MIKI, IMAM CRVENU MRLJU NA PUPKU, STRAH ME I OSJEĆAM DA ĆU ZAPLAKATI, Patrik Weiss

SKU: W-1457

10,00  (75,35 kn)

Autor: Patrik Weiss

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Ova knjiga pjesama – zapisa progovara o ontološkoj predodređenosti bića na bol. Trag melankolije koji zahvaća svaku riieč, radnju, misao, stvar istupa kao glavni fakticitet toga bića koji se toj temeljnoj određenosti uzaludno suprotstavlja. Nepripadanje života životu ono je što biće negativno, ali najtemeljnije određuje i rezultat čega je kranja posvemašnja rezignacija. Između nemogućeg življenja i, ipak, nepriželjkivane smrti smješta se tjeskobnost zapisanog, osvjednočenog. Prije svega, Miki je zabilješka o iednome neminovnom, no strašno bolnom stanju bivanja čovjekom. Bivanja vječnim lutalicom, ranjenikom i izgnanikom. To je knjiga o strepnji i stradanju. Onome koji je posvema nevin proglašen za najvećeg krivca.

 

Bilješka o autoru:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Filantrop. Magistar kulturologije. Trenutno je nitko i ništa, a negdje duboko u sebi priželjkuje da to i ostane. Nema pojma kako će se nakon faksa prehranjivati. Objavljuje poeziju i eseje u raznim Internet časopisima i na raznim portalima posvećenim književnosti. Ne preferira određen stil, zalaže se za slobodu izraza i inovaciju u pisanoj riječi. Osim poezije i eseja, piše i kraću prozu te drame. Obimnije prozno djelo je međutim u planu, no vrijeme ga uvijek uspije pretječi. Do sada je objavio sedam knjiga poezije. (Šutnja je zlato i ostale životne laži 2017.,Redak, Purpurni oblaci 2018.,Redak, Le Nouvel Etat 2018., Redak, I papiga može ponavljati 2018. UNSP, S kandžama na očima 2019. Redak, Anđeo u kamenolomu 2020., -pobjednički rukopis u sklopu Troknjižja izdavača UNSP, Tamo gdje bogovi odlaze da umru 2021., Redak ). Životni san mu je postati bébé terrible književnosti, a isto tako zna da se to ne postaje. U suštini, onaj koji se osjeća kao apatrid s koferom punim riječi

E-mail: Patrik Weiss

 

Naslov: Miki, imam crvenu mrlju na pupku, strah me i osjećam da ću zaplakati
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 48
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-336-950-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.