FILOZOFIJA ZNANOSTI JACQUESA MARITAINA, Ivan Zelić

FILOZOFIJA ZNANOSTI JACQUESA MARITAINA, Ivan Zelić

SKU: WHUM-130008

11,81  (88,98 kn)

Autor: Ivan Zelić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Ova knjiga se bavi pitanjima što je znanost, u čemu se ona razlikuje od drugih vrsta znanja, po čemu se razlikuju vrste znanosti, kako i koliko znanost zahvaća istinu o stvarnosti, kako znanost napreduje, što nam govori povijest znanosti i kako se i koliko znanstvene spoznaje mogu iskoristiti u filozofiji. Knjiga izlaže i analizira filozofiju znanosti Jacquesa Maritaina, jednog od vodećih filozofa 20. stoljeća. Njegove ideje i analize uspoređuju se s idejama i analizama vodećih suvremenih filozofa znanosti.

Bilješka o autoru:

Dr. sc. Ivan Zelić je rođen 1956. godine u Splitu, filozofiju je diplomirao u Zadru, a magistrirao i doktorirao u Zagrebu. Osim filozofije diplomirao je još i ekonomiju, povijest i katoličku teologiju. Oženjen je i otac četvero djece.
Dosad je objavio knjigu “Vodič kroz filozofiju” (dva izdanja) i niz znanstvenih članaka iz filozofije u časopisima i zbornicima. Posebno se bavi filozofijom znanosti, logikom, spoznajnom teorijom, metafizikom i poviješću filozofije, naročito srednjovjekovne i suvremene.

Ključne riječi:
znanost, filozofija znanosti, suvremena filozofija, Maritain, istina, znanstveni realizam, znanstvene revolucije, tomizam, neotomizam

E-mail: Ivan Zelić

Naslov: Filozofija znanosti Jacquesa Maritaina
Autor: Ivan Zelić
Broj stranica: 276
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-053-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.