LE NOUVEL ÉTAT - kritika kritike kritičke kritike: uvod u postnihilizam, Patrik Weiss

LE NOUVEL ÉTAT – kritika kritike kritičke kritike: uvod u postnihilizam, Patrik Weiss

SKU: W-0806

6,64  (50,03 kn)

Autor: Patrik Weiss

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

“Ova zbirka pjesama, zavrjeđuje jedan poseban tretman. Anarhističko brutalna iskrenost o predrasudama i strahovima koji globalno zamagljuju svijet i čine ga pekmezasto odsutnim u uočavanju istina. Rijetko tko može razumjeti tako jetke i suvisle misli poput ovih ispjevanih u duhu četiri apokaliptične šetnje kroz ono što je ostalo od gradova: urbanog i humanoidnog. Riječi moderno stilizirane poezije koja asocijativno povezuje gole istine s apsurdom započinje jetkim naslovima ciklusa koji skrivaju ironiju kratkih epitafa opće mizoginije i urbane nesnošljivosti. Toliko toga bismo željeli reći, ali šutimo pred očitim. Tjera nas se da prihvaćamo nešto što mrzimo iz dna duše ili jednostavno ne možemo prihvatiti jer nas se ne tiče, ali smiješak koji najčešće krije perfidnost ubilačkog očnjaka želi na lijep i sladunjav način zamagliti istinu. Očnjaci su uvijek isti; bili oni u znaku smiješka ili prijetnje.”

– Iz pogovora Zorana Hercigonje

Bilješka o autoru:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1996. godine. Student je 3. godine Filozofskog fakulteta u Rijeci. Posljednje tri godine aktivno se bavi pisanjem. Prvenstveno piše poeziju, ali također piše i prozu te drame. Objavio je dvije zbirke pjesama, a također objavljuje na internet portalima, časopisima i stranicama posvećenim pisanoj riječi.

Ključne riječi: Nihilizam, postnihilizam, kritika, početak, kraj, zlo, dobro, negacija, nouvel, etat, prevrednovanje, napad, poezija, bog, nevinost, grijeh, križni put, jahači, apokalipsa, putokaz, država

E-mail:  Patrik Weiss

Naslov: LE NOUVEL ÉTAT – kritika kritike kritičke kritike: uvod u postnihilizam
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 76
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-509-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.