ZNAMENITI RIMLJANI, Zlatko Lukić

ZNAMENITI RIMLJANI, Zlatko Lukić

SKU: W-0484

15,93  (120,02 kn)

Autor: Zlatko Lukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:
Znameniti Rimljani je djelo koja se čita od mjesta gdje padne pogled u nasumice otvorenu knjigu jer je urađena kao leksikon u kojem jedna osoba asocira na drugu. Ako želite znati sve tajne careva iz prve i najvažnije dinastije Rima, zakulisne igre njihovih žena i ljubavnica, te intrige koje su odredile njihovu sudbinu ova knjiga je pravo štivo za vas. Na vrlo pregledan način oživljena je najburnija epoha antičkog Rima; od građanskih ratova do kraja Julijevsko-Klaudijevske dinastije. Pred vama se kreće velika galerija likova: ljubavni trokut Cezar – Kleopatra – Antonije, lažni branitelji Republike Sula i Pompej, ludi carevi Kaligula i Neron, žene koje su bile siva eminencija vlasti: Livija, žena cara Augusta i Agripina, žena cara Klaudija, te matrone: Oktavija, Fulvija i Antonija Tu je govornik Ciceron, filozof Seneka, a uz njih i trolist rimske književnosti Vergilije, Horacije i Ovidije. Kraj njih su i neprijatelji Rima: Spartak, Arminije, Vercingetoriks, Tigran Veliki, Mitridat i branitelji: Agripa, Germanik, Lukul, Mesala. Upoznajte Rim kroz živote Rimljana. Knjiga je obogaćena sa 67 rodoslovnih shema i 12 velikih rodoslovnih stabala obitelji i dinastija gdje se jasno i pregledno mogu vidjeti svi rodbinski odnosi.

Bilješka o autoru: Rođen u Zagrebu, živio do 1992. u Banjaluci, poslije u egzilu, od 2006. živi u Splitu. Autor je više knjiga, nagrađenih romana, kratke proze, drama i poezije. Objavljuje svoja djela u BiH i Hrvatskoj.

Ključne riječi: Cezar, August, Tiberije, Kaligula, Klaudije, Neron, Kleopatra, Livija, Ciceron, Marko, Antonije, Oktavija, Klaudija, Agripina, Antonija, Mecena, Sula, Pompej, Seneka, Vergilije, Ovidije, Prvi trijumvirat, proskripcije, Senat, Agripa, Fulvija, Mesalilna, Sabina Popeja, Scipion, Hortenzija, Gaj Marije, Lukul, Katon, Germanik, Herod, Brut, Kras, Lepid, Cecilija, Kornelija, Kasije, Marcela, Emilija, Julija, Livila, Druzila, Spartak, Baton, Arminije, Vercingetoriks, Farnak, Boudicca, Tigran Veliki, Mitridat.

Link: http://www.zlatkolukic.com/
http://www.book-of-kings.com/
E-mail: Zlatko Lukić

Naslov: Znameniti Rimljani
Autor: Zlatko Lukić
Broj stranica: 246
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-294-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.