NAPOMENE PRI INSPEKCIJSKOM NADZORU STRANIH BRODOVA, Port State Control Remarks, Josip Luzer, Sandra Tominac Coslovich

NAPOMENE PRI INSPEKCIJSKOM NADZORU STRANIH BRODOVA, Port State Control Remarks, Josip Luzer, Sandra Tominac Coslovich

SKU: W-0683

5,97  (44,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Hrvatsko-engleski frazarij pod nazivom Napomene pri inspekcijskom nadzoru stranih brodova (Port State Control Remarks) ima dva dijela. Prvi se sastoji od 9 poglavlja i sadrži gotove fraze koje u poseban obrazac na engleskom jeziku upisuje inspektor sigurnosti plovidbe stranih brodova (PSC-inspektor) prilikom pregleda broda.

U drugom dijelu dan je naputak za sastavljanje novih napomena koje se mogu javiti u praksi, a nisu obuhvaćene ovim priručnikom.

Frazarij je napravljen na leksikografskim načelima, što znači da mu je lijeva strana hrvatska, a desna engleska, te da su nosive riječi unutar svakog poglavlja poredane abecednim redom.

Priručnik je prvenstveno namijenjen inspektorima sigurnosti plovidbe stranih brodova (PSC-inspektorima), koji pregledavaju brodove temeljem načela iz Pariškog memoranduma o pregledima države luke, te zapovjednicima, upraviteljima stroja i časnicima zaduženima za sigurnost kao temeljnim nositeljima pouzdane i sigurne plovidbe.

Bilješka o autorima:

Josip Luzer rođen je u Bakru, 1947. Oženjen je i otac dvoje odrasle djece. Osnovnu i Srednju pomorsku školu (brodostrojarski smjer) završio je u Bakru. Diplomirao je na zadarskom Folozofskom fakultetu godine 1971., grupa engleski i talijanski jezik s književnosti. Četiri godine radi u Pomorskoj školi u Bakru, nakon čega prelazi u Višu pomorsku školu (kasnije Pomorski fakultet) u Rijeci, gdje ostaje sve do odlaska u mirovinu 2011. godine. Predavao je tehnički i pomorski engleski jezik brodostrojarima i elektroničarima. Ostvario je bogatu međunarodnu karijeru kao gostujući profesor na Svjetskom pomorskom sveučilištu (WMU) Malmö, Švedska (1986.), konzultant i koordinator poslijediplomskih specijalističkih tečajeva na Međunarodnoj pomorskoj akademiji (IMO-IMA) u Trstu (1989.-2005.), predavač na Narodnom sveučilištu (IAL) u Trstu (1991.-1993.), te predavač i obrazovni savjetnik na Međunarodnoj pomorskoj akademiji za sigurnost i zaštitu okoliša (IMSSEA) u Genovi (2008.-2013.). Pored nastavne djelatnosti Luzer je u dvama mandatima (1982.-1986.) bio tajnikom Međunarodne organizacije nastavnika pomorskih učiličišta (IMLA), suradnik Hidrografskog instituta ratne mornarice Italije (1991.-2001.), te stalni stručnjak za pomorski engleski Međunarodne pomorske organizacije (IMO) iz Londona (1998. – danas). Autor je i koautor jedanaest udžbenika, priručnika i rječnika za hrvatske pomorce, te brojnih znanstvenih i stručnih radova objavljenih u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovao je u nizu domaćih i stranih znanstvenih i stručnih projekata. Dugi niz godina Josip Luzer bio je član uredničkog odbora Bakarskog zbornika u kojemu je samostalno ili u koautorstvu objavio niz članaka o bakarskim kulturnim društvima i heraldici. Također se okušao i u beletristici napisavši dvije knjige o zaboravljenim dječjim igrama iz pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća i to na čakavskom govoru svoga zavičaja. Od umirovljenja 2011. godine do danas održao je više od 50 javnih predavanja iz područja kulture, jezika i povijesti. Dobitnik je godišnje nagrade Primorsko-Goranske županije (2000.) i nagrade za životno djelo Grada Bakra (2014.).

Sandra Tominac Coslovich rođena je u Rijeci 1977. godine, gdje je ujedno diplomirala na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje profesora engleskoga i hrvatskog jezika i književnosti. Doktorirala je 2010. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu analize medijskog govornog diskursa. Od 2002. godine radi na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, gdje je zaposlena i danas u svojstvu docenta i predstojnika Katedre za strane jezike. Sudjelovala je na dvama projektima izrade terminološke baze strukovnog nazivlja (STRUNA) koordiniranim od strane Hrvatskog instituta za jezikoslovlje i financiranih od strane Hrvatske naklade za znanost. Suautor je elektroničkog izdanja terminološkog rječnika Hrvatsko pomorsko nazivlje. Od 2009. godine konzultant je Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za pomorski engleski jezik (Maritime English) te član odbora za radove Međunarodne konferencije za pomorski engleski jezik (IMO IMLA International Maritime English Conference – IMEC). Također je član Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku (HDPL).

Ključne riječi: Hrvatsko-engleski frazarij, inspekcijski nadzor stranih brodova, inspektor sigurnosti plovidbe stranih brodova (PSC-inspektor), sigurnost plovidbe, Pariški memorandum, Port State Control.

Naslov: NAPOMENE PRI NADZORU BRODOVA, Port State Control Remarks
Autor: Josip Luzer, Sandra Tominac Coslovich
Broj stranica: 96
Nakladnik: Pomorski fakultet u Rijeci
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-165-126-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.