SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja, Kristian Družeta

SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja, Kristian Družeta

SKU: W-0907

19,91  (150,01 kn)

Autor: Kristian Družeta

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja jedinstven uvid u uzroke sukoba i nasilja kao i njihovo razumijevanje. Objedinjuje na jednom mjestu mnoge intuitivne spoznaje, raščlanjuje ih i objašnjava uzročno-posljedičnu vezu između akcije i reakcije, događaja i emocija, stvarnosti i stresa kojeg izazivaju sukobi i nasilje.

Knjiga je namijenjena svima koje žele znati više o namjeni samoobrane, njenoj svrsi, zadacima, principima i potrebnim sposobnostima, vještinama i znanjima potrebnim za izvođenje samoobrane. Ujedno materijal predstavlja upoznavanje zainteresiranih čitatelja velikim fondom informacija o fazama sukoba, okruženju te zakonskim i pravnim pojmovima bitnim za samoobranu.

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i nasilja“, sastoji se od: 5 dijela organiziranih u 11 poglavlja koja sadrže 171 stranicu, a sastoji se od Uvoda, tekstualne građe od 11 poglavlja koji sadržavaju:

I DIO:
I poglavlje: Povijest samoobrane;
II poglavlje: Temeljni zadaci i svrha samoobrane;
III poglavlje: Principi, načela i preduvjeti za uspješnu samoobranu;
II DIO:
IV poglavlje: Razumijevanje nasilja i konflikta;
V poglavlje: Faze sukoba;
VI poglavlje: Svijest o okruženju;
VII poglavlje: Sukob u našem tijelu
III DIO
VIII poglavlje: Potrebne sposobnosti, vještine i znanja za samoobranu;
IX poglavlje: Slaba mjesta tijela – vitalne i osjetljive točke tijela,
IV DIO:
X poglavlje: Osnovni zakonski i pravni pojmovi bitni za samoobranu
V DIO:
XI poglavlje: Zaključak

ZNANSTVENO I STRUČNO MIŠLJENJE O KNJIZI

Prof. dr. sc. Hrvoje Sertić
Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, namijenjena je svima koji žele znati više o namjeni samoobrane, njenoj svrsi, zadacima, principima i potrebnim sposobnostima, vještinama i znanjima za izvođenje samoobrane. Ujedno materijal predstavlja upoznavanje zainteresiranih čitatelja velikim fondom informacija o fazama sukoba, okruženju te zakonskim i pravnim pojmovima bitnim za samoobranu.

Autor je visokom stručnošću i znanjem, precizno iznio problematiku sukoba, suprotstavljanja ali i izbjegavanja konflikta i konfliktnih situacija. Detaljno je obrazložio faze sukoba, poštujući pri tome hijerarhijski princip interakcijskih veza između napadača i onoga koji se brani. Svi dijelovi ovog materijala logički se nadovezuju jedan na drugi. Koncepcijski, ovaj materijal predstavlja aktualno djelo u kojem će čitatelji i korisnici ove knjige moći primiti nove informacije odnosno osvježiti svoja prethodno stečena znanja, ali i naučiti neke nove informacije koje do sada u literaturi u Hrvatskoj u ovom području nisu bile iznesene ili barem ne na takav kvaliteta način kao kod autora Kristiana Družete.

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, kvalitetan je izvor informacija za sve čitaoce koji uče bit samoobrane te žele razumjeti nastanak sukoba i nasilja te kako ih izbjeći, anulirati ili se na kraju i obraniti.

Doc.dr.sc. Robert Mikac
Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja jedinstven uvid u uzroke sukoba i nasilja kao i njihovo razumijevanje. Objedinjuje na jednom mjestu mnoge intuitivne spoznaje, raščlanjuje ih i objašnjava uzročno-posljedičnu vezu između akcije i reakcije, događaja i emocija, stvarnosti i stresa kojeg izazivaju sukobi i nasilje. Preporučuje se svakome da pročita ovu knjigu, preispita samog sebe i uvidi svoje slabije strane u suočavanju s bilo kojom vrstom od ova dva situacijska konteksta kojima može biti izložen u današnjem brzom, složenom i interaktivnom svijetu.

Dinko Janković, struč.spec.cin
Viši policijski inspektor, Ministarstvo unutarnjih poslova RH

Knjiga „SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, predstavlja skup cjeloživotnog autorovog akademskog školovanja, izučavanja i prakticiranja različitih borilačkih kao i mentalnih vještina, profesionalnog rada i bogatog praktičnog iskustva, a čiji je produkt specifično psiho-fizičko stanje te sagledavanje, način i prakticiranje kao i prenošenje svojih znanja samoobrane, koje se odražava i provlači kroz cjelokupan sadržaj ove knjige.

Autor je objedinio i sa svih strana okružio pojam samoobrane, od samih osnova kao bazična priprema, funkcionalnih i fizioloških reakcija u našem tijelu koje stvaraju nasilje i obrana, mentalnog stanja svjesnosti o okruženju do pravnih i zakonskih aspekata krajnje nužde i nužne obrane sa konzekvencama koje nastupaju, a koji su bitni za integraciju samoobrane u društvo i njeno prihvaćanje u zakonski primjenjivom smislu.

Knjigu bi preporučio svim osoba koje u svojem profesionalnom radu imaju potrebu prvotno proširiti postojeće znanje, sagledati i primjenjivati samoobranu na još profesionalniji i zakonski prihvatljiv način, ali svima koji se prvi puta susreću sa pojmom samoobrana, jer kada se stekne stručna i kvalitetna prva spoznaja, nadogradnja i praktična primjena će biti efikasnija i kvalitetnija.

Jadranko Miklec, ing.
Yogacharya

Knjiga „Samoobrana – razumijevanje sukoba i uzroka nasilja“, Kristiana Družete, dragocjeni je doprinos praktičnom ostvarenju nenasilnih i skladnih međuljudskih odnosa. Temeljem svog dugogodišnjeg iskustva bavljenja borilačkim vještinama i yogom, Kristian je ostvario razinu drevnih majstora borilačkih vještina koja u prvi plan vještine samoobrane stavlja naglasak na razumijevanju sebe i okoline te razvijanje etičkih načela življenja.

Drevni majstori su spoznali da pravu samoobranu treba ostvariti protiv svakodnevnih napada naših unutarnjih neprijatelja u vidu egoizma, ljutnje, mržnje, pohlepe, žudnje, ljubomore, iluzije, itd. Tko uspije nadvladati svoje unutarnje neprijatelje najveći je i najhrabriji ratnik i više ne nalazi vanjske neprijatelje. Kristian u svojoj knjizi sustavno i s puno strpljenja obrazlaže kako steći samopouzdanje, unutarnji mir, sreću i slobodu.

Bilješka o autoru:

Kristian Družeta, po zvanju stručni specijalist kineziologije a po znanju i iskustvu je instruktor samoobrane te kondicijski i mentalni trener. Vanjski je suradnik na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predmetima Samoobrana i Borilački sportovi. Glavni je instruktor Krav Maga samoobrane i bliske borbe u Hrvatskoj te predstavnik Internacionalne Krav Maga Federacije – IKMF.

Bio je 23 godine djelatna vojna osoba te je radio na poslovima zaštite VIP osoba i kao instruktor u Specijalnoj vojnoj policiji za područje vještina borenja, fizičke pripreme i bliske zaštite štićenih osoba. Za vrijeme vojne karijere pretežito je radio poslove iz sigurnosnog, obavještajnog i protokolarnog područja. Sudjelovao je u tri međunarodne vojne misije u Afganistanu (2006/2007; 2008/2009; 2010/2011) kao vojni policajac i mentor lokalnim snagama sigurnosti. Za svoj rad primio je niz pohvala i nagrada sa najviših razina zapovijedanja u oružanim snagama. Djelatnu vojnu službu je završio u činu narednika.

Svoju drugu karijeru, nakon prestanka vojne službe, posvetio je prenošenju znanja i iskustva koje je stekao u svom životu i radu. To se pretežito odnosi na područje osobne zaštite, samoobrane, bliske borbe, sigurnosti te kondicijske i mentalne pripreme.

Autor je knjige „Tjelohranitelj – specijalist zaštite štićenih osoba“ te niza stručnih članka iz područja sigurnosti, samoobrane, osobne zaštite, kondicijske i mentalne pripreme.

Ključne riječi: Samoobrana; samozaštita; bliska borba; nasilje; sukob; konfronatacija; konfliktna komunikacija; borilačke vještine; borilački sportovi; zaštita; sigurnost; nužna obrana; sigurnost;

Link:
www.kravmaga.com.hr

Naslov: SAMOOBRANA – Razumijevanje sukoba i uzroka nasilja
Autor: Kristian Družeta
Broj stranica: 172
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-590-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.