SNJEŽNA FLAUTA, Diana Čerenšek

SNJEŽNA FLAUTA, Diana Čerenšek

SKU: W-0835

12,61  (95,01 kn)

Autor: Diana Čerenšek

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Priručnik pod nazivom „Snježna flauta“ služi kao motivacija i inspiracija mladom flautistu tijekom zimskih praznika u osnovnoj glazbenoj školi. Zimski praznici u obrazovanju klasičnih glazbenih škola, osim za odmor, prilika su i za utvrđivanje dosadašnjeg znanja, te mogući iskorak u vježbanju i učenju. Da bi mladi učenik bio zainteresiran za vlastiti napredak, te da bi se prepustio samostalnom i kvalitetnom vježbanju, osim uputa profesora, dobro je primijeniti i dodatni motivirajući sadržaj u obliku kreativnog priručnika. Tako će se učenika spontano usmjeriti na sve važne elemente početnog obrazovanja s kojima se susreće za vrijeme sata u glazbenoj školi, te inspirirati da ustraje i tijekom zimskih praznika. Navedeni sadržaj različitim pristupima glavnih segmenata početnog učenja, mladog flautista veže uz njegov instrument i stvara ugodu pri vježbanju, konstantno ga podsjećajući na spomenute važne smjernice. Pomoći će mu da kreativno i pametno usmjeri svoje slobodno vrijeme i energiju pri vježbanju, te da na tom putu izbjegne moguće pogreške. Neki od važnih segmenata kojima se priručnik bavi, ispravno je držanje instrumenta, kvalitetno disanje, kvalitetno vježbanje, muziciranje, priprema za ispravno vježbanje, važnost improvizacije, savladavanje treme, razvoj mašte i sl.

Iako se „Snježna flauta“ obraća učeniku, može olakšati i motivacijski nastavni proces samih profesora tako da se priručnik koristi kao pomoćno sredstvo za vrijeme sata ili u pripremi učenika za njegovo samostalno korištenje tijekom zimskih praznika. Također, kod početnika prvih razreda radi bržeg razumijevanja priručnika, važno je koristiti se nekim dijelovima sadržaja uz pomoć profesora ili roditelja.

Priručnik se sastoji od devet manjih naslova koji motiviraju, te u sebi rješavaju univerzalnu problematiku kod mladih flautista. Sve to zadanim zadatkom i zabavnim tekstom. Tako su neki od tih naslova: pripremi sebe i svoj prostor za vježbanje, planer vježbanja, flautistički horoskop, važnost improvizacije, moja mala skladba, priprema za javni nastup, glazba i boje, zašto idem u glazbenu školu i što je za mene glazba.

Osim teksta, priručnik sadrži i manji broj tradicionalnih božićnih pjesmica iz različitih krajeva svijeta preko kojih će se učenik igrati, vježbati prima vista čitanje i učiti cijeniti kulturu drugih zemalja

Bilješka o autorici:

Diana Čerenšek, akademska je flautistica, glazbeni pedagog, profesor flaute te od 2018. glazbeni voditelj klasičnih i jazz-koncerata na Hrvatskoj radioteleviziji.

Studij flaute započinje na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, u klasi Tinke Muradori. Nakon prve godine odlazi na University of Minnesota (SAD) gdje se usavršava godinu dana na području klasične glazbe. Formalno glazbeno obrazovanje zaokružuje i završava 2013. na klasičnoj Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao magistar art. flaute.                                              

Za vrijeme klasičnog obrazovanja usavršavala se na stručnim seminarima kod vodećih domaćih i inozemnih flautista kao što su: Hansgeorg Schmeiser (AT), Carmen Fuchs (HR), Cveto Kobal (SVN), Furugh Karimi (IRN), Michael Martin Kofler (AT), GuoLiang Han (JPN), Tinka Muradori (HR), Sakib Lačević (BIH), Bećir Drnda (BIH), Yashiko Ohta (JPN), Gaspar Hoyos (FR) te mnogi drugi. Dobitnica je nekoliko nagrada, solistički, orkestralno ili komorno, koje ostvaruje tijekom studija formalnog obrazovanja.

Sredinom studija počinje se interesirati za jazz i improvizaciju te upisuje jazz-predmete na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Uz to se usavršava i privatnim podukama te na glazbenim radionicama i seminarima kod: Saša Nestorović (HR), Karlheinz Miklin (AT), Uglješa Novaković (SRB), Deborah J. Carter (USA), Miroslav Tadić (HR), Vlatko Stefanovski (MK), Neven Frangeš (HR), Michele Gori (IT), Kevin Mahogany (USA).

Surađivala je s nekoliko afirmiranih jazz-glazbenika kao što su: Kim Nazarian (USA), Ratko Divjak (HR), Lauren Kinhan (USA), Dermon Meader (USA)…Također, kao predizvođač na koncertu izraelske klarinetistice Anat Cohen na 10. Vip Zagreb Jazz Festivalu 2014. 

2015. Nominirana je i u kategoriji jazz-glazbe za nagradu Status.                                       

Odabrana je i kao jedan od kandidata s područja Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, te nazoči i 18. Jazz Festivalu u Sarajevu. Iste godine nastupila je kao instrumentalist na manifestaciji Nove Nade Jazza „Marjan Marjanović“ – Jazz.hr proljeće.

2016. Ostvaruje nastup i na Arsana Jazz Festivalu Ptuj s New York Voices, Grammy nagrađenom grupom iz SAD-a. Također, surađuje i na albumu srpskog jazz-pianista Milana Petrovića – Ladys touch koji objavljuje Muzička kuća Metropolis – Beograd.

2017. Autorica je prve knjige za jazz-flautu u Hrvatskoj pod nazivom „Jazz Flute Transcriptions“

2018. Jazz-festival Bern, Švicarska

Gost je predavač na fakultetu Vern u Zagrebu.

Nastupila je i na ostalim događanjima kao: Jazz Promotions Rijeka, Jazz club ZOO Ljubljana, Salon uporabnih umetnosti Maribor, Viteška Dvorana Brežice, K. D. V. Lisinski, Vip klub Zagreb, All Women Jazz Festival, Festival Na Dragom Kamenu – Rakalj, 4. Zg Jam, HGM Jazz orkestar Zagreb – Eric Truffaz, Kulturni dom Krško, Sax klub Zagreb, emisije: „Vrijeme je za jazz“,„Majstori svirači“, #Dobro jutro H

Završivši i predmete za pedagoški smjer na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, stekla je mogućnost pedagoškog rada gdje vrlo aktivno djeluje u osnovnim i srednjim školama kao profesor flaute, predavač glazbene kulture te drži privatne poduke učenicima i studentima svih uzrasta.     

Ključne riječi: flauta, priručnik, glazbene škole

Link:  https://www.dianacerensek.com/

Naslov: Snježna flauta
Autor: Diana Čerenšek
Broj stranica: 58
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-534-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.