KORIJENI, Miki Bratanić

SKU: W-1551

20,00  (150,69 kn)

Autor: Miki Bratanić

Nakladnik: Vlastita naklada

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Kroz suvremenu životnu priču mladog bračnog para, roman Korijeni otkriva neke neistražene, skrivene, zaboravljene ili prešućene teme, koje su i danas za mnoge nerazumljive, neshvatljive i nepremostive, te predstavljaju motiv razdora i otuđivanja. Suočeni s vlastitim surovim i okrutnim obiteljskim povijesnim istinama, ovi supružnici odlučuju svojom ljubavlju i željom za zajedničkom budućnosti još više rasvijetliti i razumjeti svoju vlastitu prošlost. Premda su im neka otkrića šokantna, ne odustaju od traganja za punom istinom, već u njoj vide smisao i poslanje. Na temeljima istine izgrađuju jaču i čvršću ljubav, te ostatak života posvećuju društvenom angažmanu u njenom istraživanju i promicanju.

“Korijeni Korijena su u mnogim istinitim događajima, koje sam imao prilike slušati od svjedoka tih prošlih vremena. Različite sudbine ljudi, s različitih lokacija, sažete su u jednu priču. Poruka i pouka ovoga romana je suočavanje s prošlošću, saznavanje istine te iskorak u novi život rasterećen povijesnih utega. Ovo je moj skromni doprinos izgradnji boljega i uljudnijega društva, utemeljenog na istini i ljubavi, na istinskoj ljubavi.” – Miki Bratanić

 

Bilješka o autoru:

Miki Bratanić po profesiji je konzultant za primjenu informacijskih tehnologija u hotelijerstvu sa stalnom adresom boravka u Splitu. Dugo godina radio je u jednoj od najvećih svjetskih informatičkih korporacija, što mu je omogućilo stjecanje poslovnog iskustva i vještina, te putovanja i upoznavanja ljudi. U privatnom životu intenzivno se kao član Društva hrvatskih književnika bavi pisanjem i objavljivanjem knjiga, te sudjelovanjem u raznim kulturnim događanjima. Aktivno djeluje i u javnom životu publicirajući članke i kolumne.

Njegova životna preokupacija je projekt “Priča o konobi”, osobno autorsko djelo u kojem raznim aktivnostima kroz prizmu konobe govori o našim prepoznatljivostima, običajima, tradiciji i baštini. U sklopu tog projekta objavio je četiri knjige na temu konobe: “KONOBA”, “PRIČA O KONOBI”, edukativnu dječju slikovnicu “PRIČE IZ KONOBE – ZA DJECU”, te zbirku kratkih priča “PRIČE IZ KONOBE – ZA STARIJE”.

Svoju priču o konobi uobličio je u multimedijalnu prezentacijsku formu sa zanimljivim fotografijama, tekstovima i glazbom kojima s različitih aspekata prikazuje što je konoba značila nekad, ali i što znači danas. Na poseban način ukazuje kako su mnoge naše prepoznatljivosti kao što je klapska pjesma, povezane s konobom. Priča o konobi predstavljena je diljem svijeta počevši od Hvara i Splita, pa do Bostona, New Yorka i San Francisca. Dugogodišnji rad s ovom tematikom potaknulo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske da njegovu obiteljsku konobu proglasi “Zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske”.

Dugi niz godina prikupljao je i odabirao za potrebe snimanja bogatu sakralnu pučku pjevačku građu svog Vrbanja na otoku Hvaru, na tragu Ljube Stipišića Delmate i njegove ostavštine.

Sa svojim pučkim pjevačima iz Vrbanja na otoku Hvaru ukupno je zabilježio 127 vrijednih i jedinstvenih pučkih crkvenih napjeva. Producent je i nakladnik triju nosača zvuka pučkih pjevača iz njegova rodnog Vrbanja na otoku Hvaru: “OBREDI VELIKE SEDMICE I PROCESIJA ZA KRIŽEN”, “KROZ GODINU – KROZ GODINE”, te “KRALJU KOJEMU SVE ŽIVI”, koji je nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album duhovne glazbe.

Čitavo desetljeće svog slobodnog vremena laički je istraživao zločine Jugoslavije proučavajući rijetko dostupnu dokumentaciju i literaturu, ali i upoznao mnoge žive svjedoke s kojima je obavljao razgovore, te prikupljao vrijedne informacije. Posebno se zanimao za masovne zločine koje je jugoslavenska komunistička vlast počinila, a koja su ostala sakrivena i nepoznata za javnost. Na tom tragu objavio je zbirku poezije i razmišljanja naslovljenu “Ruzarij za Hrvatski križni put”, te roman KORIJENI, u kojem ističe potrebu nacionalnog suočavanja s prošlošću i otkrivanja istine. Objavljene kolumne u kojima jednostavnim jezikom malog čovjeka progovara o nekim našim nikad rasvijetljenim povijesnim temama, javno ustanovljenim lažima i manipulacijama, sakupio je u svojevrsnu zbirku kolumni nazvanu “PRIRUČNIK ZA ŽIVOT U HRVATSKOJ”. Na tragu njegovih interesa i znanja o povijesti objavio je knjigu “Otok u plamenu” u kojoj javnost upoznaje s najvećom tragedijom, ali i najvećom humanitarnom akcijom u povijesti otoka Hvara, iz vremena Drugog svjetskog rata, kada su talijanski fašisti i njemački nacisti nanijeli veliko zlo otoku, a otočani pokazali da dobro uvijek pobjeđuje zlo. Za dugogodišnji kontinuirani doprinos u promicanju i očuvanju kulturne baštine autorskim stvaralaštvom i stručnim radom dodijeljena mu je “Osobna nagrada” Grada Starog Grada na otoku Hvaru.

Dobitnik je prestižne nagrade medalje Marko Polo za postignuća u promociji Hrvatske u turizmu, a koja mu je u organizaciji svjetske međunarodne institucije “Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme” dodjeljena za “dugogodišnji kontinuirani doprinos u promicanju i očuvanju kulturne baštine i tradicionalnih obilježja hrvatskog turizma kroz projekt Priča o konobi”.

Međunarodna organizacija koja djeluje pri UN-u “Hrvatski Svjetski Kongres – USA” dodijelila mu je priznanje za doprinos povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske.

Miki Bratanić rođen je 31. 7. 1970. u Splitu. Odrastao je u Vrbanju na otoku Hvaru. Nakon završene osmogodišnje škole na otoku, upisuje i završava srednju elektrotehničku školu u Splitu. Na splitskom fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) dobiva zvanje inženjera strojarstva. Životni put odveo ga je u sektor informacijskih tehnologija u kojemu je izgradio karijeru i ostao mu vjeran do danas. Živi i radi u Splitu. Oženjen je i ima dvoje djece.

Djela;

Kad sve umukne govorićedu stine” (Criteria 2000.),

Kojin jazikon i Quo vadis” (Naklada Bošković 2003.),

Svitlo na kraju” (Književni krug Split 2005.),

U kloncu” (vlastita naklada 2006.),

Ruzarij za Hrvatski križni put” (Glas Koncila 2009.),

Rič za jubav” (Naklada Bošković 2010.),

Četiri štajuna” (vlastita naklada 2010.),

Priča o poštaru Gricku” (Naklada Bošković 2010.).

Konoba“ (Književni krug Split 2010.)

La Konoba“ (talijanski prijevod Konobe, vlastita naklada 2011.)

The Konoba“ (engleski prijevod Konobe, vlastita naklada 2011.)

Sjećanje na ljeto” (vlastita naklada 2014.)

Priča o konobi” ( vlastita naklada 2014.)

Story of the konoba” (vlastita naklada 2014.)

Razgovor s tišinom” (vlastita naklada 2014.)

Priče iz konobe za djecu” (vlastita naklada 2018.)

Korijeni” (vlastita naklada 2018.)

Priručnik za život u Hrvatskoj” (vlastita naklada 2021.)

Otok u plamenu” (vlastita naklada 2021.)

Priče iz konobe za starije” (vlastita naklada 2021.)

Link: www.mikibratanic.com

E-mail: Miki Bratanić

 

Naslov: Korijeni
Autor/autorica: Miki Bratanić
Broj stranica: 180
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2018..
ISBN: 978-953-95414-7-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.