MATEMATIČKI ALBUM-ZBIRKA ZADATAKA OTVORENOG TIPA, B. Gotovac

MATEMATIČKI ALBUM-ZBIRKA ZADATAKA OTVORENOG TIPA, B. Gotovac

SKU: W-0595

13,27  (99,98 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Zbirka zadataka Matematički album proizašla je iz uradaka studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu nastalih u okviru dvaju sukcesivnih projekata. Matematički album nije klasična zbirka zadataka iz matematike. Zbirka je koncipirana tako da čitatelj može sudjelovati i u oba projekta virtualno.

Priroda Matematičkog albuma otvara brojne mogućnosti za njegov daljnji razvoj i oplemenjivanje.

Osvrti i recenzije:

Matematički album, vrlo je neobična i zanimljiva zbirka zadataka. Za ovaj se album ne može reći, evo još jedne zbirke a ima ih tako mnogo, je li uopće bila potrebna. Da, potrebna je, jer zbirki poput ove doista nema, za sada je ova jedinstvena. Ali sigurna sam da neće tako ostati već da će biti poticaj i autorici, ali i drugim matematičarima da kreiraju matematičke zadatke na nov način.

Ova zbirka je, moglo bi se reći pionirski pokušaj mijenjanja paradigme o matematici.

– Izv. prof. dr. sc. Mirjana Nazor

Potvrdio bih da priloženi materijal u potpunosti zadovoljava pedagoške i didaktičke standarde suvremene znanosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Što su studenti postigli matematičkim zadacima koje su osmislili?

Najkraće rečeno ilustrirali su metodiku matematičkog modeliranja i simulacija. Iz svega prezentiranog u djelima pokazan je interdisciplinarni pristup u nastavnom procesu. Interdisciplinarnost u znanosti je imperativ sadašnjeg trenutka.

– Prof. dr. sc. Davor Rušić

Djelo „Matematički album-zbirka zadataka otvorenog tipa“ predstavlja značajan doprinos promišljanju didaktike matematike.

Smatram da je ovo djelo vrlo inspirativno i potiče na kreativnost studente, ali i nastavnike matematike, predmeta koji se često doživljava vrlo suhoparnim. Kada bi se matematika u nastavi povezivala više sa svakodnevnim životom i objektima koji nas okružuju, sigurno bi ona bila puno interesantnija učenicima i studentima.

– Prof. dr. sc. Franjo Sokolić

Ova je zbirka dobar početak u promicanju drugačijeg pogleda na matematiku i nastavu matematike i kao takva je neizostavan nastavni materijal za svakog kreativnog nastavnika koji želi svoje učenike/studente potaknuti na razmišljanje, stvaranje i kreativno izražavanje.

Upute za korištenje Matematičkog albuma su dobro osmišljene i napisane, pa je zbirka interaktivnog karaktera i time drugačija od svega što postoji na tržištu. Vrijednost Matematičkog albuma je utoliko veća kada znamo da su u njega svoje vrijeme i trud uložili studenti kojima matematika nije prioritet, a od kojih su mnogi kroz rad na ovim projektima promijenili stav prema matematici.

– Željka Zorić, pred.

Bilješka o autorici:

Branka Gotovac diplomirala je i magistrirala na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu. Zaposlena je na Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu kao viši predavač na Katedri za matematiku. Radila je u nekoliko gimnazija i na Veleučilištu u Splitu, te u splitskom Ženskom đačkom domu.
Istraživačke interese i profesionalno djelovanje usmjerila je ka unaprjeđenju nastavnog rada na obrazovnoj vertikali. Članica je strukovnih udruga.

Ključne riječi: aktivno učenje i poučavanje, nastava matematike, stavovi prema matematici, zadaci otvorenog tipa

E-mail: Branka Gotovac

Naslov: Matematički album-zbirka zadataka otvorenog tipa
Autorica: Branka Gotovac
Broj stranica: 130
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-374-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.