MISLI I OSJEĆAJI, Mladen Gajer

SKU: W-1532

12,00  (90,41 kn)

Autor: Mladen Gajer

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Ova knjiga nudi čitatelju putovanje kroz raznolik spektar emocija i razmišljanja. Pjesme o mladosti i ljubavi plesat će s vama kao sjećanje na prve korake u svijetu odraslih. Stihovi o starijoj dobi i promišljanjima otkrit će dubinu autorovog razumijevanja života. Pjesme posvećene prirodi i moru prenijet će vam miris soli i zvuk valova, a stihovi o društvenim događanjima podsjetit će vas na vrijeme u kojem su nastali. „Misli i osjećaji“ su ogledalo autora, odražavaju njegovu dušu i iskrenost. (Matej Sombolac, iz predgovora)

 

Bilješka o autoru:

Mladen Gajer rođen je u Zagrebu, 2. ožujka 1932. U Zagrebu je završio osnovnu školu, Klasičnu gimnaziju i Pravni fakultet. Nakon diplomiranja 1956. odlazi u Požegu, gdje je 1958. imenovan sucem Općinskog suda, a nakon nepune dvije godine izabran je za suca Okružnog suda. Godine 1963. vraća se u Zagreb kao savjetnik u Republičkom sekretarijatu za pravosudne poslove i do kraja 1985. radi na raznim poslovima i obavlja različite funkcije u republičkim tijelima uprave, nadležnima za pravosuđe. Na kraju radnog vijeka 1987. vraća se mladenačkom stremljenju – primjeni građanskog prava kao javni pravobranitelj u Republici Hrvatskoj.

Slika i piše pjesme, a prozu je počeo pisati za svoje unuke, nastojeći zabilježiti i sačuvati događaje iz svojega života i života svoje obitelji. Objavljivao je kratke tekstove i knjige pod pseudonimom Matija Markulin, a prvu knjigu pod svojim imenom – Sudac: svjedočanstvo jednog vremena – objavio je 2016. Drugu knjigu Radne akcije 1947. – 1952. objavljuje 2018., a iste godine i treću knjigu Rat u svakodnevici jednog dječaka. Pjesme je počeo pisati još u mladosti i piše ih do danas, a u ovoj zbirci nalazi se autorov izbor njemu najvažnijih stihova.

E-mail: Mladen Gajer

 

Naslov: Misli i osjećaji
Autor/autorica: Mladen Gajer
Broj stranica: 208
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-336-983-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.