#SELFIE GENERACIJA: SOCIOLOŠKI POGLED KROZ PREDNJU KAMERU, ANČI LEBURIĆ, KRUNOSLAV MALENICA i dr.

#SELFIE GENERACIJA: SOCIOLOŠKI POGLED KROZ PREDNJU KAMERU, ANČI LEBURIĆ, KRUNOSLAV MALENICA i dr.

SKU: W-0817

19,91  (150,01 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Empirijska studija pod naslovom #Selfiegeneracija: sociološki pogled kroz prednju kameru, objavljuje se kao dvadeseta knjiga u okviru biblioteke Istraživačke studije, utemeljene pod okriljem splitskog izdavača i tiskara Redak. Sve analize i istraživački zadaci čiji se rezultati prezentiraju u ovoj knjizi, realizirani su tijekom akademske godine 2017./2018. na metodološkim predmetima nositeljice prof. dr. sc. Anči Leburić, na sociološkom diplomskom studiju. Predmetno se projekt fokusirao na jedan od suvremenijih i relativno neistraživanih društvenih fenomena – na selfie, koji se intenzivnije u posljednjem desetljeću afirmira u svakodnevnim medijskim prostorima. Ocjenjujući kako je riječ o prilično fascinantnom intenzivnom razvitku i postignutoj popularizaciji u kratkom razdoblju, kao jedan od temeljnih općih istraživačkih ciljeva postavili smo utvrditi i razumjeti implicitna i eksplicitna značenja koja se kriju „s one strane“ fotoobjektiva. Dakle, prilikom odabira teme bila je aktualnost proučavanog fenomena, te njegova nedostatna empirijska spoznaja o relevantnim značenjima fenomena, njegovim učincima, postignućima i sl. Kako je riječ o vječno zanimljivim temama unutar medijskih, kulturoloških ili socioloških vrsta istraživanja, konkretnije smo se orijentirali na profiliranje generacijskoga značenja vezanog uz selfieje.

Bilješka o autorici:

ANČI LEBURIĆ, rođena 1958. u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te glazbenu srednju školu „Josip Hatze“, smjer violina. Nakon studija u Zagrebu, magistrira i doktorira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u znanstvenom polju sociologije. Trenutačno radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju, na Katedri socio¬loške metodologije Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Istražuje i objavljuje znanstvene radove iz metodologije društvenih i humanističkih istra¬živanja, sociologije medija, sociologije politike, sociologije mladih, sociologije zabave, sociologije slobodnog vremena, sociologije roda, sociologije žena, sociologije grada, sociologije jezika, sociolingvistike, sociologije religije, sociologije poduzetništva, socijalne ekologije, sociologije okoliša, sociologije obrazovanja, sociologije djece, sociologije dizajna, sociologije glazbe, sociologije umjetnosti i dr.

Suautorica je dvadesetak knjiga objavljenih u biblioteci Istraživačke studije, čija je i urednica (izdavač Redak iz Splita). U biblioteci Suvremena istraživanja (izdavač Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu) suautorica je knjige Disko generacija: sociološka istraživanja noćne zabave mladih (knjiga br. 2, 2007.) te dvojezičnog izdanja Socijalna prosudba elementarnih sustava života: Sociološka studija društvenih pretpostavki uvođenja kanalizacijskog sustava Kaštela – Trogir // Social Assessment of Elementary Life Systems: Sociological Study of Social Assumptions of Carrying Out the Kaštela-Trogir Sewage System (2006.). Ostale knjige objavila je kod drugih izdavača kao suautorica.

Utemeljuje Metodološku biblioteku kod splitskoga izdavača Redak, te kao urednica u ediciji Metodološke teme objavljuje 2011.u suautorstvu knjigu br.1: Diskurzivna analiza-kvalitativni pristup u istraživanju medija, te knjigu br. 2: Metodološki rječnik i knjigu br. 3: Kulturološke analize u diskursu kulturalnih studija (2014).

Redovito objavljuje znanstvene tekstove u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima, a trenutačno vodi i/ili sudjeluje u nekoliko međunarodnih projekata u kojima se istražuju razvojne, kulturološke, medijske, medicinske, socijalno-ekološke i urbane teme. Odabrana je među brojnim svjetskim znanstvenicima i uvrštena na IBC listu (International Biographical Centre, Cambridge, England) kao jedna od TOP 100 PROFESSIONALS 2010 na svijetu.

Članica je nekoliko stručnih asocijacija te predsjednica Splitske podružnice Hrvatskoga sociološkog društva, osnovane 2006. godine.

Ključne riječi: Self; selfie; novi mediji; pametni telefoni; sociološka istraživanja; mješoviti metodološki pristupi; sociološke analize

Link: 
www.ancileburic.com
E-mail:  Anči Leburić

Naslov: #Selfie generacija: sociološki pogled kroz prednju kameru
Autori: ANČI LEBURIĆ, KRUNOSLAV MALENICA i dr.
Broj stranica: 208
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-521-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.