ŽIVOT RUKOM ISPISAN, Mirjana Bačić

ŽIVOT RUKOM ISPISAN, Mirjana Bačić

SKU: WPOZ-140101

9,29  (70,00 kn)

Autor: Mirjana Bačić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

UZ POMOĆ ANĐELA DO ZADOVOLJSTVA STIHOVANJA

U svojoj zbirci pjesama , drugoj po redu objavljivanja, Mirjana Bačić je opisivala stanje svoje duše i još jednom potvrdila žensku tankoćutnost, spremna i raspoložena svoje osjećaje podastrti čitaocu na dlan. Ona je mnogo davala i još uvijek mnogo drugima daje njegujući stare i nemoćne, a pritom ne tražeći gotovo ništa za uzvrat.

Ženski senzibilno spremna je iznositi čežnju i tugu ne srameći se pritom ni vapaja za pomoć i razumijevanje. U jecaju stiha iskazana je sva njezina bol radi gubitka najdražeg joj bića, ono postaje anđeo čuvar na trnovitim putovima koji je vode i u inozemstvo gdje odlazi iz nasušne borbe za opstanak. Ne krije gorčinu i bol, s ponosom i ženskom sposobnošću voljenja voli do beskraja neopterećena što će reći oni koji je okružuju. U stihu je pokazala da je borac, svjesna svoje veličine u jednostavnosti izričaja. Osvaja suptilnošću srca i osvaja nas sa svakim iščitavanjem sve više i snažnije. Duša joj je ranjena, krilo slomljeno, snagu disanja nalazi u anđelu čuvaru s nebeskih visina. Dovoljno da nas stih zaintrigira, privuče i u njemu se uživajući izgubimo i tražimo ga uvijek iznova. Mirjana slavi ljubav u gotovo svakom stihu, u svemu je stavlja na prvo mjesto i indirektno nam poručuje da je ljubav osjećaj nad osjećajima, uvijek i svugdje snaga pokretačka i na prvom mjestu. U zbirci pjesnikinja nas vodi kroz raznolike teme i motive, znakoviti su stihovi posvećeni zavičajnom krajoliku i dragim joj osobama iz privatnog života. Ostavlja poruku kćerima i unucima, svjesna da će im u nekim vremenima nedostajati te da će stih biti ona slatka nadoknada kad ona od njih bude daleko. Najvrjednija odrednica Mirjanine zbirke je otvorenost duše i srca kojom će plijeniti svakoga tko ovu zbirku uzme u ruke. Ponesena saznanjem da se osjeća preporođenom otkad piše daje nam na znanje da želi pisati i dalje i da je tihe ispovjedi prenesene na papir čine sretnom. Želim vjerovati da će knjiga zdušno kružiti od ruke do ruke onih koji su spremni prihvatiti pjesnikinju upravo takvu kakva ona jeste, toplu, dragu, otvorenu i zahvalnu za svaku riječ potpore koju je dobila kad je objelodanila da će objaviti i svoju drugu zbirku pjesama. Želim vjerovati i želim biti svjedokom objave i novih korica. Do tada sa zadovoljstvom preporučujem ovu zbirku, toplu kao što je toplo sunce Dalmacije iz čijih se krajolika iznjedrila pjesnikinja Mirjana Bačić.

Bilješka o autorici:

Mirjana Bačić rođena u mjestu Vid, Metković 13. o5. 1952. godine.

Osnovnu školu završila sam u Metkoviću, srednju trgovačku i srednju ekonomsku također. Niz godina sam radila kao komercijalist, referentica za tekstil. Od svoje desete godine do udaje, sada već pokojnog supruga Slobodana Bačića iz Vele Luke pjevala sam u crkvenom zboru. Uz pisanje poezije pjevanje mi je bila velika ljubav tako da sam kasnije nastavila pjevati u zboru u Pločama.U Osnovnoj školi sam puno recitirala i bila poznata po pisanju poezije.Po završetku domovinskog rata godinama izbivala sam iz svog doma, radila sam u Italiji kao njegovateljica. Gledajući i njegujući starce vratilo mi se ono što je od djetinjstva bilo skriveno u mojoj dobroj, nježnoj i iskrenoj duši.Počela sam pisati poeziju na koju sam već i zaboravila ali ono što je urođeno, Božji je dar, isplivalo je na površinu. Objavljujući na internetu uočila sam da je moja pisana riječ prihvaćena. Dobila sam podršku pjesnika i običnog puka koji voli čitati poeziju.

Stupila sam u kontakt, sasvim slučajno, s Miroslavom Borićem koji je objavio nekoliko samostalnih zbirki poezije. Uz njegovu podršku došlo je i do moje druge zbirke pjesama, autobiografskih priča i priča iz mašte pod nazivom ŽIVOT RUKOM ISPISAN.

Redovna sam članica HKD-a (Hrvatskog književnog društva)

Naslov: Život rukom ispisan
Autor: Mirjana Bačić
Broj stranica: 132
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-152-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.