MEDICINSKA BIOLOGIJA, Saša Ostojić i Nina Pereza

MEDICINSKA BIOLOGIJA, Saša Ostojić i Nina Pereza

SKU: W-0998

23,23  (175,03 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Metodički priručnik s problemskim zadacima iz obaveznog kolegija Medicinska biologija namijenjen je studentima prve godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Medicina na Medicinskom fakultetu u Rijeci. Kolegij je podijeljen na tri cjeline, uključujući staničnu biologiju, molekularnu (funkcionalnu) biologiju te biologiju i genetiku razvoja. Kolegij je organiziran u obliku multimedijalnih predavanja, seminara i vježbi, koji se kroz tjedne u semestru precizno nadopunjuju u međusobno povezanim manjim tematskim cjelinama prema postojećem izvedbenom nastavnom planu i programu. Seminari i vježbe provode se kroz metode aktivnog učenja, posebice problemski orijentiranog učenja uz poticanje i razvijanje otvorenog, istraživačkog i kritičkog razmišljanja i komunikacijskih vještina. Na taj se metodički način olakšava strukturirano usvajanje znanja i vještina o suvremenoj biološkoj znanosti temeljenoj na dokazima kroz problemske zadatke koji omogućavaju:
– ponavljanje osnovnih pojmova nakon održanog teorijskog dijela gradiva određene
nastavne jedinice na predavanjima i seminarima
– povezivanje pojmova i primjenu teorijskog dijela gradiva određene nastavne jedinice
na predavanjima, seminarima i vježbama
– prepoznavanje i snalaženje na mikroskopskim preparatima na vježbama
S ciljem vertikalne usklađenosti s potrebama struke, ovaj metodički priručnik ostvaruje model ranog uključivanja medicinskih sadržaja u temeljna znanja, primjenom primjera bolesti i patoloških stanja iz naše medicinske prakse. Na taj se način studentima već od prve godine studija približavaju stvarni razlozi učenja temeljnih predmeta poput Medicinske biologije. Dio programa razvijenih unutar ovog metodičkog priručnika uključuje stoga i doprinos suradnika s katedri Kliničkog bolničkog centra u Rijeci, upravo zbog bolje i svrhovitije vertikalne integracije temeljnih i kliničkih znanja i vještina. Navedenim pristupom želimo pobuditi interes u studenata uz poticanje na samostalni rad, dubinsko i analitičko studiranje predviđenih tema te na učenje s razumijevanjem uz bolju komunikaciju tijekom nastave.

Bilješka o autoru/autorici:

Saša Ostojić redovni je profesor i znanstveni savjetnik u trajnom zvanju na Katedri za Medicinsku biologiju i genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Školovao se u više domaćih i inozemnih znanstvenih i stručnih ustanova. Njegov dugogodišnji rad na popularizaciji znanstvenih spoznaja i inovativnom razmišljanju u poučavanju, prepoznat je i dodjelom najviših državnih priznanja. Dobitnik je ‘Državne nagrade za znanost’ u kategoriji ‘Godišnje nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti’, Državne nagrade ‘Ivan Filipović’ za iznimne dosege u odgojno-obrazovnom radu u visokoškolskim ustanovama, ‘Godišnje nagrade Grada Rijeke’ za izniman doprinos spoznaji, promociji, popularizaciji i unapređenju biomedicinskih znanosti, kao i ‘Nagrade Ladislav Rakovac’ Hrvatskog liječničkog zbora. Prodekan je Medicinskog fakulteta za razvojne programe i Studij sanitarno inženjerstva u dva mandata. Glavni je urednik u znanstveno- stručnom časopisu Medicina Fluminensis. Kao Sveučilišni nastavnik, voditeljem je i suradnikom na brojnim kolegijima u okviru preddiplomskog, diplomskog, integriranog, doktorskog i specijalističkog studija, pri Medicinskom fakultetu i Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci. Ko-autorom je više Sveučilišnih udžbenika i Priručnika.

Nina Pereza docentica je na Katedri za Medicinsku biologiju i genetiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, te viša znanstvena suradnica. Dobitnica je Diplome i Zahvalnice Hrvatskog liječničkog zbora, kao i Nagrade za najbolju mladu znanstvenicu Medicinskog fakulteta u Rijeci za temeljne medicinske znanosti. Autorica je i koautorica brojnih znanstvenih članaka u domaćim i međunarodnim znanstvenim časopisima s relevantnom indeksacijom. Nadalje, njezin dugogodišnji rad temelji se i na popularizaciji znanosti, ponajviše kroz edukaciju studenata održavanjem radionica i pisanjem priručnika. Izvršna je urednica u znanstveno-stručnom časopisu Medicina Fluminensis te članica Uredničkog odbora nekolicine međunarodnih znanstvenih časopisa. Kao Sveučilišna nastavnica, voditeljica je i suradnica na brojnim kolegijima u okviru preddiplomskog, diplomskog, integriranog, doktorskog i specijalističkog studija, pri Medicinskom fakultetu i Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci.

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Medicinska biologija
Autor: Saša Ostojić, Nina Pereza
Broj stranica: 152
Nakladnik: Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-7957-74-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.