SLIKA, POKRET, FILM, Vlado Zrnić

SLIKA, POKRET, FILM, Vlado Zrnić

SKU: W-0605

10,62  (80,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Film je medij nove tehnologije koji svoj razvoj duguje znanstvenim dostignućima s kraja 19. st. i početka 20. st. Uvidom u umjetnost filma ovdje se susrećemo s bliskom povezanosti filmske i umjetničke svijesti te poetikom likovnog i književnog stvaralaštva Knjiga pruža uvid u genezu razvoja od slikarstva do izuma pokretne slike i kasnijeg filma kao umjetnosti. U osnovi, raspravlja se i rasvjetljava ključni odnos filmske tehnike i izravne percepcije te načina na koji se prostorno-vremenska situacija filmske projekcije preklapa s procesima izravne percepcije. U sadržaju čitalac se susreće s temeljnim postavkama filmskih izražajnih sredstava, ikoničnosti i prostora filmske fikcije u proizvodnji jedne vidljive stvarnosti nevidljivih područja ljudske svijesti.

Bilješka o autoru:

Vlado Zrnić rođen je 21. rujna, 1959. godine. Završio je likovnu akademiju na Accademia di Belle Arti u Veneciji 1989. godine. Doktorirao je 2017. godine na Odjelu za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru. Uz bogati samostalni umjetnički rad u sklopu slikarske i filmske prakse Vlado Zrnić je redovni profesor na Odsjeku za film i video Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu (UMAS).

Ključne riječi: filmska izražajna sredstva, tehnologija percepcije, struktura filma, filmska informacija, ikonika, pokretna slika

E-mail: Vlado Zrnić

Naslov: SLIKA, POKRET, FILM
Autor: Vlado Zrnić
Broj stranica: 140
Nakladnik: Umjetnička akademija u Splitu
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-6617-39-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.