PUTOVANJE KROZ TRI ZEMLJE I JEDNO NEBO, Lasta Majer

PUTOVANJE KROZ TRI ZEMLJE I JEDNO NEBO, Lasta Majer

SKU: W-1013

13,27  (99,98 kn)

Autor: Lasta Majer

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Malo dijete samostalno putuje brodom rođacima na Lošinj.

Upoznaje se s elementima: 

vodom-morem, vatrom, zemljom, zrakom i još koječim. Kreće se s roditeljima po Kvarneru, vraća u rodni Zagreb, raste, upoznaje prvu ljubav, stvara prve pjesme.

U drugom dijelu putuje kao mlada žena s mužem u Grčku, upoznaje domaće ljude, krajolik, mirise, običaje, manastire, antiku, grčke plesove u planinskom selu.

Treći dio posvećen je Pragu, njegovoj arhitekturi, glazbi, ljudima, „baršunastoj revoluciji“ i Vaclavu Havelu.

Četvrti dio bavi se plesom kao terapijom, sakralnim plesom kao mogućom cjelinom duše, tijela i duha. Ljudi bez obzira na narodnost i vjeru doživjet će zvjezdane trenutke i spoznati što znači „golubica mira” i put kroz nebo, naravno, i kroz glazbu i poeziju

Bilješka o autoru/autorici:

Lasta Majer-Reuter plesala je prije nego što je prohodala. Rano je počela pisati priče i pjesme, zatim i novele, putopise i znanstvene radove.

Kasnije je i objavljivala u književnim i znanstvenim časopisima. Nakon mature u zagrebačkoj klasičnoj gimnaziji, studirala je francuski, logopediju i fonetiku. Magistrirala je interdisciplinarno na sveučilištu. Bavila se terapijom govora i glasa, predavala francuski, surađivala s odsjekom za fonetiku i sudjelovala u Govorničkoj školi. 

Odlaskom u mirovinu vratila se plesu te je nakon trogodišnjeg studija sakralnog plesa vodila grupe u Njemačkoj i u Hrvatskoj. Preko plesa i pisanja nastoji povezati ljude različitih svjetonazora, narodnosti i vjere.

Putovala je od Islanda do Indije, često i kao pomoćnica humanitarnih organizacija. Udajom za litavskog Nijemca dobila je drugu domovinu u Alpama, a od posinaka i pokćerki unuke i praunuke.

Ključne riječi: putovanje, život, djetinjstvo, zrelost, glazba, ples, poezija, duša, duh, stari Zagreb, elementi u prirodi, ljudi, odnosi, društvo, umjetnost, Kvarner, Grčka, Prag, Sirius

E-mail: Lasta Majer 

 

Naslov: Putovanje kroz TRI ZEMLJE i jedno nebo
Autor: Lasta Majer
Broj stranica: 154
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-652-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.