REMENSKI PRIJENOSI, Boris Obsieger

REMENSKI PRIJENOSI, Boris Obsieger

SKU: WSUD-140014

10,22  (77,00 kn)

Nakladnik: Boris Obsieger

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Format: Crno-bijeli tisak na bijelom papiru, 225×160 mm, meki uvez, 130 stranica.

Knjiga je dostupna u nekoliko verzija u boji i crno-bijelih!

Knjiga u boji uskoro će biti dostupna za kupnju ovdje.

O knjizi:

Udžbenik Remenski prijenosi dio je zbirke udžbenika Konstrukcijski elementi. Svrha je ove zbirke da osigura literaturu potrebnu studentima strojarstva, brodogradnje i elektrotehnike te da stručnjacima u praksi pruži suvremenu i prikladnu podlogu za rješavanje praktičnih problema.

Ovaj svezak je podijeljen na šest poglavlja. Nakon osnovnog opisa remenskih prijenosa, u drugom poglavlju su opisani prijenosi s plosnatim remenom, elastično klizanje, sile u remenu, načini zatezanja i gubici trenja. U trećem poglavlju su opisani prijenosi s klinastim remenom, a u četvrtom prijenosi s okruglim remenom. U šestom poglavlju su ukratko opisani varijatori s remenom.

Praktična primjena je osigurana tablicama s podacima i primjerom proračuna.

Knjiga je nastala stalnim nadopunjavanjem skripta Proračun remenskog prijenosa tiskanog u prosincu 2001. godine, koja su imala 32 stranice formata A4. Dodana su nova poglavlja s podacima važnim za praktičnu primjenu. U izdanju iz 2003. godine promijenjen je naslov i format te izvršena dopuna teksta i slika. U izdanju iz 2012. napravljene su manje dorade.

Razvoj moderne POD tehnologije omogućio je stalno tiskanje ovog udžbenika u crno-bijeloj tehnici i u boji, dostupnost putem interneta te distribuciju u nekoliko desetaka tisuća knjižara na svim kontinentima putem razgranatih međunarodnih prodajnih mreža.

Također je dostupna inačica u obliku pdf e-knjige za Adobe® Digital Editions na računalima, računalnim pločama i drugim kompatibilnim uređajima.

Treba napomenuti da svrha ovog izvanrednog udžbenika nije ta da zamjeni predavanja na fakultetu, već da pomogne studentima u stjecanju znanja potrebnog za ostvarenje njihove uspješne karijere.

Recenzenti:

Dr. sc. Josip Obsieger, umirovljeni profesor

Prof. dr. sc. Dubravka Siminiati, Sveučilište u Rijeci, Tehnički fakultet, Rijeka

Bilješka o autoru:

Dr. sc. Boris Obsieger, redoviti je profesor na Tehničkom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje drži Katedru za konstrukcijske elemente. Predaje Konstrukcijske elemente, Konstrukcijske elemente robota i Numeričke metode u konstruiranju, a na poslijediplomskom doktorskom studiju Konstrukciju i optimizaciju zupčastih prijenosnika i Rubne elemente. Održao je nekoliko zapaženih pozvanih predavanja na inozemnim sveučilištima. Predsjednik je međunarodnih kongresa CADAM. Glavni je urednik međunarodnog časopisa Advanced Engineering. Autor je više sveučilišnih udžbenika na hrvatskom i engleskom jeziku te brojnih znanstvenih radova.

Ključne riječi: Remenski prijenos, Plosnati remen, Klinasti remen, Zupčasti remen, Elastično klizanje

Link: http://university-books.eu

Naslov: Remenski prijenosi
Autor: Boris Obsieger
Broj stranica: 130
Nakladnik: Boris Obsieger
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-57117-8-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.