VRLINA  OD  BLISKIH  DAVNINA, Anđela Vujnović

VRLINA OD BLISKIH DAVNINA, Anđela Vujnović

SKU: W-0525

9,29  (70,00 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Zbirka pjesama “Vrlina od bliskih davnina” sačinjena je sukladno svemu rečenom ovdje pa je tako i logički postavljena u četiri cjeline: ŠARENE OČI SVIJETA, NA SVEMU NJEGOVOM, USNULA ETIKA i O PJEŠČANOJ MINUTI.
….
Čovjeku od znanja
čovjek od neznanja
utire put znanja;
nikada ga nije spoznao.
….

Prva uvodna pjesma MJERILO daje ton, ne samo prvoj cjelini, već i cijeloj zbirci pjesama. Naslovi: U NEDOGLED, SPOZNAVANJE, SPOSOBNOST VIĐENJA, SAZRIJEVANJE, SAMOŽIVOST… samo su neki koji govore o stanjima ljudske svijesti koja nas tjera naprijed, tjera da ustanemo i krenemo dalje ka svome cilju, ali i na stranputice koje nas slatkorječivo sputavaju na tom putu, i to ne samo one koje su drugi napravili, nego i one koje je stvorilo neko drugo biće poput nas. Što učiniti u tom momentu? Osmotriti, razmisliti, posavjetovati se, krenuti dalje. Pitanja i dileme na koje Anđela, kroz filozofski, ali pjesnički izričaj pokušava savjetovati, iako je možda riječ “savjetovati” teška, pa ću reći uputiti nas same da nađemo svoj put, čist, neokaljan, pravedan – makar u svojoj duši.

– Stanko Smoljanović

Njezini su stihovi uokvireni istinom koja ima samo jednu boju – boju ljubavi koja je od Boga dana i starija je od svake riječi, nastanjena je u svim ljudskim srcima, te nadom koja je duboko u vjeri svakog čovjeka, iznad svih sumnji i strahova i na putu do konačnog cilja nikad ne umire, te nam poručuje:

…Svaku joj
narednu stopu
bez mjere
zalij ljubavlju,
najjačom snagom vjere.

Na tom putu, slijedeći svoje snove, snagom vjere čovjek prelazi uzburkana mora i dolazi u iskušenja pustinje isprepletene dinama…Traga za pravim vrijednostima… Tko smo, kuda idemo, zbog čega se trudimo i zašto radimo i stvaramo materijalna dobra, ima li to smisla i koje su vrijednosti koje nas pokreću? Takvim promišljanjima sazrijevamo i vraćamo se sebi, tražimo i jačamo vlastiti duh.

– Branko Serdar

Bilješka o autorici:

ANĐELA VUJNOVIĆ Rođena je ljeta Gospodnjega 1973., u S. Palanci. U Bihaću je, uz impozantnu rijeku Unu, završila osnovnu školu, nižu muzičku školu – odsjek gitara, kao i gimnaziju. Uz Dalmaciju, točnije njezin središnji dio, Anđelu vezuju osobite – predačke niti poveznice. Tako su, u toj uzajamnoj sinergiji, i nastajali njezini prvi stihovi. Prva zbirka poezije tiskana je 2010. godine u Splitu, u Izdavačkoj kući REDAK, pod nazivom „Kad god ideš na smaknuće“. Drugom zbirkom stihova Anđela nastavlja niz pjesničkih smjernica iz prve svoje zbirke, ali na osebujan i nov način. “Kako bi svanulo tvoje svitanje“ jest naziv drugog stihovanog rukopisa, tiskanoga 2014. godine, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu. Trećom zbirkom naslovljenom „Vrlina od bliskih davnina“, REDAK, Split, 2016. godine, Anđela nas uvodi u novu plovidbu stihovima novoimenovanim plovilima za sreću. Anđelina zbirka stihova „Kad god ideš na smaknuće“ prevedena je na španjolski jezik, 2015. godine. Prijevod ove zbirke pod nazivom „Siempre que vayas a ejecución“ izišao je iz tiska u 2016. godini, u Izdavačkoj kući REDAK, Split, u Splitu.
Mjesto Anđelinoga sadašnjeg nastanjenja i djelovanja jest Banja Luka.

Ključne riječi: Andjela Vujnović, Vrlina Od, Vrlina, Vrlina Od Bliskih, Od Bliskih Davnina; Davnina;

E-mail: Anđela Vujnović

Naslov: Vrlina Od Bliskih Davnina
Autorica: Anđela Vujnović
Broj stranica: 136
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-325-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.