ŠTEFEKOVI JADI OD A DO Ž, Josipa Kocman Grošinić

ŠTEFEKOVI JADI OD A DO Ž, Josipa Kocman Grošinić

SKU: W-1363

13,14  (99,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

„Štefekovi jadi od A do Ž“ kajkavska je priča u stihovima o sedmogodišnjem dječaku Štefeku. Štefek je dječak koji slavi rođendan i jedina želja mu je dobiti bicikl. S obzirom da njegov otac nema novaca, u tome mu pomaže djed.

Priča je ispričana na način da se pojedini istaknuti pojmovi u stihovima redaju po abecedi.

Priča, osim same radnje, donosi i promišljanje o odnosima između starijih i mlađih generacija. To je priča o zahvalnosti i poštivanju svojih roditelja, djedova i baka, priča u kojoj nematerijalno postaje važnije od materijalnog.

Na samom kraju slikovnice nalazi se i kajkavska igra za male čitatelje.

Bilješka o autorici:

Josipa Kocman Grošinić rođena je 6. ožujka 1993. godine u Varaždinu. Završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu – odsjek u Čakovcu čime je stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja s modulom hrvatskog jezika. Ljubav prema podučavanju i kajkavskom narječju gaji od najranije dobi pa je već u osnovnoj školi sudjelovala na brojnim manifestacijama posvećenim očuvanju kajkavskog govora. 2018. godine tiskala je „Mali rječnik govora Budinščine“ nakon čega je 2021. godine izdala digitalno izdanje slikovnice „Štefekovi jadi od A do Ž“. U ožujku 2022. godine sudjelovala je kao predavač na državnom stručnom skupu za učitelje hrvatskoga jezika u Klanjcu s temom očuvanja kajkavskog narječja u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. U travnju i svibnju 2022. godine sudjelovala je na Učiteljskom proljetnom skupu kao i Županijskom stručnom skupu učitelja razredne nastave Krapinsko – zagorske županije s istom temom. Dobitnica je godišnjeg priznanja udruge „Kajkaviana“ za poseban doprinos u očuvanju kajkavskog narječja među učenicima.

Ključne riječi: Štefek, Štefekovi jadi, abeceda, kajkavsko narječje, slikovnica, rođendan, biciklin

Naslov: Štefekovi jadi od A do Ž
Autorica: Josipa Kocman Grošinić
Broj stranica: 20
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-890-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.