METONIMIJSKA KONSTRUKCIJA SLIKE SVIJETA, Vlado Zrnić

METONIMIJSKA KONSTRUKCIJA SLIKE SVIJETA, Vlado Zrnić

SKU: W-1135

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Tema je ove knjige slika, slikarstvo i film. Pobliže, radi se o adaptiranom tekstu doktorske disertacije u kojoj sam izložio svoja istraživanja metonimijskih obilježja u strukturi i logici slike. Ovim promatranjem slike dolazi se do spoznaje o bliskoj povezanosti jezika s mentalnim procesima zaključivanja od kojih se najčešće spominju dinamički procesi vizualne percepcije. Ponajviše, takvo pitanje dolazi na vidjelo kada je riječ o utjecaju dinamičkih procesa vizualne percepcije na tvorbu simboličke strukture jezika znajući, pri tome, da glavnina jezičnih značenja korespondira i u zahvatu je našeg iskustva izravne percepcije. U tome su se naročito istaknuli kognitivni lingvisti kad su uočili i doveli do prvorazrednog značaja utjecaj i učešće mentalnih procesa vizualne percepcije na strukturu jezika. O čemu se tu radi? Obzirom da su jezični koncepti vezani za mišljenje, mišljenje za kognitivne procese razumskog djelovanja, a vizualna percepcija za medij misli prvog reda, ovaj razvojni put kognitivnog utemeljenja jezika baca novo svjetlo ne samo na pitanja o jeziku nego i na predmet našeg interesa, tj. u kojem su odnosu fenomeni metafore i metonimije povezani s idejom percepcije.

 

Bilješka o autoru:

Redoviti profesor na UMAS-u

 

Ključne riječi: Metonimija, konceptualna metafora, mentalni prostori, vizualna percepcija

 

Naslov: Metonimijska konstrukcija slike svijeta
Autor: Vlado Zrnić
Broj stranica: 184
Nakladnik: Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-661-758-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.