PRIJENOS TOPLINE I TVARI, Neven Ninić, Ivan Tolj

PRIJENOS TOPLINE I TVARI, Neven Ninić, Ivan Tolj

SKU: W-1278

9,29  (70,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Tečaj prijenosa topline i tvari uveden je na diplomskom studiju strojarstva da bi se studentima omogućilo rješavanje problema koji nisu sasvim standardni. To su složeniji slučajevi provođenja topline, poznavanje mehanizama konvekcije i simultani prijenos topline i tvari. Ono što sva spomenuta različita područja povezuje jesu zajednički opći zakoni očuvanja energije, količine gibanja i tvari (najčešće izražene masom), te empirijski zakoni njihova prijenosa. U izlaganju gradiva u svim dijelovima matematička su izvođenja povezana s detaljnim interpretacijama njihova fizičkog sadržaja.

 

Bilješka o autorima:

Prof. dr. sc. Neven Ninić umirovljeni je redoviti profesore Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Njegovo područje interesa jesu termodinamika i pretvorbe energije.

Doc. dr. sc. Ivan Tolj docent je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Njegovo područje interesa je termodinamika, gorivni članci i vodikovi energetski sustavi.

Ključne riječi: Prijenos topline i tvari, metoda kontrolnih volumena, simultani prijenos topline i tvari u rashladnim tornjevima, vlažni zrak

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Prijenos topline i tvari
Autori: Neven Ninić, Ivan Tolj
Broj stranica: 118
Nakladnik: FESB
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-290-110-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.