KNJIGA 2. VINOGRADARSKI IZRAČUN, Jovica Nikšić

KNJIGA 2. VINOGRADARSKI IZRAČUN, Jovica Nikšić

SKU: W-0682

15,93  (120,02 kn)

Autor: Jovica Nikšić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Priručnik Vinogradarski Izračun napravljen je tako da bude vaš jednostavni podsjetnik i pomagalo za samostalan izračun svih potrebnih doziranja zaštitnih materijala u samo vašem vinogradu. Svi vinogradari moći će se naći u ovoj priči, odnosno moći će naći baš svoju tablicu i izračun po baš njegovom načinu rada i baš njegovom alatu koji primjenjuje.

Namijenjen je vinarijama i vinarima, proizvođačima grožđa za osobne potrebe u proizvodnji svog vina ili OPG-ima koji imaju neke količine proizvedenog grožđa za prodaju izvan svog imanja.

CILJ je da vam priručnik daje uvid u složenost postupka pripreme zaštitnog materijala, škropila, ali kroz sve potrebne izračune.

PREDNOST ovog priručnika vidim upravo u njegovoj jednostavnosti prikaza i opisa postupaka, tj. bez suvišnih stručnih izraza i naziva.

STRATEGIJA ovog projekta da sve krene od pojedinaca osobno i onda njegovog djelovanja kao članova pojedinih udruga vinogradara i vinara, a tako da oni budu ti koji će „na svom brdu“ dalje širiti pravilnu primjenu kroz izračune i tablice svega vezanog uz prskanje i zaštitu vinograda.

Planirajte, računajte, bilježite, mjerite, važite i dodajte točnu količinu, jer će vam to ovaj priručnik i omogućiti.

Vrijednost? Ovisi o vama, hoće li te nešto iskoristiti, primijeniti ili promijeniti nakon ovih natuknica, postupaka i izračuna, a autor vjeruje da će većina to prihvatiti.

Bilješka o autoru:

Jovica Nikšić, inovator, entuzijasta u vinarstvu. Rođen sam u Bjelovaru, a živio pola života u Čazmi. Školovanje sam završio u Zagrebu za elektroničara računske tehnike Oženjen sam i imam dvoje djece, živimo u Novoselecu, Općina Križ.

Vinski dio života kreće kroz samostalno učenje, te preko pohađanja mnogih predavanja, prvo kroz udrugu vinogradara i vinara „Brenta“ iz Ivanić Grada, a kasnije i kroz udrugu vinogradara i vinara „Čazma“. Osnivač sam, s prijateljima, Inovativne Internet udruge vinara „e-vinarstvo“, a član sam i udruge vinogradara i vinara „Škaf“ Križ.

Kao dugogodišnji elektroničar i u ovom zanimanju tražim i volim preciznost, te pokušaj vidljivosti svih izračuna i podataka. Kao inovator koji ima iza sebe već više nagrađenih inovacija iz vinarstva, isto sam tako praktičar, te volim jednostavna rješenja prikaza i opisa za neke postupke.

Bilješka o uredniku:

Dario Nikšić, (sin autora), po zanimanju Grafički tehnički urednik. Fotograf i video snimatelj, te zaposlen kao producent radio programa.

Ključne riječi: Doziranje, zaštitni materijal, koncentracija, vinograd, prskanje, škropivo, voda, izračun, trs, hektar, litara, e-vinarstvo, podrumarstvo, vinogradarstvo

Link:
http://www.e-vinarstvo.com/
E-mail: Jovica Nikšić

Naslov: Knjiga 2. Vinogradarski Izračun
Autor: Jovica Nikšić
Broj stranica: 150
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-210-6 (cjelina),978-953-336-434-6 (2. dio)
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.