DIGITALNO POSLOVANJE U POMORSTVU, Grupa autora

DIGITALNO POSLOVANJE U POMORSTVU, Grupa autora

SKU: W-1130

19,91  (150,01 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovoj knjizi razmatraju se promjene u brodarskoj industriji za poboljšanje sigurnosti, učinkovitosti i održivosti brodarstva. Pokriva se raznolikost trenutnih, novih zbivanja u korištenju umjetne inteligencije u industrijskom sektoru viđena iz četvrtoga gledišta industrijske revolucije (cyber-fizičke aplikacije, tehnologije i alati umjetne inteligencije, Industrijski Internet stvari i analitika podataka). Prikazuju se originalni rezultati istraživanja i pregled literature od izuzetnih zasluga. Cilj knjige je studentima približiti trenutne i nove trendove u korištenju umjetne inteligencije za Industriju 4.0. Rezultat je nova primijenjena znanost poznata kao digitalna transformacija koja istražuje mogućnosti razmjene podataka i analitike u pomorskoj industriji. Ovo novo područje studiranja objedinjuje istraživače i akademsku zajednicu s praktičnim iskustvima iz oblasti brodarstva koji doprinose iskorištavanju potencijala digitalnih tehnologija.

Bilješka o autorima:

prof. dr.sc. Đorđe Nadrljanski, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije. Obranio je doktorsku disertaciju u području kibernetike i informacijskih znanosti na Fakultetu političkih znanosti u Beogradu 1977. 1984. je izabran za redovitog profesora u znanstvenom području informatika i informacijske tehnologije. Prof. dr.sc. Đorđe Nadrljanski ima bogat znanstveni i stručni opus; autor je 62 knjige (više od 300 znanstvenih radova i 70 projekata u području informatike). Nadzirao je 22 doktorske disertacije, 46 magistarskih radova i 15 stručnih radova te je bio mentor na oko 250 radova. Predavao je kao gostujući profesor na redovnim i poslijediplomskim studijima informatike na fakultetima u Novom Sadu, Beogradu, Rijeci, Splitu, Zadru, Osijeku i Zagrebu.
Trenutno radi kao dekan na Visoke škole za inspekcijski i kadrovski menadžment u Splitu.

prof. dr.sc Mila Nadrljanski, Roguljić, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije, informacijske znanosti, grana komunikologija.
2006. je doktorirala na znanstvenom doktorskom studiju iz informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru i dobila akademsku titulu doktora informacijskih znanosti, grana komunikologija. 2020. izabrana u znanstveno zvanje znanstvene savjetnice u trajnom zvanju za područje društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti. Prof. dr.sc. Mila Nadrljanski ima bogat znanstveni i stručni opus; autor je 30 knjiga i više od 160 znanstvenih i stručnih radova. Trenutno radi na Pomorskom fakultetu u Splitu.

doc. dr. sc. Mira Pavlinović, znanstveno polje: informatika i informacijske tehnologije, informacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu engleski jezik i književnost i informacijske znanosti. 2016. godine dobila je akademsku titulu doktora informacijskih znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija, a 2019. godine izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje docent za područje društvenih znanosti, polje informacijske i komunikacijske znanosti. Radi na Pomorskom fakultetu u Splitu.

Ključne riječi: digitalno poslovanje, pomorstvo, digitalni brodski blizanci, umjetna inteligencija, digitalna tehnologija

E-mail: Kontakt

 

Naslov: DIGITALNO POSLOVANJE U POMORSTVU
Autori: Đorđe Nadrljanski, Mila Nadrljanski, Mira Pavlinović
Broj stranica: 130
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-753-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.