TEORIJA GRAFOVA, Anka Golemac

TEORIJA GRAFOVA, Anka Golemac

SKU: W-1303

13,67  (103,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Udžbenik Teorija grafova obuhvaća standardne početne teme teorije grafova: pregled i svojstva osnovnih tipova grafova, povezanost, stabla, planarne grafove, sparivanje u grafovima i bojenje grafova. Dva zadnja poglavlja posvećena su usmjerenim grafovima i kapacitiranim mrežama. Namijenjen je prvenstveno studentima matematike, ali će biti koristan i čitateljima kojima matematika nije temeljna struka, a koji imaju potrebu sustavno usvojiti osnovna znanja o grafovima. U izlaganju se poštuju načela matematičke strogosti i općenitosti, ali brojni primjeri, ilustracije i komentari olakšat će razumijevanje sadržaja na intuitivnoj i praktičnoj razini

 

Bilješka o autorici:

Prof. dr. sc. Anka Golemac redovita je profesorica u trajnom zvanju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Diplomirala je na studiju matematike Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu 1979. godine. Stupanj magistra znanosti stekla je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, gdje je kasnije obranila i doktorsku disertaciju pripremljenu na Matematičkom institutu Sveučilišta u Heidelbergu. Nakon diplomiranja nekoliko je godina radila u srednjoj školi, a potom na mostarskom sveučilištu. Od 1994. godine zaposlena je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Područje njezinog znanstvenog rada je diskretna matematika, posebice istraživanje kombinatornih dizajna i srodnih diskretnih struktura.

 

Ključne riječi: Graf, digraf, sparivanje, planarnost, bojenje grafova

 

Naslov: Teorija grafova
Autorica: Anka Golemac
Broj stranica: 152
Nakladnik: Prirodoslovno-matematički fakultet
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-7155-22-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.