopisima koji se indeksiraju u Current Contentsu, 21 izlaganja na znanstvenim skupovima te mentorica 11 magistarskih radova.

Ključne riječi: Vodnjan, relikvije, tijela svetaca, antropološka analiza, biološki profil, individuacija, radiografske metode, MSCT

E-mail: prof. dr. sc. Šimun Anđelinović 

 doc. dr. sc. Željana Bašić 

 doc. dr. sc. Ivana Kružić

 

Naslov: Vodnjanske relikvije očima znanstvenika – antropološki pristup
Autori: prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, doc. dr. sc. Željana Bašić, doc. dr. sc. Ivana Kružić
Broj stranica: 298
Nakladnik: Sveučilište u Splitu, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti
Godina izdanja: 2018 .
ISBN: 978-953-7220-27-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.