STALNA POSLOVNA JEDINICA, Željko Martinović i Dalibor Legac

STALNA POSLOVNA JEDINICA, Željko Martinović i Dalibor Legac

SKU: W-1265

37,16  (279,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U ovoj knjizi detaljno su razrađena pravila o stalnoj poslovnoj jedinici od njenih početaka do današnjih dana. Razjašnjena su značenja i primjena pojedinih odredaba pravila o stalnoj poslovnoj jedinici, spomenuta pravila o dodjeljivanju dobiti stalnoj poslovnoj jedinici te su posebno razjašnjene nove odredbe proizašle iz OECD-ovog BEPS Akcijskog plana.

Osim toga, posebno su razrađeni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koje Republika Hrvatska ima s drugim državama te pregledno tablično prikazane odredbe o stalnoj poslovnoj jedinici u njima. Na taj način jednostavno se na jednom mjestu mogu naći pozitivna međunarodna pravila o stalnoj poslovnoj jedinici koji su primjenjivi u RH. Isto tako, na sličan transparentan i jednostavan tablični način prikazane su izmjene u primjenjivim pravilima o stalnoj poslovnoj jedinici nastale izmjenama koje donose odredbe MLI-ja koje se tiču stalne poslovne jedinice i koje se primjenjuju ukoliko su ih i RH i druga država prihvatile.

Na ovakav način se čitateljima na jednom mjestu i pojednostavljeno za praktičnu upotrebu pružaju vrlo komplicirana pravila o postojanju stalne poslovne jedinice i prava RH da oporezuje dobit inozemnih poduzetnika ostvarenu na svojem području kao i prava drugih država da oporezuju naše poduzetnike kada posluju u inozemstvu.

 

Bilješka o autorima:

Željko Martinović i Dalibor Legac

Ključne riječi: porezivanje, Hrvatska

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Stalna poslovna jedinica (12m)
Autor/autorica: Željko Martinović i Dalibor Legac
Broj stranica: 468
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.