BLAGDANSKA DUHOVNA MISAO: Godina A - Čovjek nadasve 16

BLAGDANSKA DUHOVNA MISAO: Godina A – Čovjek nadasve 16

SKU: WDZN-120017

10,62  (80,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Knjiga sadrži propovijedi iz različitih kalendarskih godina ali sve su u okviru liturgijske godine A. Započinje prvom nedjeljom Došašća i završava blagdanom Krista Kralja. 

Bilješka o autoru:

Ivan Grubišić rođen je 20. lipnja 1936. u Dicmu. Maturirao je 1956. na Biskupskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu. Diplomirao je 1962. na Bogoslovnom katoličkom fakultetu u Zagrebu, a 1982. na Filozofskom fakultetu u Zadru, sociologiju i filozofiju. Doktorirao je 1995. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s temom Religiozno ponašanje katolika u Dalmaciji sredinom 80-ih i vrednovanje toga ponašanja. Inicijator je i jedan od utemeljitelja Hrvatske akademske udruge Split-čovjek nadasve, pokretač je i voditelj tribina Suvremeno društvo i duhovnost i Znanost i društvo. Autor je 16 knjiga i urednik četiri zbornika. Pokretač je i odgovorni urednik časopisa Dijalog. Predavao je na Institutu za katehetizaciju pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, na Teološko-katehetskom institutu u Splitu, na Hrvatskim studijima u Zagrebu te na Pomorskom fakultetu u Splitu. Grubišić je dobitnik državne nagrade za promidžbu i popularizaciju znanosti, godišnje nagrade grada Splita, nagrade „Velimir Terzić“ za promidžbu demokracije u Hrvatskoj te nagrade Slobodne Dalmacije za životno djelo. 2007. godine predsjednik Mesić ga je odlikovao Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite zasluge u kulturi.  2011. godine izabran je za nezavisnog zastupnika u Hrvatski sabor.

Ključne riječi: liturgijska godina A, duhovna misao, propovijedi

Link:www.sgeh.org

Naslov: Blagdanska duhovna misao: Godina A – Čovjek nadasve 16
Autor: Ivan Grubišić
Broj stranica: 244
Nakladnik: HRVATSKA AKADEMSKA UDRUGA SPLIT – ČOVJEK NADASVE
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-7550-14-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.