TAMO GDJE BOGOVI ODLAZE DA UMRU, Patrik Weiss

TAMO GDJE BOGOVI ODLAZE DA UMRU, Patrik Weiss

SKU: W-1121

7,96  (59,97 kn)

Autor: Patrik Weiss

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ova zbirka poezije nastoji oglasiti deteritorijalnost nositelja jezika. Ona gleda iskosa, nastojeći se odmaknuti od ustaljenih i ustajalih formi jezika. Prije svega, ova zbirka poezije mogla bi se odrediti kao susret praznine smisla i ništavnosti jezika s punoćom koju predstavlja Bog. Ne samo da ova zbirka započinje s neodređenošću kao svojim nosivim motivom, već se svakim retkom približava sve većoj bipolarnosti pogleda. Također, objekt ove knjige, kao ni njezini tihi uzroci, nisu niti ontologija niti svjetovna društvenost, već ukupnost bačenosti – nemoguća potraga i sukob s rasplinutim temeljem. Kao takva, ova zbirka ostaje uvijek na razini pokušaja – pokušaja da se nešto iskaže, oglasi, privede k sebi. Isto tako, ova knjiga je i istovremena konstatacija nemoći, usprkos svakom pokušaju, da se išta, ikako odredi, da se ijedno iskustvo može nazvati i iskusiti samim sobom. Na kraju krajeva, ovo je knjiga koja bi kao svoju krajnju svrhu imala otvoriti se ranjivosti, dopustiti mirne duše prodor temeljne nemoćnosti u nešto što se inače krivo označava kao vlastita bit bića. Naposljetku, ova knjiga je zaziv Boga kao odgovora i ljutnja na istoga zbog njegove temeljne, istovjetne čovjeku nemogućnosti da bude odgovor. Iako simetrično drukčije postojanje, ova knjiga nastoji dotaknuti i približiti nit koja spaja Boga i čovjeka u obostranom raspadajućem i iskonski nejasnom postojanju. Nit Niština, nit Esencija – Bogovi kao i ljudi prepušteni su na muci i trpljenju iste težine bipolarnosti života.

Bilješka o autoru:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Filantrop. Trenutno je student završne godine diplomskog studija kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Nema pojma kako će se nakon faksa prehranjivati. Objavljuje poeziju i eseje u raznim Internet časopisima i na raznim portalima posvećenim književnosti. Ne preferira određen stil, zalaže se za slobodu izraza i inovaciju u pisanoj riječi. Osim poezije i eseja, piše i kraću prozu te drame. Obimnije prozno djelo je međutim u planu, no vrijeme ga uvijek uspije pretječi. Do sada je objavio šest knjiga poezije. (Šutnja je zlato i ostale životne laži 2017.,Redak, Purpurni oblaci 2018.,Redak, Le Nouvel Etat 2018., Redak, I papiga može ponavljati 2018. UNSP, S kandžama na očima 2019. Redak, Anđeo u kamenolomu 2020., -pobjednički rukopis u sklopu Troknjižja izdavača UNSP). Životni san mu je postati bébé terrible književnosti, a isto tako zna da se to ne postaje. U suštini, onaj koji se osjeća kao apatrid s koferom punim riječi

Ključne riječi: Praznina, Bog, nemogućnost, pjevanje, tišina, ranjivost, nemoć, gadljivost, tuga, žalost, nemirna radost, neologizam, začudnost, spokoj, trpljenje

E-mail: Patrik Weiss 

 

Naslov: Tamo gdje bogovi odlaze da umru
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 96
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-746-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.