ŠPEDITERSKI POSLOVI U LOGISTIČKOJ DJELATNOSTI- CRNO-BIJELI TISAK, Grupa autora

ŠPEDITERSKI POSLOVI U LOGISTIČKOJ DJELATNOSTI- CRNO-BIJELI TISAK, Grupa autora

SKU: W-1066

14,60  (110,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovom je udžbeniku naglasak stavljen na razmatranje uloge špeditera u sustavu robne razmjene, te na prikazu tehnike obavljanja poslova koji čine špeditersku uslugu. Za potrebe su ove knjige, osim relevantne literature, istraženi brojni primjeri suvremene poslovne prakse u logističkoj djelatnosti, iskustva hrvatskih i stranih špeditera odnosno logističkih operatera, te je na tome zasnovana izložena materija.
U duhu znanstvenoga pristupa ovoj problematici također je, u osnovnim crtama, prikazan razvoj djelatnosti špedicije, njezino formalno-pravno određenje i okvir, tehničko-tehnološka i organizacijska obilježja poslovanja, mjesto i uloga u gospodarskom sustavu, te perspektiva daljnjega razvoja.

Bilješka o autorima:

Darko Babić je rođen 28.05.1979. godine u Doboju, Bosna i Hercegovina. U Zagrebu je završio osnovnu i srednju školu, te 2003. godine diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. U rujnu 2010. doktorirao je obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom „Model kategorizacije logističko-distribucijskih procesa“ i time stekao titulu doktora znanosti iz područja tehničkih znanosti, polje tehnologije prometa i transport.
U zvanje izvanrednog profesora je izabran 2018. godine, te je iste godine izabran u znanstveno zvanje znanstveni savjetnik za područje tehničkih znanosti, znanstveno polje Tehnologija prometa i transport. Nastavno je angažiran kao nositelj na dva kolegija na Zavodu za transportnu logistiku od kojih je jedan kolegij “Špedicija“, te jednom kolegiju na Zavodu za prometnu signalizaciju.
Kao suradnik i istraživač radio je na projektima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, kao voditelj projekta hrvatsko-slovenskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2016.-2017., te je kao istraživač na Jan Perner Transport Faculty, University of Pardubice u okviru međunarodnog projekta proveo 3 godine (2012. – 2015.).
Uz rad u nastavi sudjelovao je i sudjeluje u izradi stručnih projekata prvenstveno iz područja prometne signalizacije i sigurnosti cestovnog prometa. U koautorstvu je izdao veliki broj znanstvenih radova, te je sudjelovao na više značajnih međunarodnih simpozija i kongresa, pozvanih predavanja i radionica.

Ratko Stanković rođen je 8. travnja 1964. u Zagrebu. Diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, zatim na Fakultetu prometnih znanosti. Magistrirao je i doktorirao na Fakultetu prometnih znanosti. U zvanje izvanrednog profesora izabran je 2017. godine. Autor je više znanstvenih i stručnih radova, udžbenika i priručnika.
Profesionalnu karijeru započeo je 1992. godine u Ministarstvu prometa i veza, gdje je dvije godine radio na stručno tehničkim poslovima, nakon toga je više od 20 godina radio u gospodarstvu, na operativnim i rukovodećim poslovima u špediciji (Transadria d.d. i Alfalog d.o.o.). Od 2013. godine zaposlen je na Fakultetu prometnih znanosti, gdje izvodi nastavu na Studiju ITS-a i Logistike, te aktivno sudjeluje u znanstvenim i stručno komercijalnim projektima. Član je Hrvatske udruge diplomiranih inženjera i inženjera Fakulteta prometnih znanosti, kao i Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta.

Doc.dr.sc. Ivona Bajor rođena je 19. srpnja 1983. u Rijeci. U svibnju 2007. godine diplomirala je na Fakultetu prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je na poslijediplomskom doktorskom studiju „Tehnološki sustavi u prometu i transportu“ na Fakultetu prometnih znanosti 2014. godine na temu „Model organizacije sabirnih centara u sustavu povratne logistike“.
Trenutno na Fakultetu prometnih znanosti obnaša funkciju voditeljice Katedre za planiranje logističkih procesa, gdje je angažirana na kolegijima Unutrašnji transport i skladištenje, Povratna logistika, Planiranje logističkih procesa, Upravljanje transportnim lancima i Špedicija.
Osim u nastavi, sudjeluje u izradi znanstvenih i stručnih projekata, te istraživački interesi uključuju optimizaciju skladišnih i povratnih logističkih procesa, razvoj sustava naprednih tehnologija (AR, VR), analize podataka, simulacijsko modeliranje, informacijske sustave, zelenu logistiku. Kao konzultant, vodila je i sudjelovala na nizu različitih projekata logističkog tržišta RH i EU vezano za prehrambenu industriju, automobilsku industriju, prikupljanje otpada, maloprodajne lance, hladne lance itd. Specijalizirala se za uvođenje i optimizaciju informacijskih sustava.
Objavila je određeni broj znanstvenih i stručnih članaka, dodatno se educirala na međunarodnim razmjenama, pohađala Massachusetts Institute of Technology – ljetnu doktorsku školu, itd. Također, urednica je sekcije za Logistiku u časopisu Promet Traffic and Transportation.

Ključne riječi: Špedicija, logistička djelatnost, prijevoz robe, carina, intrastat

E-mail: Darko Babić  Ratko Stanković  Ivona Bajor 

 

Naslov: Špediterski poslovi u logističkoj djelatnosti- crno-bijeli tisak
Autori: izv. prof. dr. sc. Darko Babić, doc. dr. sc. Ivona Bajor
Izv. prof. dr. sc. Ratko Stanković
Broj stranica: 312
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-243-119-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.