POMORSKE AGENCIJE I OTPREMNIŠTVO, Nikola Mandić – Ivana Lovrić

POMORSKE AGENCIJE I OTPREMNIŠTVO, Nikola Mandić – Ivana Lovrić

SKU: W-0991

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ovaj udžbenik prvenstveno je namijenjen studentima preddiplomskog studija Pomorski menadžment na Pomorskom fakultetu u Splitu. Sadržaj udžbenika usklađen je sa sadržajem programa nastavnog predmeta Pomorske agencije i otpremništvo u V. semestru navedenog studija. Osnovna je svrha ovog udžbenika da studentima pomogne u stjecanju adekvatnih znanja o pravnom okviru i poslovanju pomorskih agenata i otpremnika. Naime, pomorski agent i otpremnik osobe su pomorskog imovinskog prava koje imaju specifičan pravni status. Stoga je potrebno na odgovarajući način prikazati sve karakteristike njihovog pravnog statusa prilikom obavljanja različitih pomorskih poslova.

Bilješka o autoru/autorici:

Dr. sc. Nikola Mandić docent je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od 2008. godine izvodi nastavu iz različitih pomorsko-pravnih predmeta. Do sada je objavio preko 40 znanstvenih radova, bio koautor na jednoj znanstvenoj monografiji te u svojstvu istraživača sudjelovao na dva znanstvena projekta.

Dr. sc. Ivana Lovrić poslijedoktorandica je na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od 2011. godine izvodi nastavu iz različitih pomorsko-pravnih i pomorsko-ekonomskih predmeta. Do sada je objavila preko 10 znanstvenih radova te u svojstvu znanstvenog novaka sudjelovala na jednom znanstvenom projektu.

Ključne riječi: Pomorski agent, otpremnik, pravni status, poslovi, Pomorski zakonik, Zakon o obveznim odnosima, podzakonski propisi, autonomni izvori prava

 

Naslov: Pomorske agencije i otpremništvo
Autor: Nikola Mandić – Ivana Lovrić
Broj stranica: 310
Nakladnik: Pomorski fakultet u Splitu
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-6655-70-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.