TRIESDUJA, Tatjana Udović

TRIESDUJA, Tatjana Udović

SKU: W-1365

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Roman koji opisuje mikrokulturu na liniji br. 32, u autobusu koji prevozi opatijske srednjoškolce iz Rijeke u Opatiju i obrnuto.

Tatjana Udović za temu svog pripovijedanja uzima ono što je obilježilo njeno srednjoškolsko obrazovanje, ali i životno iskustvo – vožnju na liniji 32. Nije to samo vožnja od Rijeke do Opatije, nego učenje preživljavanja u prilično nehumanim okolnostima, svojevrsna „škola guranja“ u kojoj opstaju samo najizdržljiviji

Glavnu riječ u Triesduji ima grupa muških likova koju vodi negativac Lay, sedamnaestogodišnjak bezobziran u borbi za sjedala u pretrpanom autobusu. Priča je to o odrastanju, o vječnom sukobu mladih sa svijetom oko sebe, a posebno sa starijima, o međusobnom nerazumijevanju djece i odraslih, o adolescentima koji se, naizgled najbolje osjećaju u ulozi „pijanih divljaka“, sami protiv svih, zaštićeni solidarnošću većine (ili manjine).

 

Bilješka o autorici:

Kroz svoj literarni rad Tatjana Udović najviše zanimanja pokazuje za mlade i djecu.

Autorica je bajki, romana za mlade, romana za odrasle, antropološkog filma i autobiografske priče.

Ključne riječi: roman, mladi, opatija, rijeka, lovran, kultura, hotelijersko-turistička škola, obrtnička škola, ugostiteljska škola, šole, bakula, srednja škola, triesduja, 32, tridesetidvojka

Link: https://udrugazakulturuca.hr/

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Triesduja
Autorica: Tatjana Udović
Broj stranica: 124
Nakladnik: REDAK, Udruga za kulturu Ča
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-891-7, 978-953-8364-14-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.