MELODIJA NIŠTAVILA, Valentino Kuzelj

MELODIJA NIŠTAVILA, Valentino Kuzelj

SKU: WPRZ-150115

9,29  (70,00 kn)

Autor: Valentino Kuzelj

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Prislonivši oko na ključanicu ravnateljeva ureda, Arsen će ispisati prvu stranicu tragedija koje će uslijediti. Nesvjesno se uplevši u svijet ovjenčan agonijom, oslikat će retke svojega trajanja. Počevši s otmicom, niz ubojstava i sjene Arsenova uma koje mu šapću, učinit će njegov život drugačijim. Potraga za pravdom, izgubljenim idealima, vodit će glavni lik sve do završnice koja skriva – neočekivan rasplet. Bit će postavljena pitanja prijateljstva, lojalnosti, pripadnosti i sloboda. Hoće li Arsen dobiti odgovor prije nego posljednja nota Melodije ništavila bude odsvirana…

Radnja je odmaknuta od prave stvarnosti u svijet sjena, smrti, ništavila, starih napuštenih vila, zvukova, mraka, groblja… škripe vrata, krvi, crkve. Likovi i teme su iz realnog svijeta: drogeraši, lezbijke, crkva, svećenici… prijateljstva.

Arsen živi u paralelnim svjetovima; u stvarnom svijetu i svom unutarnjem svijetu sjena. Sjene mu šapću, prate ga, vode ga u neizbježnost, u ništavilo. One ga potiču na hrabrost, na sućut i ravnodušnost, na osvetu i prijateljstvo… One su njegova savjest, ali i ona tamna strana njegova bića.

Sjene – suputnice vode ga Tanatosu. Zašto? Je li uzrok njegova mladost, njegovo predavanje boli zbog nesavršena svijeta, njegova duboka potreba da kazni sve koji se usuđuju uništavati druge, ali i snažno izražena potreba da sebe najstrože kazni jer i sebe doživljava kao nesavršenu osobu sličnu onima koje osuđuje.
Nema oprosta, nema povratka kada se učini zlo. Jer sve je na kraju samo ništavilo, i melodija violine, njezin sjetan zvuk: sve nestaje, sve se rasplinjuje.

Roman se može čitati na dvjema razinama; na razini Arsenova unutarnjeg svijeta koji se ne snalazi u okruženju etabliranih, ali licemjernih, i Arsenova pokušaja rješavanja svojih tjeskoba ispravljanjem ljudskih pogrešaka koristeći se žanrom krimića, odnosno kriminalističkim romanom.

Arsen sve ruši jer je premlad da bi znao što graditi i jer ga nosi san kojem se potpuno predaje i s kojim nestaje.

– Sonja Krvavica

Bilješka o autoru:

Valentino Kuzelj rođen je u Zagrebu 5. listopada 1996. godine. Završivši Osnovnu školu Julija Klovića, upisuje Zdravstveno učilište Zagreb, koje pohađa i danas. Dosad je objavio dva digitalna romana. Godine 2014. njegov sastav naslova „Novac je moderni bog“ objavljen je u zajedničkoj e-zbirci „Tragovi u…“ riječke izdavačke kuće Studio TiM. Kratka priča „Projekt ‘Deus’“ objavljena mu je u 15. broju domaćeg SF magazina UBIQ, a crtica naslova „Oči boje ebanovine“ izašla u „Webstilus zborniku 2014. – Ponovno ususret“

Ključne riječi: melodija, ništavilo, smrt, sloboda, sjene

E-mail: Valentino Kuzelj

Naslov: Melodija ništavila
Autor: Valentino Kuzelj
Broj stranica: 158
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-204-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.