LIJEČENJE KOMUNIKACIJOM, Doc. dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije

LIJEČENJE KOMUNIKACIJOM, Doc. dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije

SKU: W-1069

12,61  (95,01 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U priručniku se navode modeli komuniciranja, uz opis fizioloških senzomotornih putova na kojima se temelji komunikacija. Komunikacija se uspoređuje s farmakološkim lijekovima, te se govori o doziranju, snazi i dinamici, indikaciji, kontraindikaciji, te mjeramaopreza pri komunikaciji s pacijentima. Verbalna komunikacija se analizira kroz vrste riječi, stilske figure, te paraverbalne elemente komunikacije. Naglašavaju se elementi neverbalne komunikacije, kao što su: izraz lica, kontakt očima, kretanje i držanje, geste, dodir, prostor i vrijeme. Uz neposredne komunikacije, navedeni su kanali posredne komunikacija, od tradicionalne komunikacije fiksnom telefonskom mrežom, do suvremene komunikacije pametnim telefonima i društvenim mrežama, uz korištenje internetskih servisa. Preduvjet za uspješno liječenje komunikacijom je empatija, uz obostrano povjerenje. Komunikacijske vještine zdravstvenih djelatnika najbolje se očituju kroz motivacijski razgovor, odnosnu promjenu stava usmjerenu ka zdravom načinu života. Na kraju priručnika se navode problemi u komunikaciji zdravstvenih djelatnika s pacijentima, i načini njihovog rješavanja

Bilješka o autoru/autorici:

Aleksandar Ljubotina je rođen 19. travnja 1957. u Rijeci, gdje je 1981. diplomirao na Medicinskom fakultetu. Nakon pripravničkog staža pri KBC Rijeka, nastavlja raditi kao obiteljski liječnik u Domu zdravlja Poreč. Od 1984. radi u Domu zdravlja Rijeka, u ambulanti medicine rada za poduzeća „Luka“, koja nakon jedne od reformi zdravstva postaje ambulantom obiteljske medicine.

Studij psihologije završava 1998. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 2000. godine postaje magistar biomedicinskih znanosti, 2007. specijalist obiteljske medicine, a 2012. postaje doktor biomedicinskih znanosti.

Od 2008. do 2009. godine radi kao asistent na Katedri za socijalnu medicinu i epidemiologiju, a od 2009. kao asistent na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci. Godine 2017. izabran je u nastavno zvanje docenta na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Uz više znanstvenih i stručnih radova autor je knjiga „Sitna riba SOM“ i „Sve boje stresa“.

U okvirima stručnog i znanstvenog interesa posebno se bavi komunikacijom zdravstvenih djelatnika i pacijenata, kao i ulogom psihološkog stresa u nastanku i tijeku bolesti.

Ključne riječi: Komunikacija, liječenje, zdravstveni djelatnik, pacijent

E-mail: Doc. dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije 

 

Naslov: Liječenje komunikacijom
Autor/autorica: Doc. dr. sc. Aleksandar Ljubotina, dr. med. i prof. psihologije
Broj stranica: 106
Nakladnik: REDAK, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-336-677-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.