HOMMAGE ZORANU MALENICI, Marica Žanetić Malenica

HOMMAGE ZORANU MALENICI, Marica Žanetić Malenica

SKU: W-0496

23,89  (180,00 kn)

Autor: Marica Žanetić Malenica

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Knjiga je koncipirana kao hommage sociologu i politologu Zoranu Malenici (1949-2015), dugogodišnjem profesoru sociologije na Pravnom fakultetu u Splitu. Sastoji se od četiri cjeline: izbora iz njegovih objavljenih i neobjavljenih radova (2010.-2014.); dnevničkih zapisa zadnjih šest mjeseci života; biobibliografije i tekstova kolega, prijatelja, suradnika, studenata i novinara napisanih u povodu njegove smrti. Zaseban dio čini fotoalbum s odabirom slika iz obiteljskog albuma.

Bilješka o uredniku:

Mirko Banjeglav diplomirani je politolog, rođen 1950. Bio je novinar i urednik kulturne rubrike tjednih novina, glavni urednik časopisa za društvena i kulturna pitanja “Kulturni radnik”, dugogodišnji urednik i glavni odgovorni urednik u više izdavačkih poduzeća u Zagrebu: “Sveučilišna naklada Liber”, “Prosvjeta”, “M.E.P.”, “Golden marketing-Tehnička knjiga”. Uredio je ili grafički pripremio za štampu više od stotinu knjiga. Objavio je više stotina novinarskih i publicističkih tekstova te nekoliko stručno-znanstvenih radova i jednu knjigu. Živi i radi u Zagrebu.

Ključne riječi: Zoran Malenica, hommage, profesor sociologije, sociologija hrvatskog društva, društvena stratifikacija, sociolog siromaštva, izborni sustav, Katolička crkva, laička država, korupcija, sustav obrazovanja…

E-mail: Marica Žanetić Malenica

Naslov: Hommage Zoranu Malenici
Autorica: Marica Žanetić Malenica
Broj stranica: 440
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-305-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.