RJEČILIŠTE

RJEČILIŠTE

SKU: WPOZ-110042

6,64  (50,03 kn)

Autor: Grupa autora

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Zbornik pjesama dvanaest autora koji čine kreativnu jezgru Rječilišta, književnih večeri koje se svakog utorka održavaju u klubu Ghetto u Splitu.

 

Bilješka o autoru/autorici:

Željko Barišić
Rođen 1967. Objavljivao mnogo i vrijedno, u prosjeku jednom tjedno.

Franko Bušić
Rođen je 8. svibnja 1971. u Splitu. Član je Društva hrvatskih književnika – Zagreb, član uredničkog odbora revije za kulturu SRP – Ljubljana.
Predsjednik je i jedan od osnivača „DADAnti“ – Udruge za promicanje Eksperimentalne Umjetnosti. Objavio je pregršt poezije, proze, eseja, stripova, ilustracija, kolaža i fotografija u časopisima diljem svijeta. Objavio je 6 knjiga, imao 47 samostalnih likovnih izložbi, realizirao 23 performansa i glumio u 2 kazališne predstave (7 izvedbi).

Andrija Crnković
Rođen 1964., zaljubljenik u šah i poeziju. U napetom radnom odnosu s Pravnim fakultetom splitskoga sveučilišta. Ovo je njegovo prvo ukoričeno (samo)predstavljanje. Oženjen je. Sretno. Pjesnikuje u Splitu.      

Ivana Čagalj
Rođena 12.12.1987. Diplomirala kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu u Splitu. Uređivala časopis The Split Mind. Esejom na temu rodne problematike osvojila drugu nagradu Centra za ženske studije. Dobitnica je ovogodišnje nagrade Ružica Orešković. Nagrađeni rukopis Ženske epifanije uskoro će biti objavljen. Rodom iz Zagvozda, živi u Splitu.

Irena Delonga
Rođena 1984. u Sinju. Profesorica hrvatskog i engleskog jezika i književnosti. Za vrijeme studija uređivala časopis The Split Mind. Dobitnica  nagrade Goran za mlade pjesnike 2010. godine za zbirku Riječi kupuju zločine koje ćeš počiniti. Živi u Splitu gdje vodi večeri poezije Rječilište u klubu Ghetto i školu kreativnog pisanja u Gradskoj knjižnici Marka Marulića.

Marijo Glavaš
Rođen 1985. u Splitu. Pjesnik, prozaik i književni kritičar, radijski i televizijski voditelj ali i turistički vodič. Dobio je prvu nagradu za mlade pjesnike do 27 godina Risto Ratković za rukopis Ciklona Osvojio je treću nagradu Večernjeg lista za kratku priču Cipele. Osvojio je i prvu nagradu Na vrh jezika koju dodjeljuju Zarez i Algoritam, i to rukopisom Grad, a za svoj roman prvijenac Libreto za mrtve kitove dobio je još 2009. godine nagradu Albatros koju dodjeljuje Pučko otvoreno učilište u Velikoj Gorici. Radi kao informatičar i vodi književne večeri Bookara.

Siniša Kekez
Rođen u Splitu 1966. Radi kao novinar. Pjesme objavljivao u časopisu The Split Mind.

Ružica Knezović
Rođena 1987. Iz Prološca. Studentica pete godine kroatistike i anglistike na Filozofskom fakultetu u Splitu. Urednica časopisa The Split Mind.

Tonita Popović
Rođena  je 12.06.1977. g. u Splitu, gdje živi i radi kao profesorica književnosti. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Okušala se kao voditeljica Studentskog književnog kluba u Zadru i Književnog kluba mladih u Splitu , zajedno s pjesnikinjom Oljom Savičević. Pokrenula je i vodila radionice kreativnog pisanja u Splitu, u sklopu projekta za mlade pod nazivom Skrovite strofe. Stihove objavljuje u zajedničkoj zbirci Studenskog književnog kluba u Zadru Oblaci (1997.) te u raznim hrvatskim glasilima (Marulić, Fokus, Knjigomat). Nagrađena joj je pjesma Nasljeđe od strane Fundation for Help to the Artists iz New Yorka. Dobitnica je priznanja Zvonimir Golob 2005. za pjesmu Začudna igra.

Dragan Smolčić

Rođen 1986. u Splitu. Studira informacijsku tehnologiju. Redovito je dolazio na Rječilište, gdje se slučajno ispostavilo da je pjesnik. Objavio je dvije pjesme u zborniku Knjiga uživo. Radi kao pomoćni telefonist, ali se ne ljuti kad se ta činjenica izostavi iz biografije.

Ivan Sorić Suri
Rođen u Tugarima 24. svibnja 1964. Autor dviju zbirki pjesama Žuti kompresor (1990) i Vidi točku šest (1997). Devedesetih povremeno objavljivao pjesme u časopisima (Godine, Rival, Reful), te kasnije na nekim internetskom portalima. Amaterski se, povremeno, bavi glumom, u Gradskom teatru Mali princ u Omišu. Zaposlen kao predavač Katedre za fiziku FESB-a u Splitu od 1989. godine. Strastveni planinar. Treća knjiga poezije, pod radnim naslovom Knjiga o mučanju, u pripremi je…

Nada Topić
Živi i radi u Solinu kao knjižničar. Ponekad piše poeziju. Objavila ponešto u časopisima, zbornicima, na internet portalima. Zbirka pjesama Svetac u trajektnoj luci objavljena je davne 2005. godine, a slikovnica Kako se rodila roda 2007. godine.
Radi na novom rukopisu pod radnim naslovom Meteorologija tijela.
U međuvremenu studira na poslijediplomskom studiju informacijskih znanosti u Zadru.

Ključne riječi: rječilište, željko barišić, franko bušić, andrija crnković, ivana čagalj, irena delonga, marijo glavaš, siniša kekez, ružica knezović, tonita popović, dragan smolčić, ivan sorić suri, nada topić

 

Link: Rječilište

E-mail: Rječilište

Naslov: Rječilište
Autor: grupa autora
Broj stranica: 98
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-7595-68-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.