BIRAJTE SVOJU HRANU - PRIRUČNIK O PREHRANI ZA OSOBE SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU, Anela Novak

BIRAJTE SVOJU HRANU – PRIRUČNIK O PREHRANI ZA OSOBE SA ŠEĆERNOM BOLEŠĆU, Anela Novak

SKU: W-1018

8,63  (65,02 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovom priručniku o prehrani jednostavno su prikazani svi elementi važni u prehrani osoba sa šećernom bolešću kako bi postigli željenu tjelesnu težinu i preporučene razine šećera u krvi. Detaljno je opisan sastav hrane, planiranje obroka, izračun potrebnih kalorija, podjela hrane po skupinama namirnica, količine pojedinih namirnica po obroku, te još niz zanimljivosti o prehrani poput uloge sladila, međuobroka, što se može piti…
Namijenjena je osobama sa šećernom bolešću ali može koristiti i svima koji skrbe o njima kao što su specijalisti obiteljske medicine, sestre edukatori odnosno svima koji imaju interes saznati što je to zapravo u hrani.

Bilješka o autoru/autorici:

Anela Novak je docentica na Medicinskom fakultetu u Splitu gdje na Katedri za Kliničku propedeutiku. Autorica je specijalist interne medicine i subspecijalist endokrinologije i dijabetologije te radi kao liječnik specijalist na Zavodu za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog bolničkog centra Split. Potpredsjednica je Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju HLZ. Uže područje njenog interesa su različiti endokrinološki i metabolički poremećaji, posebice šećerna bolest. Također, autor je većeg broja znanstvenih i stručnih radova te aktivno sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima i tečajevima iz područja endokrinologije i dijabetologije.

Ključne riječi: Prehrana, šećerna bolest, ugljikohidrati

Naslov: Birajte svoju hranu – Priručnik o prehrani za osobe sa šećernom bolešću
Autor: Anela Novak
Broj stranica: 76
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-657-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.