PLIVATI LABORATORIJEM I OSTATI ŽIV – POSTATI I OSTATI AKREDITIRANI LABORATORIJ, ILI IPAK BOLJE NE, Olga Štajdohar-Pađen

PLIVATI LABORATORIJEM I OSTATI ŽIV – POSTATI I OSTATI AKREDITIRANI LABORATORIJ, ILI IPAK BOLJE NE, Olga Štajdohar-Pađen

SKU: W-1054

16,59  (125,00 kn)

Autor: Olga Štajdohar-Pađen

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Laboratoriji su dugo čekali jedan ovakav, univerzalni priručnik u kojem će pronaći odgovore na mnoga pitanja koja si postavljaju godinama i na koja dobivaju različite ili nikakve odgovore. Ova knjiga nije vodič samo za laboratorije nego i za ocjenitelje, interne auditore laboratorija, konzultante i sve zainteresirane strane koje posluju s laboratorijima. Autorica sažeto, jasno i slikovito daje objašnjenja za zahtjeve koji su postavljeni pred laboratorije, pogotovo ako se laboratoriji odluče za akreditaciju svojih aktivnosti. Osim toga, na vrlo jednostavan način objašnjava složene pojmove i procese, tako da laboratorij dobije jasnu informaciju o tome što se od njega očekuje, temelj je za razumijevanje zahtjeva norme ISO/IEC 17025 i u samim akreditacijskim procesima jer se često zna dogoditi da pod istim pojmom laboratorij i ocjenitelj razumijevaju različit sadržaj. Stoga, ova knjiga je nešto što bi trebao imati svaki laboratorij, auditor, konzultant i ocjenitelj jer će njome svi bolje razumjeti laboratorijske procese oko sebe.

SADRŽAJ
1. Što je laboratorij?; 2. Infrastruktura za kvalitetu i mjesto laboratorija u njoj; 3. Akreditirati laboratorij ili ne?; 4. Kako je nastala ISO 17025?; 5. Nepristranost, neovisnost i integritet; 6. Vjerujete li svom ispitnom rezultatu?; 7. Osnovni proces u laboratoriju; 8. Upravljanje dokumentacijom; 9. Laboratorij na tržištu 10. Kako napisati ponudu; 11. Nabava u laboratoriju; 12. Zadovoljstvo kupca; 13. Siguran rad u laboratoriju; 14. Kompetentnost osoblja; 15. Upravljanje ispitnom opremom; 16. Određivanje umjernih razdoblja; 17. Uzorkovanje i rukovanje uzorcima; 18. Osiguranje valjanosti ispitnog rezultata; 19. Razumjeti kontrolne karte; 20. Međulaboratorijske usporedbe; 21. Validacija i verifikacija ispitnih metoda; 22. Procjena mjerne nesigurnosti; 23. Kako treba izgledati ispitni izvještaj ?; 24. Kako (ne) pisati nesukladnosti?; 25. Interni auditi; 26. Rizici, prilike i preventivne radnje u laboratoriju; 27. Tko mora provoditi ocjenu upravljanja? ; 28. Što kad dođu ocjenitelji?; 29. Što kad odu ocjenitelji?, 30. Laboratoriji budućnosti; Norme i druga literatura koje bi vas mogle zanimati; Web-stranice koje bi vas mogle zanimati

Bilješka o autorici:

Iako po svom temeljnom obrazovanju tehničke struke, nikada se nije uspjela osloboditi živog interesa za svijet oko sebe u cjelini.

Kao poklonik cjeloživotnog učenja i obrazovanja koristi se svakom prilikom produbiti i proširiti svoja znanja. A prilika ima puno. Osim formalnog obrazovanja, najviše cijeni iskustva stečena u suradnji s drugim ljudima.

Redovito objavljuje članke na teme upravljanja kvalitetom, poslovanjem i privatnim životom u stručnim i popularnim časopisima, sudjeluje u organizaciji i radu domaćih i međunarodnih konferencija iz ovog područja. Predaje na seminarima s temama iz upravljanja kvalitetom i laboratorijske prakse.

Autorica je knjige „Plivati s ISO-om i ostati živ – Što je kvaliteta i kako njome upravljati u poslovnim i privatnom životu” objavljene 2009. godine, a zatim ponovno 2015.

Plivati poslovnim vodama i ostati živ – Priručnik za poduzetnike menadžere i one koji se tako osjećaju objavljene 2017. godine.

I nešto na prvi pogled izvan ovih tema, urednica je knjige „Na ovo sam baš ponosna – 62 žene i njihove priče” u kojoj javnosti poznate i javnosti nepoznate žene govore o onome na što su u životu posebno ponosne.

Živi i radi u Zagrebu, a obitelj joj, kao i svima, pruža obilje prilika vježbati upravljanje kvalitetom svakodnevnog života.

Ključne riječi: laboratorij, akreditacija, ISO/IEC 17025, infrastruktura za kvalitetu, inspekcijska tijela, certifikacijska tijela, medicinski laboratoriji, kompetentnost, validacija metoda, međulaboratorijske usporedbe, mjerna nesigurnost, uzorkovanje, umjeravanje, ovjeravanje

E-mail: Olga Štajdohar-Pađen 

 

Naslov: Plivati laboratorijem i ostati živ – Postati i ostati akreditirani laboratorij, ili ipak bolje ne
Autorica: Olga Štajdohar-Pađen
Broj stranica: 242
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020
ISBN: 978-953-336-676-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.