TRG KAMENIH MLINOVA BB, Marko Jareb

TRG KAMENIH MLINOVA BB, Marko Jareb

SKU: W-0739

13,14  (99,00 kn)

Autor: Marko Jareb

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Bartul i njegova Ankica žive na otoku Poliću. Isključivo se bave poljoprivredom i podižu svoju obitelj od prodaje njenih plodova. Naročito je Bartulov život opterećen prošlošću, zbog toga što mu je u otrizanima u Velom ratu poginuo ženin brat. Karlo je prije pogibije bio u zatvoru zarobljen od Palijana. Bartul ne zna gdje je Karlov grob i nastoji doći do te spoznaje. Jedino što zna je to, kako je Karlo poginuo u borbama za oslobađanje Klina. O tome razglaba s umirovljenim profesorom Ljudevitom i novinarom Jasenkom, kao i s župnikom u mjestu. Svi Bartulovi pokušaji su uzaludni i on umire ne doznavši mjesto Karlovog ukopa. Nakon Postojbinskog rata, Bartulov sin Milan odlazi u Klin na sahranu majke od svog radnog kolege. Na jednom nadgrobnom spomeniku ugleda Karlovo ime i prezime, dolazi do informacije, gdje je obiteljska kuća toga groba, odlazi u posjetu na tu adresu i tamo upoznaje staricu Milicu kod koje nalazi Karlovu bilježnicu, koju je sačuvala njegova ratna bolničarka Borka. U tu bilježnicu je pisao Karlo, Borka i njezin sin. Na temelju tih zapisa otkrivaju se mnoge nedoumice do kojih nije mogao doći Bartul…

Bilješka o autoru:

MARKO JAREB – rođen je u selu Srima, grad Vodice. Osnovnu školu pohađa u Vodicama i Šibeniku. Srednju školu završava u Šibeniku. Upisuje studij elektrotehnike u Splitu, devet semestara, gdje na FESB-u stječe zvanje diplomirani inženjer elektrotehnike. Po zvanju je i profesor informatike. To zvanje je stekao na PMF-u Split. Zapošljava se u Šibeniku gdje radi u struci. Trenutno je zaposlen u Ekonomskoj školi Šibenik kao nastavnik informatike. Nosilac je Spomenice Domovinskog rata.

Ključne riječi: Bartul, Ankica, Trata, Medaljon

Naslov: Trg kamenih mlinova bb
Autor: Marko Jareb
Broj stranica: 256
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-469-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.