U ZAGRLJAJU VJEČNOSTI, Anđela Vujnović

U ZAGRLJAJU VJEČNOSTI, Anđela Vujnović

SKU: W-0668

18,58  (139,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak: 

Stihovana zbirka pod nazivom „U zagrljaju vječnosti“ sastoji se od četiri ciklusa: I NIGDJE –TEBI NALIK!, ČUVARI GRADA SVOGA, STEPENASTI GRAD, ZNAMENITE KRALJEVSKOGA NITI. 

U ta četiri ciklusa pjesnikinja je ispjevala ukupno četrdeset pjesama. Sve su pjesme uglavnom posvećene rijeci Plivi, njezinoj boji, igri i trajanju u vječnosti, njezinoj ljepoti i zaigranosti, njezinoj proljetnoj halji koja joj pada niz bokove.

Anđela je zadivljena silinom rijeke, vodom kao prirodnim elementom, njezinom snagom i ljepotom. Ljepotu vode prepoznaje najviše u ljepoti rijeke Plive, njezinoj bistrini,
brzacima i slapovima. 

Padaj Plivna/Plivo/Vodo 
divna/Stvarajuć /u sebi/višebojnu
tečnost/Sve/u vječnost

I kad u stihove utkiva povijesne teme, jasno je da je rijeka pratilja jedne velike nesretne povijesti jednoga naroda koji ima „dušu mednoga saća“.

//Kroz povijest/ponosnog
tla/kosačā/S pregršt ljudskoga
plača/Ponizno/Katarina
/korača/Iza /i ispred/koraka njenih
/drača/Pustila cvijet/za novi
svijet/Od pogleda/skrivenog
jada/Tisuću jednom ćudi/ljudi/I
sada/taj pogled čudi/Ne možeš
vidjet /tragove bola/tjeskobu
pada/Kuraž/ovdašnjeg
svijeta/kamena
palača/Duša/mednoga saća/Jasno/i
dvorskoj ludi/Da bila/nije/ni u
kakvoj zabludi/Smjerna/pokornost
njena/noćnih bdijenja/iz
krila/skute je svila/Pretrpjet/za
narod/budućnost bolju/Mariji/na
volju//

Stapajući se ovom zbirkom i utapajući u zagrljaj vječnosti, ovdje bih Anđelu prepoznao kao onaj peti element koji je nedostajao u stvaranju svijeta, a koji ona čini savršenijim i ljepšim.

Željko Kocaj

Bilješka o autoru: 

ANĐELA VUJNOVIĆ rođena je ljeta Gospodnjega, 1973. godine, u S. Palanci. Osnovnu školu, nižu muzičku školu – odsjek: gitara,kao i gimnaziju, završila je u Bihaću.

Sukladno predačkim nitima u Dalmaciji, nastajale su i Anđeline zbirke poezije: „Kad god ideš na smaknuće“, 2010. godine, REDAK, Split, u Splitu, “Kako bi svanulo tvoje svitanje“, 2014. godine, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu, „Vrlina od bliskih davnina“, REDAK, Split, 2016. godine, a Anđelina zbirka stihova „Kad god ideš na smaknuće“ prevedena je na španjolski jezik 2015. godine. Prijevod ove zbirke pod nazivom „Siempre que vayas a ejecución“ izišao je iz tiska u 2016. godini, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu. Njezina četvrta zbirka stihova“U zagrljaju vječnosti“, REDAK Split, 2017. godine, daje noviji smisao svemu prethodno izrečenome, u suglasju s višeglasjem Anđelinih stihova-tonova. Uz pisanu riječ, Anđela se bavi slikarstvom i muzikom–instrumentom među instrumentima: gitarom.

Mjesto Anđelinoga trenutačnoga, sadašnjeg nastanjenja, jest Banja Luka, i Anđela je nadalje nerijetki suputnik kotačima na drumovima bližim i daljnjim…

Ključne riječi: ANĐELA, ANĐELA VUJNOVIĆ, U ZAGRLJAJU VJEČNOSTI, U ZAGRLJAJU, VJEČNOSTI,U VJEČNOSTI

Naslov: U zagrljaju vječnosti
Autor: Anđela Vujnović
Broj stranica: 268
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-422-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.