PUNSKI RATOVI, Ogren Variola

PUNSKI RATOVI, Ogren Variola

SKU: W-0948

15,93  (120,02 kn)

Autor: Ogren Variola

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Veliki sukob Kartage i Rima i pitanje „Kako to da Hanibal nije porazio Rim?“, tema su ove kronologije.
Praćenjem redoslijeda događaja koji su vukli jedan drugog, autor pokušava odgonetnuti jednu od najvećih zagonetaka u povijesti. U ovoj knjizi nastoji se izbjeći „istinu“ koju pišu pobjednici i dati jedan objektivan i logičan pregled događaja koji su značajno utjecali na cjelokupnu svjetsku povijest.
Uz analizu svih najbitnijih momenata u sva tri Punska rata, prisutne su i taktičke i strateške analize bitaka, interesa i politike. Neizostavan je i poseban osvrt na ličnost Hanibala.
Kako bi čitatelji mogli bolje pratiti zbivanja i snaći se na pozornici događaja sve je dopunjeno s vrlo kvalitetnim kartama u boji.

Bilješka o autoru/autorici:

Ogren Variola, profesor geografije. Godina rođenja 1966. Autor je nekoliko knjiga; „Kratka kronologija svemirskih letova“ – znanstveno popularna knjiga i neizostavno štivo za ljubitelje astronautike, SF romana „Iznad zenita“ i „Europa,Jupiter“, zbirke pjesama „Kapi na prozoru“, te mnogih znanstveno popularnih članaka. Suradnik i nositelj je obrazovne emisije prvog programa Hrvatskog radija „Svemirsko doba“.
Na ovom mjestu odgonetava sukob o kojem se „puno priča, a malo zna“ i popularan je prvenstveno zbog ličnosti jednog od najvećih vojskovođa u povijesti.

 

Naslov: PUNSKI RATOVI
Autor: Ogren Variola
Broj stranica: 184

Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-336-617-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.