ŽIDOVSKI NAROD NA RAZMEĐU ISTOKA I ZAPADA, Stjepan Lapenda

ŽIDOVSKI NAROD NA RAZMEĐU ISTOKA I ZAPADA, Stjepan Lapenda

SKU: W-0709

13,27  (99,98 kn)

Autor: Stjepan Lapenda

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Shoah (na hebrejskom: שואה, propast, nesreća), što se još naziva i izrazima holokaust (na grčkom: ὁλόκαυστος, žrtva paljenica), nacistički genocid ili judeogenocid je užas po samom sebi. Tih šest miliona nevinih, masakriranih i spaljenih Židova, što je činilo 40% Židova u svijetu, zaslužuju da nikada ne zaboravimo njihovo mučeništvo. Knjiga prof. dr. Stjepana Lapende ima za cilj sačuvati sjećanje na tragediju i strahote holokausta, glas je koji upozorava na užase, a istovremeno je izraz poštovanja prema šest miliona stradalih Židova kako bi se njihov glas čuo, a strahote se ne ponovile.

Autor je htio da ova knjiga bude dvojezična – na francuskom i hrvatskom jeziku kako bi se čitatelji s hrvatskog jezičnog izričaja i mnogi u frankofonskom svijetu mogli suočiti s jednom takvom tragedijom. Jednostavnije rečeno, knjiga koja nam je nedostajala.

– Dijana Aračić, mag. philo

La Shoah (en hébreu : שואה, catastrophe), désignée aussi par des termes ou syntagmes tels que Holocauste (en ancien grec: ὁλόκαυστος, offrande brûlée), génocide nazi ou judéocide est une horreur en soi. Quelque six millions de Juifs innocents tués, massacrés, brûlés, soit 40% de leur population mondiale, méritent de ne jamais soit oublié leur martyr. Ce livre du professeur Stéphane Lapenda, n’a d’autre but que de mémoriser une telle tragédie et de rappeler les générations futures que ce fut un grand Mal, le plus abject qu’il soit à ne refaire plus jamais et nulle part.

L’auteur a bien voulu éditer une édition bilingue français/croate afin que des lecteurs aussi bien croatophones que de nombreux dans la francophonie puissent se rendre compte d’une telle tragédie. Bref, un ouvrage qui nous manquait.

– Dijana Aračić, mag. philo.

Bilješka o autoru:

Stjepan Lapenda, po majci Ujević, Imoćanin podrijetlom, sa splitskom adresom i bogatim sveučilišnim iskustvom u Francuskoj, profesor na uni-verzama u Splitu, Mostaru i Sarajevu. Čest je predavač u Francuskoj. Njegove, najčešće dvojezične, knjige, osim u Hrvatskoj, nalaze se i na policama glavnih francuskih sveučilišnih knjižnica. Časnik je Odličja Reda Akademskih palmi Republike Francuske i nositelj je Srebrene medalje FIRA-e. Autor je mnogih stručnih i znanstvenih radova iz romanistike.

Ključne riječi: Židovski narod na razmeđu istoka i zapada

Naslov: Židovski narod na razmeđu istoka i zapada
Autor: Stjepan Lapenda
Broj stranica: 74
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-451-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.