PRIMJENA UGOVORA O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA PRILIKOM OPOREZIVANJA DOBITI OSTVARENOG U INOZEMSTVU, Grupa autora

PRIMJENA UGOVORA O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA PRILIKOM OPOREZIVANJA DOBITI OSTVARENOG U INOZEMSTVU, Grupa autora

SKU: W-1052

50,43  (379,96 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U svakodnevnim kontaktima s hrvatskim poreznim rezidentima koji ostvaruju prihode iz inozemstva vidljivo je da postoje brojne nedoumice i nesnalaženja o tome u kojoj državi i koliki porez moraju platiti te kako primijeniti međunarodne ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Slične nejasnoće i nesigurnosti javljaju se i kod poreznih stručnjaka, bilo onih iz privatnog sektora ili onih koji su nadležni i obvezni svakodnevno u okviru svojih radnih zadataka primjenjivati odnosne ugovore prilikom utvrđivanja porezne obveze ili savjetovanja poreznih obveznika.

U ovom priručniku pristupilo se obradi onih odredbi ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji se odnose na poslovanje trgovačkih društava i ostalih poduzetnika koji su obveznici poreza na dobit. Odnosne odredbe obrađene su na način da je najprije opisano razjašnjenje smisla i sadržaja samog članka, nakon toga su dani primjeri koji na praktičan i pristupačan način dočaravaju najčešće aspekte primjene te je na kraju dana tablica u kojoj su na pregledan način prikazane sve bitne odredbe unutar pojedinog članka koji se obrađuje te njihovo praktično značenje ili sažeti rezultat značenja određene odredbe.

Odredbe su obrađene sukladno odredbama OECD-ovog modela ugovora koji je najdominantniji u međunarodnoj poreznoj praksi te se u najvećoj mjeri podudara s hrvatskim pregovaračkim modelom, koji uz taj, u pojedinim odredbama koristi još i UN-ov model ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Uz takav okvir raspodjele odredaba, sukladno brojevima i nazivima članaka prema OECD-ovom modelu, dani su u tabličnom prikazu tekstovi konkretnih odredbi pojedinih ugovora koji mogu imati osnovu u nekom drugom gore navedenom modelu ili su sui generis proizvod pregovaračkog procesa s drugom državom.

Ključne riječi: ino oporezivanje, dvostruko oporezivanje

E-mail: Martina Fabris

 

Naslov: Primjena ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja prilikom oporezivanja dobiti ostvarenog u inozemstvu
Autor: Dalibor Legac i Željko Martinović
Broj stranica: 982
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2020.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.