TEHNIČKI MATERIJALI, Zoran Kalinić

SKU: W-1489

14,00  (105,48 kn)

Autor: Zoran Kalinić

Nakladnik: Vlastita naklada

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Udžbenik je izvrsno pomagalo za učenike prvih godina strukovnih škola za strojarska zanimanja. Evo nekoliko ključnih aspekata koji ga čine korisnim i učinkovitim:

1. Prilagođenost uzrastu: Udžbenik je jezično i grafički prilagođen učenicima prve godine strukovnih škola, što je izuzetno važno kako bi učenici mogli lakše razumjeti i apsorbirati gradivo.

2. Okvirni program: Udžbenik je izrađen prema okvirnom programu za predmet “Osnove tehničkih materijala”, što osigurava usklađenost s obrazovnim standardima i potrebama učenika.

3. Cilj udžbenika: Definiranje cilja udžbenika kao upoznavanje učenika s osnovnim svojstvima, područjem uporabe i načinom proizvodnje tehničkih materijala jasno određuje svrhu materijala i što se očekuje od učenika nakon proučavanja udžbenika.

4. Vizualna podrška: Fotografije i sheme koje prate svaki materijal i izraz pomažu učenicima da lakše razumiju gradivo. Vizualna podrška često olakšava apsorpciju informacija.

5. Izvor informacija: Navođenje da su podaci o materijalima preuzeti iz najnovijih priručnika, kataloga i internetskih stranica proizvođača ukazuje na to da je gradivo ažurirano i temelji se na pouzdanim izvorima.

6. Dodatni resursi za nastavnike: Izrada CD-a koji prati udžbenik i sadrži slike, animacije i filmove dodatno obogaćuje nastavu. To omogućuje nastavnicima da koriste raznovrsne materijale kako bi bolje prenijeli gradivo učenicima.

Ovaj udžbenik i prateći resursi trebali bi biti od velike pomoći učenicima u razumijevanju i usvajanju temeljnih informacija o tehničkim materijalima, što će ih pripremiti za daljnje školovanje i stjecanje znanja u svojim strukovnim područjima.

 

Bilješka o autoru:

Zoran Kalinić je profesor sa bogatim iskustvom u području strojarstva i pedagogije. Posvećen je obrazovanju u području strojarstva i razvoju alata koji pomažu učiteljima i studentima u procesu učenja i poučavanja.

Akademska titula: Profesor savjetnik u trajnom zvanju

Godina rođenja: 1957.

Mjesto rođenja: Livno.

Obrazovanje: Pedagoški fakultet u Rijeci.

Stručni naziv: Profesor strojarstva.

Doprinosi obrazovanju:

Napisao je više udžbenika namijenjenih srednjoškolcima u području strojarstva i razvio različite softverske aplikacije koje pomažu u izvođenju nastave i samostalnom učenju.

Link: https://www.kalinic.info/

 

Naslov: Tehnički materijali
Autor/autorica: Zoran Kalinić
Broj stranica: 116
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-49392-3-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.