STROJARSTVO – OSNOVE TEORIJE (TISAK CRNO - BIJELI)

STROJARSTVO – OSNOVE TEORIJE (TISAK CRNO – BIJELI)

SKU: W-0645

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak: 

Udžbenik je usklađen s nastavnim planom i programom FAKULTETA PROMETNIH ZNANOSTI i podijeljen je na pet poglavlja i više potpoglavlja koja obuhvaćaju: materijale, njihova svojstva i načine ispitivanja istih, elemente strojeva, osnove hidraulike s osnovama hidrostatike i hidrodinamike, jednadžbu kretanja vozila i osnove termodinamike s naglaskom na procesima koji su karakteristični za osnovne toplinske strojeve koji su najzastupljeniji u transportnim sredstvima (motori s unutarnjim izgaranjem i plinske turbine). Cilj je Udžbenika upoznavanje studenata s materijalima od kojih su većinom izrađeni elementi strojeva, njihovim svojstvima i načinom ispitivanja istih, vrstama strojnih elemenata, njihovim prednostima i manama i osnovnim elementima proračuna čvrstoće, a sve radi sagledavanja uloge strojnoga elementa na stroju ili na uređaju. Proračuni i konstrukcije pojedinih strojnih elemenata obrađeni su u onoj mjeri u kojoj je to nužno za razumijevanje problema i njihovo kvalitetno rješavanje.

Bilješka o autorima: 

Mladen Nikšić rođen u Zagrebu 01.07.1964. Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu diplomirao 1991. godine, smjer proizvodno strojarstvo, a na Fakultetu prometnih znanosti diplomirao 1994. godine željeznički smjer. Na Fakultetu prometnih znanosti magistrirao 2003. godine s temom ‘’Razvoj i uvođenje u promet magnetskih lebdećih vlakova’’ i doktorirao 2010. godine s temom ’Utjecaj kvalitete održavanja na vijek trajanja željezničkih vozila’’. 

Na Hrvatskim željeznicama radio od 1991 – 1995. godine u Službi za vuču vlakova i željeznička vozila te u Službi za tehnički pregled vagona i vlakova. Tijekom 2004. i 2005. godine bio direktor poslovnog područja HŽ-a Vuča vlakova i željeznička vozila, a od 2005 – 2008. voditelj projekta Uvođenje sustava održavanja nagibnih vlakova. Od 1995. godine zaposlen na Fakultetu prometnih znanosti u svojstvu mlađeg asistenta, prošao izbore do znanstveno-nastavnog zvanja docenta i znanstvenog zvanja znanstvenog savjetnika. Nositelj kolegija na preddiplomskom (Željeznička vozila, Vuča vlakova, Strojarstvo), diplomskom (Održavanje željezničkih vozila, Tračnički urbani sustavi, Tehnologija žičarskog prometa), doktorskom (Urbani transport) i poslijediplomskom specijalističkom studiju (Urbani tračnički sustavi). U koautorstvu objavio: sveučilišni udžbenik Gradske prometnice, fakultetski priručnik Osnove strojarstva – Zbirka riješenih zadataka te 40-ak znanstvenih radova u međunarodnim znanstvenim časopisima i zbornicima radova s međunarodnih znanstvenih skupova. Kao stalni sudski vještak za željeznički promet i vozila izradio preko 60 vještačenja iz područja željezničkog prometa. Sudjelovao u brojnim znanstvenim i gospodarskim projektima, a za Fakultet prometnih znanosti vodio inovativni EU projekt SELF PROP RAIL, zaštićen patentom i nagrađen zlatnim medaljama na sajmovima inovacija u zemlji i inozemstvu.

Srećko Đuranović rođen u Kotoru, 16.12.1957. gdje je završio Srednju pomorsku školu. Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu upisao 1976.g. i diplomirao 1982. god. na usmjerenju Brodskog strojarstva. Poslijediplomski studij upisao 1985.g. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, i magistrirao 1989.g. na katedri Motora i motornih vozila, s temom “Vibracijska dijagnostika istrošenja glavnog ležaja diesel motora”. 

U Brodarskom Institutu u Zagrebu radio na poslovima vodećeg istraživača i voditelja projekata. Kao autor odnosno koautor, napisao više znanstvenih i stručnih radova, te aktivno sudjelovao na više međunarodnih kongresa i simpozija Objavio više znanstvenih i stručnih radova, te sudjelovao na više domaćih i inozemnih simpozija. Tijekom svoje profesionalne karijere 10-tak godina obavljao dužnost direktora zastupnika poznatog svjetskog automobilskog proizvođača Fiat, Lancia i Alfa Romeo za BIH, te nakon toga više godina bio direktor firme Agit unutar HŽ-a. Trenutno je predavač na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu i Veleučilištu u Šibeniku, na kojima drži nastavu iz više kolegija (Mehanika, Fizika i Strojarstvo). Autor je Udžbenika iz Mehanike i Osnova strojarstva na Veleučilištu u Šibeniku. 

Ključne riječi: Strojarstvo, ispitivanje materijala, elementi strojeva, hidraulika, teorija kretanja vozila, tehnička termodinamika. 

E-mail: Mladen NikšićSrećko Đuranović

Naslov: STROJARSTVO – Osnove teorije(tisak crno – bijeli)
Autori: Mladen Nikšić, Srećko Đuranović
Broj stranica: 320
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti Zagreb
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-243-088-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.