LEKSIKON GASTRONOMIJE I PODRUMARSTVA, Igor pl. Živanović

LEKSIKON GASTRONOMIJE I PODRUMARSTVA, Igor pl. Živanović

SKU: WPPR-130009

26,54  (199,97 kn)

Autor: Igor Pl. Živanović

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Kuhanje i pijenje su kreativni činovi: izbor jela, sastavljanje različitih živežnih namirnica, njihova priprema, komponiranje sljedova, usklađivanje jela s odgovarajućim pićem, a ne treba zaboraviti ni ukrašavanje tanjura i stola.

Kuhanje je i kult: jednostrani potezi industrije gotovih i polugotovih proizvoda koji uglavnom štede novac i vrijeme pripadnika potrošačkog društva stvorili su značajan broj ljudi koji se tom istom društvu opiru kreativnošću i individualnošću, baš u kuhinji i za trpezom.

Takvim kreativcima je prijeko potreban ovakav leksikon, koji nam predstavlja 7000 pojmova, dijalektalnih naziva, lokalizama i prijevoda osnovnih pojmova i naziva nekih jela na francuski, njemački, engleski, talijanski i latinski, a vrlo često i na neke druge jezike, ovisno o podrijetlu biljke ili jela (turski, grčki, španjolski, portugalski, slovenski,…). Objašnjava i daje osnovne informacije, a ponekad i povijesnu priču o živežnim  namirnicama, žitaricama, voću i povrću, o raznom mesu, morskim i slatkovodnim ribama, školjkama i rakovima, o začinima, važnim kemijskim spojevima koji su bitni za život, o vitaminima, nekim E-brojevima…

Prikazuju se i osnovni recepti (bez mjera), kao i sastavi svjetski poznatih jela. Upoznaje nas s tajnama iz svijeta pića a posebice vina. Opisuje sorte grožđa i sastave najpoznatijih koktela.

Bilješka o autoru:

Rođen 1955. u Opatiji. Povremeno živi i radi u Starome Gradu.

Ključne riječi: Gastronomija, enologija, kulinarstvo, podrumarstvo, recepti, jela, pića, hrana, leksikon
 
E-mail: Igor pl. Živanović

 
Naslov: Leksikon gastronomije i podrumarstva
Autor: Igor pl. Živanović
Broj stranica: 384
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-040-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.