POSRTANJE KNJIGE, Zlatko Lukić

POSRTANJE KNJIGE, Zlatko Lukić

SKU: WPRZ-100018

9,29  (70,00 kn)

Autor: Zlatko Lukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sadržaj:
”Posrtanje knjige” zanimljiv je, uzbudljiv  i dinamičan roman.
Radnja se odvija u svega nekoliko dana, ali ritmom koji podsjeća na holywoodsku utrku s vremenom. U ovom živahnom romanu, punom izmjene furioznog tempa upravo glavni junak je Knjiga u punom esencijalnom smislu koja mijenja svoje vlasnike i nosi u sebi njihove sudbine.
Knjiga kao ideja polarizira likove romana: jedni je žele, a drugi je se žele osloboditi, pitanje je – zašto? Roman je posvećen ljubiteljima knjige, onim stvarnim knjigoljupcima koji kao i jedan od junaka romana znaju štedjeti kako bi kupili neko skupo bibliofilsko izdanje poput izdanja JLZ enciklopedije „Jugoslavike“. Interesantna je numeracija poglavlja čiji su naslovi vrlo znakoviti: Knjiga je opasna, Knjigu ne možeš uvrijediti, Knjiga i ubija, Knjiga spašava život itd. Prvo od jedanaest poglavlja počinje brojem 10. a zadnje završava brojem 0, – a zašto je to tako vidjet ćete ako pročitate knjigu do kraja. Ova inteligentna priča napisana je tako da se čita nadušak, a ispušta se iz ruku samo ako se mora!


Bilješka o autoru:

Zlatko Lukić (11.2.1953. Zagreb) do 1992. živio u Banjaluci, a od 1992. u Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Nizozemskoj i sada u Hrvatskoj.
Izvedene drame: “Crveni kesten”, “Djeca noći”, “Hibernatori”.
Objavljeni romani: “Antigona Bosanska”, “Tajna knjiga”, “Progonstvo”, “Posrtanje knjige”, “Karađoz”, “Kino Bosna” (svaki naslov je tiskan u dva izdanja), i “Katarza”.
Ostalo: “Bosanska sehara” (poslovice i fraze u BiH), “Geneza Bošnjaka” (esej), “Anatomija zla na Balkanu” (esej)
Nagrade: Pjesma “Moja naiva”, nagrada Književne omladine za poeziju BiH 1975, Pripovijetka “Njih dvojica” nagrada “Oslobođenja” za novinska priču 1978, Drama “Djeca noći”, nagrada za originalni dramski tekst, Travnik 1982. Roman “Katarza”, nagrada za najbolji roman, Kreševo, 2007.
Uvršten u antologiju bh pripovijetke 1979. u redakciji časopisa “Život” s pričom “Golubovi ne umiru”.

e-mail: Zlatko Lukić
web:
www.zlatkolukic.com

Naslov: POSRTANJE KNJIGE
Autor: Zlatko Lukić
Broj stranica: 138
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2010.
ISBN: 987-953-7595-13-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.